Swell effect

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
huxd

Swell effect

Příspěvek od huxd »

Toto je více méně ukázka, jak by to mělo znít. Vím že se na to dá použít volume čudl na kytaře, nebo volume pedal. Jde mi ale o to, jak tohoto efektu dosáhnout pomocí efektových krabiček, nemám představu jakých. Prostě brnknout trsátkem a aby zvuk postupně narůstal, bez toho abych musel kroutit s volume, nebo mačkat volume pedal. Jde to nějak a jaké efekty na to použít??? Dík
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Swell effect

Příspěvek od pupack »

v PODu jsem měl auto swell krabku, čili určitě nějaká real existuje. Stačí navolit rozsah Db a interval. Ale je to prostě jako Autowah. Nemáš nad tím tu kontrolu a je to moc "statické, stejné". Myslím že volume pedál je lepší volbou pokud nechceš trénovat skill s volume na kytaře.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pupack píše:v PODu jsem měl auto swell krabku, čili určitě nějaká real existuje.

Myslím že volume pedál je lepší volbou pokud nechceš trénovat skill s volume na kytaře.
Nešlo by to vychytat nějakým inteligentním kompresorem, který by uměl extrémnější nastavení náběhu tónu?

S druhou větou absolutní souhlas.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Boss na to dela krabicku SG-1 (a Behringer ji zdatne kopiruje jako SM-200).
http://www.youtube.com/watch?v=KLIghVkhByc
http://www.youtube.com/watch?v=67tBNiXAbxw
Ale jak uz psali chlapci, volume pedalem budes mit lepsi kontrolu nad prubehem tonu.
Hraju výhradně na šrot.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
huxd

Příspěvek od huxd »

Ok, děkuji za rady.Dříve jsem téměř výlučně honil kytaru přes pc a hodně používal vstčka a v tomhle efektu http://rekkerd.org/fretted-synth/ je swell efekt, oni to mají pojmenované enveloped a použil jsem ho v této nahrávce na začátku a na konci.

Teď mám kombo Fender G-dec a k tomu je softvér Fender fuse, tak bych to potřeboval hlavně nějak natočit na těch efektech, co obsahuje ten https://fuse.fender.com/ Nero radí kompresor, ještě nějaké rady a nastavení??Díky. S volume pedálem počítám, ale až někdy později.
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hm. no jestli tam je aspon virtualni volume pedal, tak by si to mohl ošéfovat přes midi track - teoreticky :) ale ten fender balík neznám a na webu tam nevidim nikde seznam efektů co to obsahuje. Popřípadě si pohrát s automatizací (volume) v DAW na nahraném tracku

Nero: Ten kompresor nevím, to by musel být náběh víc jak sekunda a většinou to je v řádech milisekund. Ale je to zajímavý nápad, osobně to zkusim jako zajímavost :)

ještě v teoretické rovině vhodná kombinace reverbu a delaye by mohla vyloudit podobné zvuky, byť ne přesně stejné jako volume swell
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kompresor vhodným nastavením může hodně otupit atak, ale jako swell efekt to moc nezní. To už je bližší použití reverse delaye, ale chce to pohrát si s nastavením.
Edit: Nádherný swelly má Katapult ve skladbě Jsi křehká z alba 2006. Bohužel je na YT jen současná živá verze bez swellů. Zní mi to jako reverse delay, ale kdo ví, jak to tehdy v roce 1980 ve studiu dělali, asi na páskovém echu? Možná EHX 16 second Digital delay? Ten reverse už uměl.
huxd

Příspěvek od huxd »

To Fořt. Jó, tu skladbu znám. Nějak matně si ale vybavuju, někde jsem to kdysi četl, že to sólo je prostě nahrané a do skladby puštěné pozpátku a nahrál to tenkrát pro Katapulty Ota Petřina. :wink: Jinak dík za rady, už se mám čeho chytit a budu laborovat.
Obrázek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to je možný že to je jen reverse stopa , taky bych na ní vsázel
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pupack píše: Nero: Ten kompresor nevím, to by musel být náběh víc jak sekunda a většinou to je v řádech milisekund. Ale je to zajímavý nápad, osobně to zkusim jako zajímavost :)
Proto jsem psal "inteligentní kompresor" a "extrémní nastavení" - nevím, jestli se takový najde, kdybych o něm věděl, zmínil bych konkrétní model. :wink: V kompresorech se vyznám minimálně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Což ale samozřejmě neřeší dotaz, jak to dosat z G-Decu ...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“