Visual Sound Angry Fuzz - problém s hlasitostí

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jenda.Samal

Visual Sound Angry Fuzz - problém s hlasitostí

Příspěvek od Jenda.Samal »

Pořídil jsem si efekt Angry Fuzz od Visual Sound a když ho zapojím(samozřejmě na čistý zvuk), jeho hlasitost je oproti původnímu i oproti jiným kanálům o moc vyšší a to i když volume na efektu mam např. jenom ve čtvrtině. Mohl bych samozřejmě vyrovnat hlasitosti úpravou jednotlivých hlasitostí ostatních kanálů, ale to je dost nepraktické, protože na živo, v případě že budu chtít efekt pouze vypnout a zůstat na čistém zvuku, skoro nebude slyšet... Send i return na efektové smyčce můžu mít na nule, ale hlasitost je stále přehnaně velká. I to snižování hlasitosti přímo na efektu je dost na nic, protože Fuzz se právě nejlíp projeví, když mam to volume na max... Nevím co s tím, poradí mi někdo? :D
Fořt

Re: Visual Sound Angry Fuzz - problém s hlasitostí

Příspěvek od Fořt »

Jak jsem pochopil, máš ho v efektové smyčce? Pak je možné, že do něj jde příliš silný signál. Tam fuzz nepatří, měl by jít před preamp, tj. rovnou do aparátu. A nejlépe rovnou za kytaru, některým fuzzům vadí buffer na vstupu (ale tenhle asi není ten případ, efekty VS mají myslím buffer). Jinak problém s hlasitostí na čistém kanálu je u celé řady zkreslovačů běžný jev. Můžeš si pomoci trochu tím, že ho budeš používat s jemně crunchlým zkresleným kanálem. Tam ostatně, aspoň podle mého gusta, hrají fuzzy nejlépe. Jinak bys musel za ním používat nějaký omezovač signálu (http://kytary.cz/electro-harmonix-signal-pad/HN111385/ - ale je to luxus, uvnitř asi nebu nic víc než ten potemciometr, jde to vyrobit), spínaný současně, nebo vlézt dovnitř toho fuzzu (pozor na záruku) a buď vyměnit potenciometr volume, nebo přidat na výstup vhodný odpor.
Jenda.Samal

Už vím taky, že do smyčky fuzz nepatří, včera jsem se to dočetl někde tady na foru :D jenže já jsem ho zkoušel zapojit i normálně za kytaru a problém byl stejný, vlastně už doma na malym kombu (Roland Cube 30X) jsem to dával normálně za kytaru a hlasitost byla taky dost vysoká... ten pedál by řešení sice byl, ale pak bych ho musel vypnout současně s efektem, aby nebyl ztlumený i nezkreslený zvuk... to je pak docela dost šlapání, když bych chtěl rychle ještě např přešlápnout na lead zvuk :D každopádně díky za odpověď :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protože Fuzz se právě nejlíp projeví, když mam to volume na max
to si vycetl kde?
ted sem si projel par ukazek a maji ho tam hodne ztlumeny, a kdyz je vytoceny tak z toho leze akorat bordel (ale nehudebni)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jenda.Samal

Kde bych to měl jako vyčítat, asi jsem to zkoušel ne... to ale není předmětem debaty :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A musíš ten fuzz mít? Třeba to není to, co hledáš... booster, nakopávadlo, klasický OD, nebo EQ, to jsou přijatelnější možnosti...

Je to věc vkusu, ale už jsem lecjaké fuzzy měl (Fulltone, EHX, Smrčka, Barber Electronics, Electronic Orange...) a myslím si, že žádný mi nezněl hezky s "volume-na-max". Vše mi trhalo uši.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“