Zpívám votřesně

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
AlešK

Zpívám votřesně

Příspěvek od AlešK »

Zdravim,
je to votřes.Sám se nemůžu poslouchat.Kdysi, když sem ještě dělal hudbu, tak to nebylo tak strašný, ale jak sem si nedávno pořídil kytaru (nikdy před tím jsem na žádný nástroj nehrál), a snažim se k hraní zpívat, je to něco strašnýho. :D To co ze mě leze by se mělo trestat jako nepovolené držení zbraně. :roll:

Jak se dá zpěv naučit?Mám si zahrát tón a ten se snažit vyzpívat a udržet?Nebo, jak?

Díky.
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Baloo

Re: Zpívám votřesně

Příspěvek od Baloo »

Zpívat a zároveň hrát na kytaru není zrovna jednoduchá věc.. chce to cvik a trpělivost a ten zpěv se na tom taky odvíjí protože když si špatně soustředěný tak ten zpěv nikdy nebude dobrý... To znamená že se třeba hodně soustředíš na tu kytaru a proto ti ten zpěv tak nejde... Chce to jen čas a zkoušet a zkoušet ono to příjde samo :) ... já si k písničkám vždy vymyslím rytmus takový aby se mi do něj dobře zpívalo... např. zpívat do vybrnkávání je hardcore :D
hubert

Příspěvek od hubert »

Baloo píše:Zpívat a zároveň hrát na kytaru není zrovna jednoduchá věc.. chce to cvik a trpělivost a ten zpěv se na tom taky odvíjí protože když si špatně soustředěný tak ten zpěv nikdy nebude dobrý... To znamená že se třeba hodně soustředíš na tu kytaru a proto ti ten zpěv tak nejde... Chce to jen čas a zkoušet a zkoušet ono to příjde samo :) ... já si k písničkám vždy vymyslím rytmus takový aby se mi do něj dobře zpívalo... např. zpívat do vybrnkávání je hardcore :D
To já mívám problém, že když si takhle vymyslím rytmus, většinou mi ostatní nadávají, že to hraju špatně. :D Vybrknávání jde, pokud jde o obyčejné akordy, třeba Blinkové I wanna fuck a dog in the ass a k tomu zpívat, to dá zabrat.. :D Ale myslím, že máš pravdu, chce to cvik.. :))
AlešK

Příspěvek od AlešK »

:D No právě, brnkat rytmus, kterej jenom nekopíruje "hajtky" a do toho zpívat už vůbec nedám.Ono je to celý zvláštní, třeba když chci hrát strunu po struně, tak se zas netrefim na akordy(levou rukou), ale když hraju jednoduchej rytmus, tak se trefim i poslepu :) No a do toho zpěv, to je jak když sem vylezl z ústavu :D

Máš pravdu, asi je ještě hodně brzy na hlas :wink:
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
hubert

Příspěvek od hubert »

Zkus si trochu zažít tu hru.. Hrát trochu automaticky, aby ses mohl soustředit na hlas, další z mých, ne neúspěšných, metod.. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dokud nemáš zautomatizovanou hru na kytaru, je volovina zkoušet do tho zpívat. Pokud teda nemáš zautomatovizovný zpěv, což evidentně ne. Hezky jedno po druhém. Pokud se chceš učit oboje, dělej to zvlášť.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“