Homemade kytara
Re: Homemade kytara
ale jo,
ale bude to ještě trvat...
(tvat podobný LP, rozměrově větší, klenutý top, vybraný spodek ((kvůli váze,zvuku víc hollowbody ala)),tělo javorovej top,jasanovej spodek, krk javor/palisandr.. mahagon by byl lepší, ale nic napoprvé se nepovede a toto bylo výrazně levnější_: )
sem tak v polovině
Vlk
ps. top je nádhernej kus (bude vidět z lepších fotek...), za kterej děkuju djumilovi
(tvat podobný LP, rozměrově větší, klenutý top, vybraný spodek ((kvůli váze,zvuku víc hollowbody ala)),tělo javorovej top,jasanovej spodek, krk javor/palisandr.. mahagon by byl lepší, ale nic napoprvé se nepovede a toto bylo výrazně levnější_: )
sem tak v polovině
Vlk
ps. top je nádhernej kus (bude vidět z lepších fotek...), za kterej děkuju djumilovi
vyrostl jsem na zeppelinech.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
vypadá to bezvadně a těším se, až to uvidím hotové 
Vlk: Pěkný, jen tak dál.
A jakpak je na tom Mastr s tím véčkem? Ten už se nám dlouho nepochlubil.
A jakpak je na tom Mastr s tím véčkem? Ten už se nám dlouho nepochlubil.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Mastr teď nestaví
koupil bubinga explorera. Až zase nasbírám finance pustím se do včka, ale nakup EMG do expa a všeho okolo mě teď finančně vysál.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
djumil
- Bydliště: morava slezko,neni žadne česko :-D,severni morava tam býývam :-)
vlk píše:ale jo,
sem tak v polovině
Vlk
´vyřiznout´ znamena vyřezat, ne OFREZOVAT a VYBROUSIT!!!!!!
-
djumil
vlk píše:ale jo,
sem tak v polovině
Vlk
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
vlk - pokud si dobře vzpomínám, někde tu máš fotku rozestavěného telete, do kterého jsi dlabal nějakou vlčí hlavu...to máš už hotové ? Budou fotky ?
EDIT :
download/file.php?id=2493&mode=view
EDIT :
download/file.php?id=2493&mode=view
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 20.02.2012 19:30, celkem upraveno 1 x.
-
djumil
byl zas jednou po ruce fotak...zatim jen na ocko polozeny hardwere
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jo, takovou nějakou bych taky jednou bral, pěkný 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
djumil
Stanley06 píše:jo, takovou nějakou bych taky jednou bral, pěkný
tak hups na to
-
djumil
hotove...chybi prepinac prisel blby ...
Zdravím 
snad nevadí, že svůj dotaz píšu tady, přijde mi hloupé na něco takového zakládat nový topic... Máme doma fůru dřeva (starý nábytek), chci si zkusit postavit tele.. TRochu mě ale děsí krk, ani ne tak pražce (ty dopadnou špatně tak, jako tak), ale spíš výztuha.. Musí v krku být? Nemyslím, že bych nastavoval kroucení, nebo tak něco, ani nevěřím, že bude hrát.. Musí tam být? A s jakou přesností musím nasadit kobylku? Díky
snad nevadí, že svůj dotaz píšu tady, přijde mi hloupé na něco takového zakládat nový topic... Máme doma fůru dřeva (starý nábytek), chci si zkusit postavit tele.. TRochu mě ale děsí krk, ani ne tak pražce (ty dopadnou špatně tak, jako tak), ale spíš výztuha.. Musí v krku být? Nemyslím, že bych nastavoval kroucení, nebo tak něco, ani nevěřím, že bude hrát.. Musí tam být? A s jakou přesností musím nasadit kobylku? Díky
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš takové dotazy, tak osobně moc nevěřím tomu, že bys dal dohromady kytaru, která by mohla sloužit i jinak než dekorace na zdi (nic ve zlém). Krk radši kup. Buď kup "lepší čínu", tedy celou kytaru a použij krk z ní, nebo na http://www.bachmusik.com koupíš i hotový krk přímo na tele i s výztuhou. To bych ale bral jako poslední možnost. Občas se na bazaru vyloupne starší squier za litr a pokud bys ho vyzkoušel a byl by OK, klidně bych vzal krk z něj.hubert píše:Zdravím
Mimochodem, je nábytek a nábytek
Ve vlhkém sklepě není, je v jedné z 2351653251 místností, které máme na pozemku.. A je v ní fest sucho, je to stará postel, mahagon, pokud mě nešálí zrak.. Krk nechci kupovat, nemám zbytečné peníze. Kamarád pochází z truhlářské familie, u něj očekávám trochu asistenci, sám mi ji nabídl, takže se spíš informuju..Rocky_MK píše:Pokud máš takové dotazy, tak osobně moc nevěřím tomu, že bys dal dohromady kytaru, která by mohla sloužit i jinak než dekorace na zdi (nic ve zlém). Krk radši kup. Buď kup "lepší čínu", tedy celou kytaru a použij krk z ní, nebo na http://www.bachmusik.com koupíš i hotový krk přímo na tele i s výztuhou. To bych ale bral jako poslední možnost. Občas se na bazaru vyloupne starší squier za litr a pokud bys ho vyzkoušel a byl by OK, klidně bych vzal krk z něj.hubert píše:Zdravím
Mimochodem, je nábytek a nábytekpokud je to nějaký starý botník z aglomerovaných desek, který skladujete ve vlhkém sklepě, tak to není zrovna vhodné
informuj se ve vedlejším tématu o dřevě.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
To pak jo...ale stejně si myslím, že když koupíš jakoukoli čínu z bazaru za 700, bude ten krk mít lepší. Když nemáš peníze a nemáš nasyslené dobré komponenty jako snímače a hardware, nemá cenu něco začínat...
