kable zapojenie
Pravidla fóra
kable zapojenie
chcel by som sa opYtat ako mam zapojit dvojzilovy kabel na ozvucenie repro do xlr jacku? 2+, 1a3 spojit alebo staci len 1-....
Re: kable zapojenie
co je xlr jack? resp. radsi popis co chces zapojit (co je na jedny strane a co na druhy).
chcem zapojit xlr-xlr samec samica asi sa to vola aj canon)) neviem som amater ale ma to tri koliky ako na obrazku pred,a potrebujem mono zapojenie kabel mam tiez len dvojzilovy
ano, rika se tomu taky Cannon.
jine zapojeni, nez mono, u tohohle konektoru neexistuje.
jestli potrebujes kabel XLR--->XRL a mas jen dvouzilovy kabel, vynechas pin 1. tedy spojis 2--->2 a 3--->3.
(za urcitych okolnosti to ovsem muze nefungovat ... proto jsem se ptal "co potrebujes propojit")
(a ... jaky ze to mas kabel? reproduktorovy dvouzilovy? to asi neni moc vhodny kabel...)
jine zapojeni, nez mono, u tohohle konektoru neexistuje.
jestli potrebujes kabel XLR--->XRL a mas jen dvouzilovy kabel, vynechas pin 1. tedy spojis 2--->2 a 3--->3.
(za urcitych okolnosti to ovsem muze nefungovat ... proto jsem se ptal "co potrebujes propojit")
(a ... jaky ze to mas kabel? reproduktorovy dvouzilovy? to asi neni moc vhodny kabel...)
preco nieje vhodny?? 2x2.5mm .... takze nemusim prepajat staci ked dam len 2 a 3 a repro bude hrat ano??? staci to aj na prepojovacich kabloch ktore pouzijem medzi zosilovacom a crossoverm? tiez xlr->xlr
Paris píše:radsi popis co chces zapojit (co je na jedny strane a co na druhy).
Paris píše:proto jsem se ptal "co potrebujes propojit"
potrebujem prepojit s xlr-xlr crossover - zosilovac .. a zosik-repro na jednej strane uz mam speacon ktora pojde zo zosiku a na druhu stranu kabla chcem xlr samicu ktora konci v repro 500watt rms bass
Redukce z XLR na cinch (mono) jsou zapojeny takhle:

ok, to je v poradku.chatter píše:potrebujem prepojit s xlr-xlr crossover - zosilovac
chatter píše:a zosik-repro na jednej strane uz mam speacon ktora pojde zo zosiku a na druhu stranu kabla chcem xlr samicu ktora konci v repro 500watt rms bass
speakon do zesilovace ... OK.
ale XLR na druhy strane (do reproduktoru) mi zni trochu divne....
edit: co je to za reproduktor? ma opravdu XLR vstup? neni to teda aktivni bedna?
Naposledy upravil(a) Paris dne 13.03.2012 12:08, celkem upraveno 1 x.
nie je to basak pasivny a ma vstup iba jeden na samicu canon , tak mi treba kabel zapojit, speacon mam na zosiku .... speacom-canon
nemam na vsetkych kabloch ktoere idem robit prepojit 1 a 3 a na 2 dam + ???
linkove XLR--->XLR kabely (treba pro spojeni crossover--->zesilovac) udelej tak, jak rikam (tedy 2--->2 a 3--->3 ... vynecha se pin 1 (zem)), jen tak zustane propojeni symetricke i s dvouzilovym kabelem (rozumnejsi by bylo pouzit normalni trizilovy kabel).
ale to spojeni zesilovac--->pasivni repro ... to ti neporadim ... protoze XLR v pasivni reprobedne neni obvykle (aspon tedy ne pro me ... je mozny, ze se to nekde tak pouziva ... ale ja tohle proste nevim a zda se mi to podivny...)
(nemuzes napsat model ty reprobedny? nebo to vyfotit?)
ale to spojeni zesilovac--->pasivni repro ... to ti neporadim ... protoze XLR v pasivni reprobedne neni obvykle (aspon tedy ne pro me ... je mozny, ze se to nekde tak pouziva ... ale ja tohle proste nevim a zda se mi to podivny...)
(nemuzes napsat model ty reprobedny? nebo to vyfotit?)
mam aj bedne 3pasmo dan acoustic original od vyrobi je tam vstup xlr 2x a 2x jack , zial na tych basoch mam len xlr 1x
ja ti verim ... jen tohle proste nevim. (treba se tu najde nekdo, kdo ma s XLR v pasivni bedne zkusenosti... ja zadne nemam...)
to su tie basaky inu foto nemam a repro tiez nemam domaRe: kable zapojenie
no ... to budes asi muset vyzkouset.
edit: zkusil sem o tom neco najit ... a zatim (podle toho, co sem cetl) myslim, ze v tom XLR samci v bedne (samici na kabelu) bude bezne pin 1 zem (resp. "zem" ... no pro zjednoduseni to tak pojmenujme). a "signal" pry neni jasny, tedy bude na pinu 2 nebo 3 podle vyrobce.
takze bud to zkus sam, nebo pockej na odpoved nekoho, kdo se s timhle konektorem v bedne setkal...
(par odborniku na tuhle oblast sem chodi, snad se tu nejaky z nich zastavi...)
edit2: a ano, na tohle spojeni (zesilovac--->bedna) je ten dvouzilovy reproduktorovy kabel ok.
edit: zkusil sem o tom neco najit ... a zatim (podle toho, co sem cetl) myslim, ze v tom XLR samci v bedne (samici na kabelu) bude bezne pin 1 zem (resp. "zem" ... no pro zjednoduseni to tak pojmenujme). a "signal" pry neni jasny, tedy bude na pinu 2 nebo 3 podle vyrobce.
takze bud to zkus sam, nebo pockej na odpoved nekoho, kdo se s timhle konektorem v bedne setkal...
(par odborniku na tuhle oblast sem chodi, snad se tu nejaky z nich zastavi...)
edit2: a ano, na tohle spojeni (zesilovac--->bedna) je ten dvouzilovy reproduktorovy kabel ok.
A nebylo by lepší se zeptat výrobce????
http://www.danacoustic.sk/otazky.php
http://www.danacoustic.sk/otazky.php