Informativní téma - RH150G3 - PROBLÉMY

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
xaero

Informativní téma - RH150G3 - PROBLÉMY

Příspěvek od xaero »

Už se mi na tuto otázku ptal jeden uživatel tak jsem myslel že by to mohlo pomoci potenciálním kupcům tohoto aparátu. ;)

PROBLÉM:

Aparát vynechává při určitých hlasitostech
A to konkrétně při nasčítaných hlasitostech 14-17

Co myslím tím nasčítaných?
Představme si že hlasitost overdrive kanálu je na 10 a zbytek již ovládám jen přes Master volume.
To znamená že na Master Volume nastavím hlasitost 4 a vzhledem k tomu že na Overdrive mám 10 tak součet mi dává 14 (je možno i třeba MASTER: 7 OVERDRIVE: 7)

Vtip je v tom že od hlasitosti 17 již aparát začíná opět hrát.

A ještě vtipnější je vyjádření od servisu:

Celý aparát byl proměřen. Nejedná se o vadu vašeho kusu ale o konstrukční vlastnost všech modelů vašeho aparátu.

Jednoduše řečeno servis s tímto problémem nic neudělá a každý kus RH150G3 by měl mít stejnou vadu. Jediná možnost je když vám prodejce vyjde vstříc a vrátí vám peníze, v což doufám ve svém případě.

Závěrem chci jen říct že aparát hraje výborně a vada sice není příliš limitující (většina z nás takhle hlasitě nikdy hrát nebude) ale každopádně je na každém z vás posoudit zda se i přes tento nepříliš hezký problém vyplatí aparát koupit, protože se aparát docela těžko prosekává kapelou a je nutné ho vytáčet docela nahlas.

Doufám že tímto tématem někomu pomůžu a budu rád když se každy podělí o své zkušenosti.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
T1-4

Re: Informativní téma - RH150G3 - PROBLÉMY

Příspěvek od T1-4 »

To mi prijde vazne jako blbost aby se to takhle vypinalo. Co na to nechat kouknout nekoho nezavislyho? NEbo zkusit nekde jinej stejnej aparat. Tohle uz by prece musel nekdo davno zjistit.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Samozřejmě se nejedná o konstrukční vlastnost aparátu.Obrátil bych se na jiný servis.
xaero

Příspěvek od xaero »

Není na koho jiného se obrátit. Já to prostě jen odnesl do prodejny ať si s tím udelají co chtejí.

Každopádně lidí na internetu se stejným problémem je více:

viz.
http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic.php?t=5212
http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic.php?t=4547

nebo dokonce i zde na fóru (SZ od tlemit): Jak si psal ten prispevek jak se ti to vypina.. tak me se to taky vypina. Uz si to nak vyresil?

Taky jsem si myslel že je to hovadina. Ale bohužel důkazy hovoří za vše ;)
Jak jsem říkal, vypíná se až při dost vysokých hlasitostech proto to dost lidí nikdy nezjistí.

Mějte se
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

To je to opravdu tak vytaveny, ze tak nahlas nikdo nehraje ? To se mi nejak nezda. Jinak by to prece davno opravili nebo stahli z trhu. Osobne chci tak tenhle aparat v budoucnu, protoze kdo to slysel nazivo jen valil oci jaky je to maso :) Pak uz jedine reklamace. Ja koupim mozna nekdy v bazaru uz bez zaruky a normalne to zavezu nekam k profikovi at se na to podiva v cem je problem. Treba jen nejaka blbe nastavena ochrana. Co napsat primo prodejci nebo vyrobci ?
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nejsem vzdělaný v elektrotechnice, nicméně o tomhle problému jsem slyšel a problém byl ve vadné elektronce v preampu :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
xaero

Příspěvek od xaero »

Crowley píše:nejsem vzdělaný v elektrotechnice, nicméně o tomhle problému jsem slyšel a problém byl ve vadné elektronce v preampu :)
Škoda že na to nepřišli v servisu, to si slyšel konkrétně o problému tohoto aparátu?
Jestli mi vrátí peníze tak si nejspíš připlatím 10000,- a koupím Peavey 6505. Těžko říct co s tím udělali ve středu tam půjdu, už je to totiž v reklamaci podruhé.

T1-4: U prodejce jsem to samozřejmě reklamoval, poslali to do servisu odkuď to přišlo s vyjádřením které jsem výše popisoval.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

jj mám na mysli přesně tento aparát
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Stejne je to divny. Kdes to kupoval?
To je jako kdyby nekdo prodaval auto,kterymu se vzdy pri prekroceni 120km/h vypne motor :D
Sakra to se musi vyresit chci mit dimebaguv zvuk :D
xaero

Příspěvek od xaero »

T1-4: Kupoval jsem to v Plzni u Houdka. Jojo přesně k tomu autu jsem to taky přirovnával :) a i když 120kmph nikdy nepřekročim tak chci aby tam byla ta možnost :).

