Gibson Les Paul Studio Faded - "ošoupání" laku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Filomen

Gibson Les Paul Studio Faded - "ošoupání" laku

Příspěvek od Filomen »

Zvažuju koupi Gibson Les Paul Studio Faded ale viděl sem fotky i půl roku starých kde byl lak ošoupaný a vypadalo to ohavně. Chodí to tak prostě u faded kytar nebo jaká ?
Díky :|
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson Les Paul Studio Faded - "ošoupání" laku

Příspěvek od Smrťokvítek »

Všechno je to o zacházení ale faded mají ten lak opravdu tenký a není problém se ho používáním zbavit zvlášť v exponovaných částech kytary.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Filomen píše: viděl sem fotky
A můžeš sem ty fotky vložit nebo alespoň odkazy?
Já jsem si faded před rokem pořídil a asi je to příliš krátká doba, abych jí při "domácím žvýkání" nějak ošoupal.
Jinak u faded je to zaměr ta vybledlost, opotřebovanost a tak bych se asi poohlédnul po jiné povrchové úpravě.
Filomen

Příspěvek od Filomen »

Jo to bych musel vědět kde sem to viděl, ale pokusim se to ještě někde vyhrabat. Já bych samosebou šel do jinejch povrchovejch úprav, ale studia s klasickým povrchem už stojí 26k a to je oproti 16 rozdíl. :?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Filomen píše:Já bych samosebou šel do jinejch povrchovejch úprav, ale studia s klasickým povrchem už stojí 26k a to je oproti 16 rozdíl. :?
A co je podle tebe "klasický povrch" Studia?
Neřešíš spíš nitrolak než faded? Protože "nefaded" Studia seženeš už od 17 tisíc.
krade

Příspěvek od krade »

mám sg faded z roku 2005 - hraju na ní často, hodně i koncerty a je dost otřískaná, ale mně se to líbí...hele, když jsem byl v usa a kanadě v bazarech...tak ty SGčka třeba ze 70.letech maj - aspoň vzhledem - podobnou úpravu a vypadá to fakt stejně dobře jako ty současný řady faded...takže tak - u mně za tuhle úpravu palec nahoru
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Filomen

Příspěvek od Filomen »

krade píše:mám sg faded z roku 2005 - hraju na ní často, hodně i koncerty a je dost otřískaná, ale mně se to líbí...hele, když jsem byl v usa a kanadě v bazarech...tak ty SGčka třeba ze 70.letech maj - aspoň vzhledem - podobnou úpravu a vypadá to fakt stejně dobře jako ty současný řady faded...takže tak - u mně za tuhle úpravu palec nahoru

Myslíš že je to tak i u LP studio ? :?:
jaty

Příspěvek od jaty »

Já mám Faded LP asi 2 roky. Známky opotřebování jsou viditelné, ikdyž to není tak horzné. Lak na krku už pomalu mizí a červená se mnění na barvu dřeva. Jinak je lak velmi náchylný. Jednou při hraní jsem si nastříkal ruku přípravkem proti komárům a lak mi zmizel úplně natěstí jen na málé části kytary :lol: . Ale plná spokojenost. Je ale potřeba ji docela čistit. Lak je tenký a je znát každá nerovnost na dřevu kde se často usazují nečistoty.
Filomen

Příspěvek od Filomen »

jaty píše:Já mám Faded LP asi 2 roky. Známky opotřebování jsou viditelné, ikdyž to není tak horzné. Lak na krku už pomalu mizí a červená se mnění na barvu dřeva. Jinak je lak velmi náchylný. Jednou při hraní jsem si nastříkal ruku přípravkem proti komárům a lak mi zmizel úplně natěstí jen na málé části kytary :lol: . Ale plná spokojenost. Je ale potřeba ji docela čistit. Lak je tenký a je znát každá nerovnost na dřevu kde se často usazují nečistoty.
No to je věc co mě trochu odrazuje, nevím stejně do ní asi půjdu, líbí se mi jak po zvukové tak vzhledové stránce takže asi není co řešit. Tohle je detail, ke všemu viděl sem dost ošoupaný kytary co vypadaly pořád suprově. :) Hele když už je o tom řeč, je něco co bys tomu studiu ještě vytknul nebo si nadmíru spokojenej ?? :D :?:
kubog

Příspěvek od kubog »

Takto vyzeral môj dávny 2004 LP Special, mal by to byť rovnaký povrch.

