Harmonika - Ohybání tónů

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
Oconell

Harmonika - Ohybání tónů

Příspěvek od Oconell »

Zkoukul jsem snad moře videíí na youtubu, pořád to zkoušim, ale nemůžu se do toho pořádně dostat... Nemáte někdo nějaké rady nebo tipy prosím? :)
buli.ml

Re: Harmonika - Ohybání tónů

Příspěvek od buli.ml »

Ja som pred dvomi týždňami začal hrávať... a keď ťahám tak to už celkom ide. Skús si hovoriť keď ťaháš tí a potom začni hovoriť jú a trochu tomu prispôsob ústa. musíš utrafiť ten správny pomer. A zásadné. Neprestávaj vťahovať keď to bude znieť trošku divne.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Mně pomáhá, že harmoniku nemám úplně přesně kolmo k obličeji, ale trochu ji nahnu dolů, takže do ní foukám jakoby shora... Chce to holt zkoušet.
Odi.et.amo

Harmonika Bending druhá a třetí dírka

Příspěvek od Odi.et.amo »

Zdarte,

mám takový problém s bendingem na druhé a třetí dírce. Naučil jsem se docela rychle posunout to o půtón, (na třetí dokonce o tón, myslím) ale dál ani ťuk. Například na druhé dírce tam ten tón prostě nedotlačím ať dělám co dělám. :shock: Nevíte jestli je něco špatně, nebo prostě musím dál cvičit? Bojím se aby mi to tak nezůstalo, víte co myslím :D
Mám několik harmonik, jednu hrozně starou Parrotku, na kterou ale nehraju protože je to hrůza (tu jsem si koupil někdy když mi bylo dvanáct což je hooodně let), pak dvě Hohnerky, Alabama Blues (což je podle mých informací totéž co Big River) a nedávno koupenou Blues Harp. Na té poslední to jde o něco líp ale pořád to tam nemůžu dostat. Fakt mě to trápí (čti se.e) a nemůžu na to přijít. Bending mi šel fakt po chvilce, alespoň základy, tedy ten půltón.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.11.2014 9:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
jastud

Příspěvek od jastud »

Ten tón se tam hlavně nesmíš snažit nacpat silou. To nefunguje. Chce to cvičit a nervat to silou.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odi.et.amo

Děkuju Ti za odpověď. Snažím se na to moc netlačit, to zase jo, ale prostě tím jazykem dělám všechno možné, strkám ho na měkké patro, snažím se ho prohnout směrem dolů ale nic nezabírá. No nezbývá mi, než to zkoušet dál.
Ještě se omlouvám moderátorovi, nevšiml jsem si tohohle threadu, jsem blbej. :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Část toho ohýbání tónu se dělá i rty (nebo aspoň já to tak dělám), takže když benduju tak při tom dost křivím hubu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odi.et.amo

Tak jsem na to po pár dnech od dotazu přišel, chtělo to tak zvláštně uvolnit hubu a na druhé dírce tam to F už je, Teď ještě na třetí o tón a půl a budu spokojenej. Díky moc, opravdu to pomohlo. Ale musím potrénovat improvizaci, to je můj démon ještě z kytary (sóla apod.), prostě nevím, jak to tam nahrát aby to znělo a dávalo smysl, takhle akorát produkuju tóny. Ještě jednou moc díky :D
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“