Pololubovky - vaše zkušenosti Ibanez AS 73 vs. Epiph. DOT

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
nesta

Pololubovky - vaše zkušenosti Ibanez AS 73 vs. Epiph. DOT

Příspěvek od nesta »

Zdravím, je to moje první téma a chápu a chci respektovat vaše pravidla, tak jsem se o něm nejprve náležitě poradil s petrpeterem a po pročtení relevantních témat starších zadávám teprve téma své (tak snad je to tak správně :wink: ).

Jde o to, že se chystám přejít po cca 9 letech na Epiph. Les Paul (této: http://eshop.kytary.cz/epiphone-les-pau ... 76:0:0:1:0 ) na pololub. Ještě informace k žánru: hraju reggae a jde mi zejména o dosažení zvuku nejpodobnějšího roots soundu 70. let v jamajských studiích (kde pololubovky takřka vládly) - takže mi jde hlavně o kvalitní čistý zvuk na reggae skanky (přiznávky). Nezajímá mě ani zkreslení, ani tremolo, takže to vůbec neřeším. Pro podporu toho zvuku plánuji vyměnit apec Behringera GMX 212. Uvažuji o lampovým IMG GAT 1250R nebo Kustom Defender.

Zatím mě nejvíce lákají dvě. Přestože jsou mnohem levnější než můj LP a nejde mi o to kupovat za každou cenu levně - prostě jen myslím, že můžou být solidní.
Jsou to:
Ibanez AS 73
http://eshop.kytary.cz/ibanez-as-73/718 ... 33:0:0:1:0
a Epiph. DOT
http://eshop.kytary.cz/epiphone-dot/717 ... 72:0:0:1:0

Zajímaly by mě vaše případné zkušenosti a názory, které by mi mohly pomoct se finálně rozhodnout.

Zároveň hlásím, že ten můj Les Paul by eventuelně byl k mání, kdyby někoho zajímal. Cením si jej na 10 000, je to pořádnej špalek dřeva (dle hyperpoctivého mistra houslaře ze Žatce je dřevo gabon). K Behringeru (zb. rok a půl záruky) mám ještě zatím nepoužitý MIDI ovladač FCB 1010 (koupen teď v červenci), takže bych obojí nechal rovněž za 10 000.
termyx

Příspěvek od termyx »

jedna otázka, kolik chceš investovat do kytary? resp. kolik jsi schopen vysolit maximálně?
to a to a za chvíli zas tohle
nesta

Příspěvek od nesta »

To se neříká snadno. Můžu dát odhad maxima kolem patnácti, ale právě že mě tyhle dvě kytáry zaujaly tím, že se dají pořídit kolem desítky a zároveň se tváří docela dobře (za ty prachy). Takže to spíš vidím v dohledný době jako "buď jednu z nich, nebo ještě nějakou dobu nic a nechám si LP"...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ta AS73 je moje vysněná kytara :) . Nidky jsem teda na ni nehrál ale zatím se mi líbí už docela dlouho moc. O té DOT jsem četl, že se celkem rozlaďuje. Rozhodně ale za ty peníze je ta Ibanezka dobrá. Všechny pololubovky jsou dražší a tohle je asi jediná okolo 10 od slušnější značky.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
termyx

Příspěvek od termyx »

myslim, že obě dvě tyhle kytary nejsou další level...
bude to jinej zvuk než ten LP-C ale rozhodně nebude kvalitnější..leda že bys počítal s dalšíma penězma na snímače.. epi nebrat-HW je na prd a zpracování bych se taky bál.. ibanez nevim, zpracování možná lepší než epi ale snímače zas "ázie" takže to vyjde na stejno akorát se bude míň rozlaďovat.. :lol:
pokud nespěcháš..počkal bych...buĎ něco bazarovýho sehnat kolem 15-20tis. nebo novou, ale vyhnul bych se provařenejm značkám...co třeba gretsch?
http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... G5129.html
tohle by byla sakra jiná liga....!
sám mám epi lucille....takže info z první ruky :D
to a to a za chvíli zas tohle
nesta

Příspěvek od nesta »

Pravda, chtěl bych se stabilní mechanikou - jsem celkově malinko víc nakloněn tý Ibanezce - krom jinýho mi přijde trochu drobnější...nechci už mít na těle peřiňák, vzhledem k tomu, že je stále víc třeba, abych se "prodával" taky pohybově :D . No, a ten Gretsch...tam mě odrazuje to tremolo - skoro vůbec ho nevyužiju (resp. nejsem zvyklej používat, proto mi nechybí) a tremolo bývá často příčinou rozlazování, že jo.
Naopak na ty kousavý skanky potřebuju docela švihat do strun, takže stabilnější mechanika je mi prioritou.
Díky za názory, ještě uvidím, esi se objeví nějaký další.
Takže verze Ibanez a za čas třeba lepší snímače se mi docela zamlouvá.

LP je fajn, ale je to těžkej špalek kolem krku (občas je to až o zuby :) ).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“