Obrázek

Obrázek
jaty

Příspěvek od jaty »

Filomen píše:
jaty píše:Já mám Faded LP asi 2 roky. Známky opotřebování jsou viditelné, ikdyž to není tak horzné. Lak na krku už pomalu mizí a červená se mnění na barvu dřeva. Jinak je lak velmi náchylný. Jednou při hraní jsem si nastříkal ruku přípravkem proti komárům a lak mi zmizel úplně natěstí jen na málé části kytary :lol: . Ale plná spokojenost. Je ale potřeba ji docela čistit. Lak je tenký a je znát každá nerovnost na dřevu kde se často usazují nečistoty.
No to je věc co mě trochu odrazuje, nevím stejně do ní asi půjdu, líbí se mi jak po zvukové tak vzhledové stránce takže asi není co řešit. Tohle je detail, ke všemu viděl sem dost ošoupaný kytary co vypadaly pořád suprově. :) Hele když už je o tom řeč, je něco co bys tomu studiu ještě vytknul nebo si nadmíru spokojenej ?? :D :?:
Já to zkombinoval s mesou express a co z toho leze je prostě supr. Jsem s nim fakt spokojenej, akorát možná že to skoro nereaguje, když stahuješ volume a chceš tím docílit menšího zkreslení, tak ať s tím kroutíš jak chceš, nemá to význam :-D. Jinak suprovej zvuk krkovýho snímače na sola. Řekl bych že to hraje i líp než klasický studia. Jediný co, že oproti vyším řadám prostě zvuk na čistej kanál je prostě moc tlustej a na takový trochu funky doprovody to prostě neni. Rocková muzika je její. Určitě doporučuji. A nezapomeň, že na každý kytaře budou škrábance, je to jen otázka času. A oni jí koneckonců i sluší :D
Filomen

Příspěvek od Filomen »

jaty píše: Já to zkombinoval s mesou express a co z toho leze je prostě supr. Jsem s nim fakt spokojenej, akorát možná že to skoro nereaguje, když stahuješ volume a chceš tím docílit menšího zkreslení, tak ať s tím kroutíš jak chceš, nemá to význam :-D. Jinak suprovej zvuk krkovýho snímače na sola. Řekl bych že to hraje i líp než klasický studia. Jediný co, že oproti vyším řadám prostě zvuk na čistej kanál je prostě moc tlustej a na takový trochu funky doprovody to prostě neni. Rocková muzika je její. Určitě doporučuji. A nezapomeň, že na každý kytaře budou škrábance, je to jen otázka času. A oni jí koneckonců i sluší :D
No to je supr máš pravdu :D Já se právě rozhoduju mezi tímhle a sg specialem, koneckonců jsem přece jenom sg typ, ale uvidim no :) Oboje kytary mají svoje pro a proti...
jaty

Příspěvek od jaty »

