Foukací harmonika - začátečník

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
woro90-1

Re: Foukací harmonika - začátečník

Příspěvek od woro90-1 »

Zase ten Ptaszek :lol: Mám ho rád, ale dávám přednost kapku jinému zvuku. Nicméně jemu ta speciálka skutečně sedí. A je rozhodně pohodlnější než dřevěnky. Umí to i vřískat, to je pravda. Jen mi tak chybí ten chraplák i při nižších hlasitostech, proto mám dřevěnky radši. Zase má daleko výraznější reakci barvy zvuku na dynamiku hraní, to je zase to, co mě na ní láká.

...tak mě napadá, je docela zajímavé si všímat, jak se hlas člověka odráží na jeho preferencích zvuku hudebního nástroje, lidé s podobným hlasem mají často podobný zvuk nástroje.

Mimochodem, pokud se mi povede se dostat do dalšího semestru, nezajamujeme někdy? Tady na Strahově vyluzujeme kravál skoro pořád, zvlášť s Kamahlem, semtam přijede SUK nebo vytáhneme do hospody Ludvu (mrkendy), blues tu žije :wink:
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

woro90-1 píše:semtam přijede SUK
Jen nevim, jak vam budu platnej do Jamu... leda az sezenu basovku.. ;)
Hodně budem někde...
Janko

Příspěvek od Janko »

Zdravím, nevíte v jakém ladění si mám pořídit harmoniku, abych zahrál tohle? :

http://www.youtube.com/watch?v=VQm_EW0S ... re=related

Na harmoniku se budu teprve učit - vím, budu muset teprve dojít k takovému výsledku, abych to zahrál, ale trpělivost mám a chuť taky.

Děkuji :)
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím :-)
kristynatrochtova

Blues Harp vs. Marine Band

Příspěvek od kristynatrochtova »

Ahoj, leč nerada, musím obnovit staré téma. Kdysi jsem se z nepochopitelných důvodů ke koupi harmoniky nedostala. A dneska bych si ráda nějakou pořídila a sem tam si něco zahrála.

Nejvíce se mi zamlouvá Marine Band s dřevěným korpusem, jenže tu nemají na kytary.cz v céčku, takže jsem se dívala dál. Narazila jsem na Blues Harp. Tu si na zahraničních webech lidi docela chválí, takže váhám.

Myslíte, že je lepší objednat Marine Band, nebo mám jít do Blues Harp? Případně jak je na tom Big River?
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Re: Blues Harp vs. Marine Band

Příspěvek od Pepe.killer »

kristynatrochtova píše:Ahoj, leč nerada, musím obnovit staré téma. Kdysi jsem se z nepochopitelných důvodů ke koupi harmoniky nedostala. A dneska bych si ráda nějakou pořídila a sem tam si něco zahrála.

Nejvíce se mi zamlouvá Marine Band s dřevěným korpusem, jenže tu nemají na kytary.cz v céčku, takže jsem se dívala dál. Narazila jsem na Blues Harp. Tu si na zahraničních webech lidi docela chválí, takže váhám.

Myslíte, že je lepší objednat Marine Band, nebo mám jít do Blues Harp? Případně jak je na tom Big River?
Marine Band je super harmonika, moje nejoblíbenější, ovšem pro začátečníky se moc nedoporučuje. Mě osobně se na Blues harpku špatně benduje. Doporučil bych ti Hohner Special 20, ta je ideal a je všeobecně doporučována jak začátečníkům, tak pokročilým i profesionálové na ně nedají dopustit.

Jinak Marine Band byla moje první a je super, tu bych ti klidně taky doporučil :D V pořadí od nejdoporučovanějšího bych to seřadil Special 20, Marine Band, Blues harp
Obrázek
Obrázek
kristynatrochtova

Re: Blues Harp vs. Marine Band

Pepe.killer píše: Marine Band je super harmonika, moje nejoblíbenější, ovšem pro začátečníky se moc nedoporučuje. Mě osobně se na Blues harpku špatně benduje. Doporučil bych ti Hohner Special 20, ta je ideal a je všeobecně doporučována jak začátečníkům, tak pokročilým i profesionálové na ně nedají dopustit.