IMHO s tím "Dimebagovým" zvukem bych to nepřeháněl .... neznamená že koupíš nejlevnější Randall hlavu že budeš mít Dimebagův zvuk. Dimebag to měl trošku složitější protože měl takovej "nestředovej" zvuk trošku jakoby Včko (na tomto randallu je to pod tlačítkem VOICING + samozřejmě dle nastavení EQ) ale přesto kapelou projel jako nůž máslem .....
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Divny. Zkusil bych reklamovat a koupit jinde. Pokud by to delalo taky reklamovat a cekat na vyjadreni, pokud bude stejny tak holt smula.

Uz sem ho taky slysel a je to mazec. Navic ja byl dycky na tranzistory resp asi sem nahral na nic poradny. Takze tohle spojuje alespn castecne obe veci. Slusnej drsnej zvuk na tranzistoru. (navic lidova cena :) )
Ale i ty lampy me lakaj treba Rockwell dost tady ny foru vychvalovanej pro hodne zkreslenej zvuk.
xaero

Příspěvek od xaero »

Zkreslení to má jak bejk :) ale každopádně ani na Rockwellu ani na Randallu pri koncertovym/kapelovym hrani podle me gain nevytocis na vic nez na 5 ... ja hral na 4 a bohate staci .. naopak hra je dynamictejsi konkretnejsi atd. :). Na full gain hraju solicka na svym domacim kombu :) to leda.
Každopádně třeba vazba není při vyšším gainu zkrotitelná (předpokládám samozřejmě vyšší hlasitost a absenci noise gate)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Jo to je jasny. Nekdy je lepsi ubrat aby to nebyl uplnej humus. Ja mam 7kku tak to znam :D Ale hledam poradnej aparat a zrovna Randall byl jedna z prvnich moznosti. Taky Rockwell je moznost, vzdy sem byl spis pro megaprase zvuk nez cistotu a solovani :D Tak doufam ze jendou ten spravnej zvuk najdu.
xaero

Příspěvek od xaero »

Z toho Randallu dostanes oboji ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Tak uz jen zbyva vyresit ten tvuj problem :D
xaero

Příspěvek od xaero »

Dnes jsem dostal peníze za aparát zpátky. Takže asi přišetřím a koupím Peavey 6505 nebo něco podobného ...
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Hm to uz je ale darda. Zkusil bych koupit jinde zase randalla :D Nebo lepe zajit do kramu a tam ho dat na 17 jestli se vypne.
Naraxis
Bandzone: www.bandzone.cz/archfall

Příspěvek od Naraxis »

Zdarec, doufám že tohle forum neumřelo a nepíšu sem zbytečně :-) .. mám toho samého Randálka a dělá to samý.. ale ani nemusím mít volume na 14, ale během pul hodky prostě stáhne výkon na 50% nebo uplně a zvuk to má jako reprák z krabice od vloček.. četl jsem něco na netu . jeden chlápek měl 50-ku lampu, a psal něco o China chybám -> slabý trafo/tranzistor ( nejsem si jistý :D ale asi trandík ) v předzesíku.. že pokud se přehřeje, ochrana ho stáhne nebo vypne. což mě se to stáva v horlém letzním počasí nebo ve vytopené zkušebně furt.. kamarád ma taky tu 50-ku a nechal v tom pohrabat celej pardubickej servis, vyměnili mu od snad vše co jde, od lamp až přez pár relátek co se zdáli opálené. ale pořád mu to zlobý. je možné po technické stránce že by to tak opravdu bylo ? dejte mi vědět ;)
Peavey Valveking head ( dočasně )
Guitars: Cort VX-4V / Cort VX-2V Custom!
http://www.bandzone.cz/archfall Melodic metal HK
Naraxis
Bandzone: www.bandzone.cz/archfall

Příspěvek od Naraxis »

Takže teoreticky by se ani nic naměřit špatně nedá, není nikde vada ve vedení nebo elektronice, ale pouze chtěli šetřit, a napálily tam slabší tranzistory, které sice chvíli hrají ale pak to nezvládaj.. Nejsem moc zas tak na elektro :D.. ale možná to i dává smysl
Peavey Valveking head ( dočasně )
Guitars: Cort VX-4V / Cort VX-2V Custom!
http://www.bandzone.cz/archfall Melodic metal HK
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nech si tam od někoho nainstalovat větráček. Dočetl jsem se tu, že je to vlastnost toho aparátu, tak s tím asi nic víc neuděláš.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“