Filomen píše:
jaty píše: Já to zkombinoval s mesou express a co z toho leze je prostě supr. Jsem s nim fakt spokojenej, akorát možná že to skoro nereaguje, když stahuješ volume a chceš tím docílit menšího zkreslení, tak ať s tím kroutíš jak chceš, nemá to význam :-D. Jinak suprovej zvuk krkovýho snímače na sola. Řekl bych že to hraje i líp než klasický studia. Jediný co, že oproti vyším řadám prostě zvuk na čistej kanál je prostě moc tlustej a na takový trochu funky doprovody to prostě neni. Rocková muzika je její. Určitě doporučuji. A nezapomeň, že na každý kytaře budou škrábance, je to jen otázka času. A oni jí koneckonců i sluší :D
No to je supr máš pravdu :D Já se právě rozhoduju mezi tímhle a sg specialem, koneckonců jsem přece jenom sg typ, ale uvidim no :) Oboje kytary mají svoje pro a proti...
Já osobně jsem se taky rozhodoval jako ty. Ikdyž nevím co za muziku hraješ, ale já si nakonec koupil LP, protože jsem si uvědomil tu známou větu, že kapela se nepodřídí aparátu ale naopak :D . Pokud ale budeš chtít jít do SG zkusil bych sehnat SG Menace. Na to jsem hrál a vážně se mi líbilo, ten ebenovej zvuk je suprovej :)
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

to Filomen : a na stranky Thomanna si koukal? Maji tam tech levnejch LP studii (Faded, Tribute) opravdu hodne a u nich bych se nebal ani poslani pres kuryra (UPS). Ja si vybral Goldtopa za 18 a je skvelej. Lak je teda taky dost choulostivej, ale to je tim, ze obcas sem nesikovnej :)
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Hráli jste už někdo na ty "nové" Gibson LP Studio faded s hmatníkem Obeche a snímačema Burstbucker Pro?
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Filomen

Příspěvek od Filomen »

McPhisto píše:to Filomen : a na stranky Thomanna si koukal? Maji tam tech levnejch LP studii (Faded, Tribute) opravdu hodne a u nich bych se nebal ani poslani pres kuryra (UPS). Ja si vybral Goldtopa za 18 a je skvelej. Lak je teda taky dost choulostivej, ale to je tim, ze obcas sem nesikovnej :)
To víš že, stránky thomanna mám prolezlý :D Ale každopádně i když vím že je to jeden z nejlepších obchodů v Evropě (dle mýho názoru) tak bych si to nenechal poslat, aparát klidně ozkoušim v čr a nechám si poslat páč i s poštovným je to levnější, ale u kytar je každej kus jinej takže bych to neriskoval :) Ale asi do toho pudu, za tu cenu podle mě úžasná koupě :) 8)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Vzhledem k tomu, že se k Expovi chovám líp, než ke svým blízkým, poškození laku moc nehrozí :D . Zásadně nenosit mikiny se zipem při hraní! (u Fokusky to neřeším :mrgreen: )
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Filomen

Příspěvek od Filomen »

Alternátor píše:Vzhledem k tomu, že se k Expovi chovám líp, než ke svým blízkým, poškození laku moc nehrozí :D . Zásadně nenosit mikiny se zipem při hraní! (u Fokusky to neřeším :mrgreen: )
Jojo, tak to je jeasný, nebo stejně tak pásek při hraní v sedě :D Trochu sem si poničil akustiku přeskou :D Ale zední strana je mi ukradená.
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

To Filomen : Ta tribute 50 rada s humbuckerama je celkove povedena..kdyz sem u thomanna byl, tak ji tam zkousel temer kazdej. Mel sem v ruce 3 kusy a vsechny naprosto ok,takze vazne doporucuju, ale je jasny, ze zrovna ten kus co ti poslou muze bejt spatnej. Jedine si tam zajet a vybrat si, ale zase pokud si z moravy nebo vychodu tak je to dost daleko.Pokud bys posilal, tak si to nech poslat na dobirku kuryrem, pri prevzeti si ji muzes prohlidnout a pokud by byla zlomena nebo neco spatne tak ti poslou novou.
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
krade

Příspěvek od krade »

2 Filomen: myslim, že je to ta samá úprava - hele, mně se prostě tyhle kytary líbí a myslim, že i hrajou výborně - pro mě osobně je zvukovej rozdíl třeba mezi SG special faded a SG standard naprosto minimální...a za ty prachy
ps: ta řada tribut je super - miluju p 90
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“