Stavbu kytary musíš brát jako koníček, jinak nemá smysl se do toho pouštět. Nevyplatí se to finančně a výsledek hlavně ze začátku bude při nejlepším na úrovni nejlevnějších čínských kytar. Jestli máš chuť a čas se do toho pustit, tak to udělej, ale nejdřív pořádně plánuj, studuj a rýsuj. Materiálů je tady až dost a na Youtube jsou na všechno instruktážní videa, takže není problém si o čemkoliv něco přečíst nebo se kouknout, jak se to běžně dělá.
Jestli máš doma starý mahagonový nábytek, který můžeš použít na stavbu, tak to ti závidím a kdyby se tam našel nějakej pěknej použitelnej kousek fošničky za nějakej přijatelnej bakšiš i pro mě, tak bych se vůbec nezlobil.
Ještě k dotazu: Proč by měly pražce dopadnout špatně? Pokud je dobře odměříš nějakým slušným měřidlem, tak na nařezání drážek ti znouze postačí i pilka z Hornbachu za 30 Kč.
Výztuhu si kdejakej bastlič vyrábí doma. Já jsem zatím nepochopil jak na to, takže jsem ji radši koupil. Návody a videa na to taky existujou. Jinak stavitelná výztuha tam ani být nemusí nedávno tady Kocour popisoval svoje první výtvory, který fungovaly s pevnou výztuhou v pohodě. Pohledej v sekci home-made.
Co se umístění kobyly týče, tak ta na Kocourových stránkách je vše pěkně popsáno. Odkaz http://www.yitars.de/stegplatzierung+M5d637b1e38d.html Tak studuj.
Jestli máš doma starý mahagonový nábytek, který můžeš použít na stavbu, tak to ti závidím a kdyby se tam našel nějakej pěknej použitelnej kousek fošničky za nějakej přijatelnej bakšiš i pro mě, tak bych se vůbec nezlobil.
Ještě k dotazu: Proč by měly pražce dopadnout špatně? Pokud je dobře odměříš nějakým slušným měřidlem, tak na nařezání drážek ti znouze postačí i pilka z Hornbachu za 30 Kč.
Výztuhu si kdejakej bastlič vyrábí doma. Já jsem zatím nepochopil jak na to, takže jsem ji radši koupil. Návody a videa na to taky existujou. Jinak stavitelná výztuha tam ani být nemusí nedávno tady Kocour popisoval svoje první výtvory, který fungovaly s pevnou výztuhou v pohodě. Pohledej v sekci home-made.
Co se umístění kobyly týče, tak ta na Kocourových stránkách je vše pěkně popsáno. Odkaz http://www.yitars.de/stegplatzierung+M5d637b1e38d.html Tak studuj.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
-
woro90-1
Zrovna starou mahagonovou postel (nebo obecně starý luxusnější nábytek) bych využil na stavbu kytary úplně jinak - pokud je v jakžtakž dobrém stavu, prodal bych ji a za vydělané peníze si koupil pěkný kus nepoužitého mahagonu a něco dobrého k pití.
-
djumil
uz sem setkal s klučinou natěšenym že ma mahaghon postel a nakonec to byla latovka dyhovana
ale jestli to ma fakt masiv..radeji prodej nebo pockej az neco prvniho vykutis.. 
Vidím to stejně. Takových postelí mám taky pár.
Na druhou stranu dvě vrstvy laťovky dýhované mahagonem jsou základem Red Special. Ještě s kusem dubu na centerblock a mahagonovým krkem připevněným jedním šroubem. To je ideál DIY.
Na první stavbu jsem zvolil smrková futra vybouraná z našeho domu, protože nechci prznit lepší matroš. Zatím mám slepenou fošnu ze 3 ks a hrubý tvar přímořezkou.
Na druhou stranu dvě vrstvy laťovky dýhované mahagonem jsou základem Red Special. Ještě s kusem dubu na centerblock a mahagonovým krkem připevněným jedním šroubem. To je ideál DIY.
Na první stavbu jsem zvolil smrková futra vybouraná z našeho domu, protože nechci prznit lepší matroš. Zatím mám slepenou fošnu ze 3 ks a hrubý tvar přímořezkou.