Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
symar

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od symar »

Wocass píše:
symar píše:No já nevím, už jsem ti jednou odkaz dával http://www.dhn.cz/trsatko-karbon-nylono ... -grip-5918, dle popisu je to ono, podle obrázku (dá-li se tomu tak říkat) ne. Tak babo raď. Jediné snad, dojít tam a zjistit. Zkusím příští týden, ale nezaručuju, nějak nestíhám. Ale pokud mi to vyjde, slibuju, že na tebe budu pamatovat.
No ono, tohle je jiný typ bohužel :( Ale pokud to tam omrkneš budu moc rád. :) Předem nesmírně děkuji.
Tak jsem tam dneska byl. Koupil jsem tam poslední dvě karbon-nylonové 0,88. Je to tohle http://img.janforman.com/?id=pickboykb4e.jpg. Dodneška jsem se nenaučil sem vkládat obrázky, tak alespoň takhle, sorry. Je to sken toho, co jsem přinesl domů. Přes e-shop objednat lze, prý skladem jsou.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Amid

Příspěvek od Amid »

Jak se s tím hraje? Liší se to moc/málo od normálních nylonek? Já moc nylonky nemusím, ale tohle možná bude něco jiného :)
symar

Příspěvek od symar »

Amid píše:Jak se s tím hraje? Liší se to moc/málo od normálních nylonek? Já moc nylonky nemusím, ale tohle možná bude něco jiného :)
No s nylonem kromě toho popisu to nemá nic společného, v ruce mi to přijde jako ještě tvrdší ultex. Má ale pěknou špičku, to já mám rád. A hlavně neklouže mezi prsty. Zatím jsem s ním nehrál, ale "wocass" je shání tak asi ví proč, ten ať poreferuje.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Amid

Příspěvek od Amid »

Díky. No, asi je taky prubnu :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já si teď koupil pár nových Dunlop MAX GRIP a zatím velká spokojenost, drží se perfektně, ještě lépe než BRAINy.
Obrázek
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

symar píše:
Amid píše:Jak se s tím hraje? Liší se to moc/málo od normálních nylonek? Já moc nylonky nemusím, ale tohle možná bude něco jiného :)
No s nylonem kromě toho popisu to nemá nic společného, v ruce mi to přijde jako ještě tvrdší ultex. Má ale pěknou špičku, to já mám rád. A hlavně neklouže mezi prsty. Zatím jsem s ním nehrál, ale "wocass" je shání tak asi ví proč, ten ať poreferuje.
Mě se s tím hraje perfektně a hlavně mi příjde takový mohutnější, kulatější zvuk :) Nekloužou se a celkově, pro mě ideální. Zatím mi s tím jdou hrát perfektně všechny techniky. Je docela z kvalitního materiálu, takže se tak rychle neopotřebovává.

Symar: Moc děkuji, zkusím to tedy přez ten eshop objednat.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

vypadají celkem zajímavě a asi by se mi s nima hrálo super, jen škoda, že jsem si zrovna objednal balíček trsátek dunlop Jazz III XL :D
symar

Příspěvek od symar »

Trošku něčeho pro ty mlsnější http://www.alexim.cz/prislusenstvi/trsa ... /3414.html. A s tímhle http://muziker.cz/kytarove-prislusenstv ... -sp-m.html máte někdo zkušenosti?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Pardon lidi, jen mě zajímá...

Hrál jste někdo trsátkem z ebenu nebo palisandru? Mám doma pár jejich špalků a už dřív jsem si vyřezával, brousil, mořil a leštil trsátka z jiných dřev (vřesovec, duby, buk, palisandr...) a teď mi jen zdobí hlavu akustiky :D, nikdy mě nenapadlo s tím zkusit hrát, protože jsem se s tím vždycky sr*l a kdyby se odštíplo tak by mi z toho asi j*blo :D. Ale teď vidím, že tam ebenový i palisandrový prodávají, tak jestli nebude stát za to si je dělat sám doma, jestli se s níma hraje dobře :D.

Máte někdo zkušenost s těma dřevěnýma?
Amid

Příspěvek od Amid »

Trsátka z ebenu se prý rychle opotřebuji oproti obyč. plastovým. Někdo to tu psal, hledat se mi to ale nechce. Je to myslím někde v tomto threadu.

