Mathias píše:
S GK nemám zkušenosti (kromě pár zkoušek v music-city), a EDENem ano.
Tak to si je naber, at to mozes porovnat. Kdyz kupujes tak drahe aparat, tak plkani na foru je k nicemu. Tak ti jen kazde da svuj, vice ci mene subjektivni, nazor. V teto cenove relaci budou oba aparaty kvalitni.
Mathias píše: EDEN nemá twittery, ale použiju je někdy?
Tweeter. U GK jde o to ze je to bi-amp, ne jen o to ze bedna ma tweeter.
Tak pred kupou aparatu by som urcite zasiel do hudobnin a tam si vybral znacku ako som to ja robieval ked som si kupoval aparat (ajked v hudobninach to nieje bohveco elbo tam si to nemozete vyhulit a na to aky ej aparat pridete o nieco neskor ked si hrate s paaratom,hlavne v kapele).Na Eden som hral a mna moc nepresvedcil.Po vela skusania aparatoch som presiel na GK a prave na tento typ aparatu..preco?...Zaprve GK sa mi vela zapacilo,ma dravy zvuk ktory sa hodi ci do funky ale i do metalu a taktiez som stym skusal jazz a rock a punk a nikde som sa snim nestratil.Dalsi dovod preco som toto bral bola skladnost.Mam X skusenosti z koncertov kedy je problem si neist svoj aparat,ajked som mal bedne 4X10 alebo 1X15 alebo 2X12 tak furt som musel niekoho otravovat ad mi pomoze,tieto bedne unesiem i sam,su dost velke a hlboke na to aby znich sli plne basy ale su i dobre velke aby som ich bezproblemov sam odniesol.Dalsy dovod preco som tento aparat bral boly bedne 2X12.Nechcel som jednu bednu ale chcel som to rozlozit na 2 po 12palcovych reprakov.Ide o to ze 12palcove repraky maju charakteristiku 15 aj 10 palcovych reprakov cili krasne dokazu dunet a nikde sa snimy nestratite.Bohuzial moje plany s kaopelou envysly,rozpadly sme sa moc rychlo ostatny sa na to vysraly a ja tazko teraz zozenem normalnu akpelu pac unas sa hrava jedine punk alebo metal a tak urcite nechci skoncit takze preto sa toho zbavujem (mal som ho v skusobni mozno par tyzdnov asi na 3-5 skuskach)...Co sa tyka toho tweeteru tak ja si basovy aparat nevem predstavit bez neho.Z niecoho musia liezt vysky lebo ja mam rad farebny zvuk,ci hram trsatkom alebo ci hral slapom,taktiez preferujem Fleastyle kde hram tak aby som pocul fakt vsetko z basy tak preto si miesam do zvuku tweeter (na tomto aparate je to dobre ze na zosiku si mozem nastavovat tweeter ako chcem)
Navic posledni dobou se mi kombinace 2x12 libi cim dal vic. Hlavne v pripade ze to jsou dve 1x12 a navic pokud clovek neplanuje mit 4x10 + 1x15, tak je to velice dobra a skladna alternativa.
Jacku ja uz ho predsvedcuju at to od tebe koupi jednu stranku prispevku, tak uvidime jak se rozhodne. Urcite to chce si to zkusit, jestli to cloveku padne do ucha.
Ja ale tvrdim, ze v teto cenove relaci uz nejde o to si to vyzkouset kvuli kvalite zvuku, ale barve zvuku. Protoze tyto prakticky hi-end aparaty (no, nevim jak tenhle Eden) jsou proste vyborny a jde o to jen si vybrat co mi sedne zvukove (v mem pripade rozhoduje i treba jak mi sedne ovladanim apod.)
KIWI píše:Navic posledni dobou se mi kombinace 2x12 libi cim dal vic. Hlavne v pripade ze to jsou dve 1x12 a navic pokud clovek neplanuje mit 4x10 + 1x15, tak je to velice dobra a skladna alternativa.
Jacku ja uz ho predsvedcuju at to od tebe koupi jednu stranku prispevku, tak uvidime jak se rozhodne. Urcite to chce si to zkusit, jestli to cloveku padne do ucha.
Ja ale tvrdim, ze v teto cenove relaci uz nejde o to si to vyzkouset kvuli kvalite zvuku, ale barve zvuku. Protoze tyto prakticky hi-end aparaty (no, nevim jak tenhle Eden) jsou proste vyborny a jde o to jen si vybrat co mi sedne zvukove (v mem pripade rozhoduje i treba jak mi sedne ovladanim apod.)
Ja som presiel fakt vela kombinaciamy ci slo o 2X10,2X10+1X15,4X10,4X10+1X15,2X15,1X15+1X15 a bohve jake jeste ale vsade vy to nesedelo ze to proste bolo blbe na transport na koncert.Proste us taka 4X10 bedna alebo 1X15 bedna je dost velka a tazka tak treba na to dvaja ludia kdezto 1X12 lahko odnesie jeden.Taktiez poslednou dobou soms a zacal zauimat velmy o 12stkove repraky ich charakteristika je fakt zauimava ako dokazu dobre tlacit ale zaroven ze dokazu i stredy drzat,ako ked som to skusal s kapelou tak krajsi zvuk som ani nemohol mat a to som ho nemal as tak vybudeny.Samozrejme kazdy ma ine chute ak ten aparat nekupi tak nic sa nestane kupi ho iny ako ja sa teraz us nikde neponahlam