Jinak Marine Band byla moje první a je super, tu bych ti klidně taky doporučil :D V pořadí od nejdoporučovanějšího bych to seřadil Special 20, Marine Band, Blues harp
Speciálka mě, abych řekla pravdu, moc neoslovila. :?
Tu Big River mám tedy rovnou zavrhnout? A co se týče ladění, pro hru s kytarou jsem četla, že je nejlepší Dčko. Ale pro C jsou zase instruktážní videa a různé školy. Myslíš, že je tedy C vhodnější?
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Jako vpodstatě žádnou z nich nezavrhuj, jsou to kvalitní harmoniky, Big River Harp je levnější, takže od ní nemůžeš čekat to co od Speciálky, ale je lepší než kdejaká čína. S tím laděním je to těžký, jestli chceš hrát blues tak bych to viděl na A, D, nebo třeba Bb, to C se podle mě tak moc nepoužívá. Ale myslím si, že do budoucna budeš dokupovat ladění.
Obrázek
Obrázek
kristynatrochtova

Teď jsi mi to moc neulehčil :D . Byla jsem téměř rozhodnutá pro Cčkovou Blues Harp, jenže teď se rozmýšlím mezi Blues Harp C, A anebo Special 20 v D.
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Special 20 v D ... :D
Obrázek
Obrázek
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Já su taky pro déčko 8) Na bluesárny ho používám rozhodně nejvíc.
kristynatrochtova

No mně teď moc o blues ani nejde. Chci si zahrát spíš nějaké rockové věci, třeba od Toma Pettyho nebo Aerosmith.

Od Pettyho jsem našla taby a ty jsou na C harmoniku, jenže Steven Tyler z Aerosmith hraje na A. A další dobré skladby jsou taky pro C, takže je to s tím výběrem nakonec těžké. :mrgreen:
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Taby na diatoniku můžeš hrát na jakoukoliv harmoniku, vždycky to bude ta melodie, ale v jiné tónině... takže pokud chceš hrát sama tak je to jedno, pokud ve skupině tak podle toho musíš vybírat ladění.
Obrázek
Obrázek
buli.ml

Příspěvek od buli.ml »

Zdravím. Chcel by som sa spýtať jednu vec. Mám Hohner Marine Band. Ako ju mám vyčistiť ? nie je zošróbovaná a to že si ju len oklepem o ruku si myslím je nedostačujúce. Ďakujem :)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ja svoji (myslimze Blues Harp) do lihu (a to dokonce do technickyho). Po vyschnuti nesmrdela ani po puvodnim smradu, ani po lihu a ani se nerozpadla. Ci to je dobrej napad netusim...
Hodně budem někde...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vzhledem k tomu, že je MB stlučená hřebíky, to chce snažit se udržet ji čistou, aby ji člověk nemusel rozebírat dokud bude ladit. Čisti ji jen zvenku a dodržuj hygienu, tzn. nehraj na ni po jídle, nech ji po hraní větrat, aby nezačala plesnivět, a nenech do ní napadat sajrajt.
buli.ml

Příspěvek od buli.ml »

hm.. tak to potom nič moc veru... lebo raz za čas znie akosi divne... ale to poväčšine keď na nej dlhšie hrám. Vďaka :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Namočit na chvíli do lihu se doporučuje, hlavně ne na dřevěný korpus vodu. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
buli.ml

Příspěvek od buli.ml »

Hm.. to by šlo. A do toho liehu ju mám strčiť a vytiahnuť či to treba nejako inak?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

buli.ml píše:Hm.. to by šlo. A do toho liehu ju mám strčiť a vytiahnuť či to treba nejako inak?
Srčit a tak po minutě vytáhnout a nechat vyschnout. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Do lihu na minutu, vyndat, skrtnout zapalovacem...
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“