//str. 39 dole
Trošku něčeho pro ty mlsnější http://www.alexim.cz/prislusenstvi/trsa ... /3414.html
Ty z buvolího rohu či velbloudí kosti by mohly být dobrou alternativou za trsátka z polodrahokamu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jo, díky...

Ale ten co to psal měl jen dýhu z ebenu, ne celoebenový. S nějakých opotřebením se počítá určitě... ale zkusit by se to mohlo, až se dostanu do dílny a budu mít čas, tak nějaký utvořím a zkusím ho...
Traviscz

Příspěvek od Traviscz »

Ja pouzivam ultex 1.0
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Před časem mi v Humlmusic nabídli trsátka Golden Gate, že s nimi hraje Tony Rice. Na takové kecy mám úplně alergii, ale pánové prodávají dobré kytary, vědí o čem mluví a chovají se slušně, tak jsem si 2 koupil, jinak hraji na George Dennis 1,6.
Kdyby to tu někdo napsal, budu si myslet, že je debil, ale s trsátkem Golden Gate mám o třídu lepší zvuk nástroje, jako by mi někdo přidal basy, středy a hlasitost. Sice se říká, že trsátko je nejlevnějšéí eq.,ale tady to doopravdy platí. Nestojí zrovna málo, ale síla a plnost zvuku akustické kytary, kterou najednou dostanu je naprosto neuvěřitelná. Nevím, proč není silnější než moje GD,ale na akustickou kytaru asi jiná používat nebudu. Máte s nimi někdo podobnou zkušenost?
Přílohy
Golden Gate.jpg
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 12.03.2012 11:44, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jazzman píše: Nestojí zrovna málo, ale síla a plnost zvuku akustické kytary, kterou najednou dostanu je naprosto neuvěřitelná. Nevím, proč, není silnější než moje GD,ale na akustickou kytaru asi jiná používat nebudu. Máte s nimi někdo podobnou zkušenost?
Snad se nepletu, ale tohle prodávají jako trsátko na mandolínu ne? Nebo to je normální trsátko a k mandolíně ho doporučují asi podle recenzí zákazníků :D.
Říkám to proto, že teď je u nás nová mandle a přesně tohle nám bylo prodaný na dotaz trsátko na mandolínu...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

No vidíš, možná Rice šetřil a šlohnul trsátko mandolínistovi :idea:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Mejla

Příspěvek od Mejla »

zelenou želvu a jazz III, obojí Dunlop
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jazzman píše:Před časem mi v Humlmusic nabídli trsátka Golden Gate, že s nimi hraje Tony Rice. Na takové kecy mám úplně alergii, ale pánové prodávají dobré kytary, vědí o čem mluví a chovají se slušně, tak jsem si 2 koupil, jinak hraji na George Dennis 1,6.
Kdyby to tu někdo napsal, budu si myslet, že je debil, ale s trsátkem Golden Gate mám o třídu lepší zvuk nástroje, jako by mi někdo přidal basy, středy a hlasitost. Sice se říká, že trsátko je nejlevnějšéí eq.,ale tady to doopravdy platí. Nestojí zrovna málo, ale síla a plnost zvuku akustické kytary, kterou najednou dostanu je naprosto neuvěřitelná. Nevím, proč není silnější než moje GD,ale na akustickou kytaru asi jiná používat nebudu. Máte s nimi někdo podobnou zkušenost?
Po takove recenzi jsem neodolal, poridil a vyzkousel.
U me se ale takove nadseni neodehralo, imho ten plnejsi zvuk je diky tlouštce a tvaru (bez špičky) = chybí výšky, takže se zdá že to má víc basů atd. Zkoušel jsem i na mandolínu a tam zní fajn, protože tam je výšek tři pr*dele. Ale jako nova barva proč ne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

DX se pochlapili a po půl roce od objednání mi přišly
http://www.dealextreme.com/p/0-3mm-meta ... iece-46549
docela zajímavě to cvrčí na akustice, a jsou fakt lesklý a pěkný. I přes štíhlost se s nima dá překvapivě pohodlně hoblovat, akorát se trochu bojím o struny :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

kovovy trsatka jsou zlo :D
Hodně budem někde...
Amid

Příspěvek od Amid »

mtmccox píše:akorát se trochu bojím o struny :)
Potom poreferuješ, ne? Taky by mě to celkem zajímalo :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“