Instalovat snímač do akustiky?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
wawelin

Instalovat snímač do akustiky?

Příspěvek od wawelin »

Dobrý den;

Zítra si jdu koupit 12ti strunnou akustiku Norman B18 cedrovou. Jednak si myslím a jednak jsem slyšel, že je to už kytara za kterou by se nestyděl ani Nohavica. Resp. chtěl bych do ní snímač. Jak na nahrávání (doma), tak do kapely, a třeba i pro veřejné vystopení např. někde v klubu.

Kupuju to v kytarách.cz, týpek mi říkal tohle: na snímači nešetři - to je asi pravda. Cenově bych nerad šel nad 2000 kč, jedině snad kdyby to za to stálo. Ukázal mi nějaký Seymour Duncan za 1600. Problém je v tom, že to prostě je takové divné ten venkovní - kabel z ďury ven... Proto jsem se zeptal jestli by to šlo dát dovnitř a vyvést jako u elektroakustiky. Prý že jo a prý to dělá nějaký typek v Opavě. Cenově mi neřek kolik. Moje otázka:
Prodraží se to hodně? A je tam velký rozdíl v tom umístění snímače? (čet sem o tom už něco málo)
A hlavně, doporučili byste mi něco? V kytarách.cz jsem našel jen ten Seymour a Dean Markley... Ten typek tam dává nějaký svůj? (ten co to montuje dovnitř)...

Snímačům moc nerozumim, ocenim každou radu. Díky, Kuba.
Paris
Rádce

Re: Instalovat snímač do akustiky?

Příspěvek od Paris »

nebylo by lepsi koupit verzi s uz zabudovanym snimacem?

(a jestli neni Norman, mozna bude A&L...)
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Paris píše:nebylo by lepsi koupit verzi s uz zabudovanym snimacem?

(a jestli neni Norman, mozna bude A&L...)
Norman ten samy neni, a AaL tam nemaj. I tak chci chci tuhletu...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Hele zapojení snímače je naprosto jednoduché, jedna díra a do ní se namontuje jacková samice, na to pak můžeš zavěsit řemen ale nevím jestli je magnetický snímač ideální řešení, nebude to znít jako akustika, navíc u 12 strunky máš vedle sebe neopletené a opletené struny a magnet bere víc ty neopletené takže to bude znít blbě.
Pouvažuj o piezu já používám v 6ce Art Lutherie a ve 12ce Harmony Stella tohle http://www.houdek.cz/L.R.+Baggs+Element ... 10510.html levněji nic slušného neseženeš a není téměř žádný zásah do kytary. Jestli chceš můžem se domluvit a stav se poslechnout. Můžu ti i za mírný peníz snímač zamontovat. Vidím že jsi z ostravska, já taky. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Taky bych uvažoval spíš o koupi nějakého piezo snímače nebo snímače na bázi kontaktního mikrofonu. Ty magnetické snímače na akustickách nemusí vést k nejlepšímu výsledku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Aha, díky moc. Takže piezo, podívám se na ně... Džetro to je fajn! Ještě se porozhlédnu a pak případně napíšu ;) Ještě jednou díky.
vojta ž.

jaký snímač na akustiku.

Příspěvek od vojta ž. »

Ahojte
Poraďte prosím co za snímač vybrat na akustiku. Snímačů je na netu k mání obrovská hromada a i ceny se velmi různí. Pár lidí už mi radilo ať koupím piezzo plátek pod kobylku. Těch je ale taky veliká halda, cenově začínající od 400,- a končící hooodně vysoko. Je mi jasné že budu potřebovat snímač aktivní.
Budu s tím i koncertovat, takže potřebuju avy z toho lezl aspoň trochu rozumný zvuk. Samozřejmě že se musím s cenou držet spíš dole. :-) takže vybírání bude těžké :-D
Dík za názory. Vojta.

Edit: už jsem pochopitelně hledal i tady a i na googlu. :-D Bohužel nic směrodatného jsem nenašel. A pokud ano byly to informace staré víc než 6 let. Takže soudím, že dnes by to mohlo být už jinak.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jastud

Příspěvek od jastud »

Kdyby ses chtěl držet cenově hodně při zemi, ale mít použitelný zvuk tak tohle: https://www.aliexpress.com/item/Guitar- ... 8.9.UHXIcs měl jsem ho a vcelku to šlo.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kunec

Příspěvek od kunec »

Má ho. Nemám srovnání s originálem. Ale ve srovnání se snímačem v Yamaha APX do Rolandu AC60 nijak zvláště nezaostává

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“