Aparáty HOT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty HOT

Příspěvek od bubucci »

V současné době už tam ukázky má od zmiňované skupiny Rumburax a zvuk je víc než dobrý. Jinak známý hraje na jeho hlavu + box cca 5 let a nemá sebemenší důvod měnit. V kombinaci s dobrou kytarou a samozřejmě rukama je to naparát na nejvyšší úrovni ( a tím nemyslí nějaký sigle recto ) Není to nic pro nějaké experimentátory, co mění aparát co půl roku. Každopádně člověk musí vědět co chce, pak je p. Horký mu to schopen splnit.
jiri.polasek

Příspěvek od jiri.polasek »

Máte nějaké otázky ohledně aparátů HOT ? dnes za ním vyrážím dělat výrobní reportáž, takže kdyby měl někdo nějaký zajímavý dotaz, můžu se zeptat ...
jiri.polasek

"Horká novinka" :-) od HOT
Tříkanálová hlava Bonanza

Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nerikal nahodou p. Horky jak to ted ma se servisem? prijima jeste veci na servis?
jiri.polasek

Stoprocentně ano, dokonce se tomu chce věnovat ještě více ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na zvuk Bonanzy jsem víc než zvědavý, bohužel ještě nejsou ukázky, ale to se v nejbližší době změní.
Uhersko-Brodský masakr KT88 lampou :lol:

Včera jsem si dovezl od p. Horkého reprobox. Je to 1x12 s bassreflexem a reprem ElectroVoice EVM12L, chtěl jsem něco jako MB thiele. Oproti základní 1x12 co p. Horký vyrábí, je můj kousek maličko zvětšený. Dneska jsem ho zkoušel a zvuk je na 1x12 neuvěřitelně konkrétní v basech a celý výraz je postavený na dost netradiční charakteristice repra, které je naprosto nekompromisní k aparátu a jde z něj ven přesně to , co do něj jde. Zpracování je na naprosto špičkové úrovni a působí velice solidním dojmem. O víkendu čekají testy na MB solohead a HOT tak doplním dojmy. Kdo by měl zájem, může dojet zkusit 8)
ObrázekObrázekObrázek
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Tak ciste na "papire" vzpadaji Hotamps dobre. moc se mi nelebi agresivni cervena...asi bz to chtelo jinz odstin, ale royhodne lepsi ney cerna. Ale to je ciste muj subjektivni dojem.
Duleyite je, jak to hraje. A proto se ptam: nema nekdo nejakz HOT aparat na vyzkouseni v praye nebo v ostrave?
Fakt bych si na to chtel brnknout pres svoji kytaru.

a jeste 1 vec me zaujala: v kaydem powerampu pouyiva 1x12at7, coz je podle me preampova lampa. Nevite nekdo, proc to tak je?

Dikz za odpovedi...
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Můj tip je invertor, ale je to jen odhad, protože elektrika je pro mě celkem kouzelná věc :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No podle toho na jaké pozici. Tento týden mi došla 12at7wc /značí se i ECC81/ a dával jsem ji do pittbulla do první pozice, protože potřebuju míň gainu na green /čistém/ kanálu. U mě funguje jako signal splitter a gain stage 1 pro oba kanály a gain stage 2 pro green kanál. Používá se i pro reverb. Pro víc gainu se používá 12AX7 aka ECC83. A ta se nejčastěji používá do invertoru.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud to má napsaná u powerampu, bude to lampa pro PI (phase invertor - jednoduše řečeno připravuje a rozděluje signál pro koncové elektronky), ta lampa na pozici PI je z těch "malých" (12xx7) v aparátu nejvíce výkonově zatěžována a na zesílení se až tak nekouká, takže se často používá 12at7 místo klasické 12ax7
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

presne jak pise Stanley, je to PI. 12ax7 se moc na pozici PI nehodi, uz jenom kvuli max. proudu, kterej dokaze 'dodat' koncovym lampam. 12at7 ma mensi zesileni nez 12ax7 (70 oproti 100) ale zase dokaze pracovat z proud radove vetsimi (10x).

tady malej clanek, pro toho, kdo se nudi :)

http://www.guitaramplifierblueprinting. ... verter.pdf
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Diky za odpoved.
Opravar mi rikal, ze mam na svem ampu spatny invertor, tak uz vim, co to je. cili by bylo lepsi dat do mesy DC-5 12at7 na pozici invertoru misto 12ax7? Muze se to jen tak vymenit? jak se to projevi zvukove?

Btw chapu to spravne, ze ten invertor tam je proto, aby prevratil kazdou pulku faze, aby s tim mohla pracovat 2. nebo kazda suda vykonova lampa v rezimu AB, kdy pracujou v paru? Cili A class invertor nema?
Blackstar HT-1R
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No on je dost velký rozdíl mezi tím, kdy je 12at7 v PI záměrně (viz. Horký a jeho vlastní návrhy), a tím, kdy návrhář toho obvodu počítal s tím, že tam bude 12ax7, a někdo tam pak dá 12at7... Rozhodně to můžeš zkusit a uvidíš, jak se ti to bude líbit, ale určitě to neber tak, že by se do všech aparátů na celém světě měla dát automaticky 12at7 a všichni by pak byli o hodně spokojenější :) Mě se třeba ještě nikdy 12at7 nelíbila na jiné pozici než jako hnadlo reverbu :D
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Ok.

mohl bys teda popsat, jaka bude slysitelna zmena? a jestli se to tam vubec teda hodi a neposkodi se jine casti obvodu?

Diky,
Blackstar HT-1R
lunchie

Příspěvek od lunchie »

off topic -> single ended konec nema PI (cesky myslim taky jednocinny), push-pull konec PI ma a je jedno jestli pracuje v tride A nebo AB. Aby to fungovalo, tak ten signal do 1/2 lamp musi byt fazove posunuty a to o 180 stupnu. No a to prave zajistuje ten phase invertor. Kdyz si nakreslis sinusoidu na osu a pak si pres to nakreslis sinusoidu o 180 stupnu posunutou, tak uvidis vice mene, jak to pracuje.
aldenson

Příspěvek od aldenson »

Chapu, diky za odpoved..
Blackstar HT-1R
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nová krabička od HOTamps...
sebous

Příspěvek od sebous »

Buď je to tak pěkně nahrané, nebo nevím protože tenhle reverbový zvuk se mi opravdu zamlouvá!!
Na kolik ty jeho krabičky tak běžně přijdou?
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Hrál jsem na něj v sobotu a ten zvuk je výborný, někde mezi 1/4 a 3/4 dráhy se ke reverbu přidává ještě chorus a proto zní tak zajimavě. Je truebypass, který je řešený pomocí relé a ne jako DPDT switch, takže odpadá to nepříjemné cvakání, ať už pod nohou nebo v aparátu. Cena by měla být menší než u Boss RV, ale pro přesnou částku je třeba zavolat Pavlovi, protože mě to z té mojí hlavy díravé vypadlo a nechci taky šířit nějaké fámy...
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Nádhera. Zvuk jak stvorený na Pink Floyd. I to kombo zneje nádherne.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“