Pružina u šlapky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
vorel

Pružina u šlapky

Příspěvek od vorel »

Ahoj, rozbila se mi pružina u dvojšlapky, a já nevím, jakou si mám teď koupit. Je jedno, jakou koupím nebo jsou pružiny podle něčeho rozdělené? Předem děkuji za odpověď.
Basspetr

Re: Pružina u šlapky

Příspěvek od Basspetr »

Myslím, že by jsi měl kupovat pružinu podle druhu a výrobce pedálu. A pokud nemají, tak věřím, že prodejce Ti navrhne vhodnou náhradu. V každém případě u dvojitého pedálu je vhodné vyměnít obě pružiny najednou.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
vorel

Příspěvek od vorel »

Mám dvojšlapku Millenium PD-669, na internetu jsem nenašel nic o pružinách právě k týhle šlapce :(
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jsou pružiny různé tvrdosti (tuhosti), mám osobně radši tvrdší. Je to individuální. Mrkni tady a něco si vyber: http://www.drumcenter.cz/eshop/search.p ... =pru%9Eina
Asi bych šel do značkových (Gibraltar, Tama, Mapex atd...), je tam přeci jen záruka, že to vydrží dýl, než Millenium.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Nejpřesněji to píše kolega ZZBAR.... náhradní pružiny se dají koupit ve značkových hudebních shopech, všem není třeba řešit ani tak konkrétní model a značku pedálu, neb jsou to zaměnitelné díly. Rozhodně ale není nedůležité brát na lehkou váhu jejich tuhost!!! To a kvalita materiálu, jsou parametry o které jde! :idea:

Přidám taky jeden link na značkový e-shop kde pružiny mají http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Dily-p ... ni-znacky/
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

PRUZINA-STAGG pro pedál BD, 10ks za 19 Kč - tak toho bych se fakt bál :mrgreen:
Dědekzhor

Příspěvek od Dědekzhor »

vyměň všechny pružiny co tam máš, nebo celou dvoujšlapku ,preventivně :wink: šel bych do tamy.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

vorel píše:Mám dvojšlapku Millenium PD-669, na internetu jsem nenašel nic o pružinách právě k týhle šlapce :(
U tyhle, stejně jako u jiných lowendových pedálů, se náhradní díly ani koupit nedají. nevyplatilo by se to. Buď rád, že ti na tý šlapce odešla jen pružina......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Dědekzhor

Příspěvek od Dědekzhor »

jo, s touhle šlapkou daleko nedošlapeš. :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Dědekzhor píše:jo, s touhle šlapkou daleko nedošlapeš. :wink:
Přesně! te´d tam kolega dá "normálně" kvalitní pružiny a v průběhu blízkých týdnů se mu pravděpodobně vymačkalí ložiska, nebo zlomí pedál.....
To je cena za to, chtít nákupem za hubičku ušetřit.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

tak u hudby snad víc než u čehokoliv jinýho platí pořekadlo že co nic nestojí za nic nestojí....
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:
vorel píše:Mám dvojšlapku Millenium PD-669, na internetu jsem nenašel nic o pružinách právě k týhle šlapce :(
U tyhle, stejně jako u jiných lowendových pedálů, se náhradní díly ani koupit nedají. nevyplatilo by se to. Buď rád, že ti na tý šlapce odešla ZATÍM jen pružina......
Promiň Mončo, mi to nedalo :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:
Monikad píše:
U tyhle, stejně jako u jiných lowendových pedálů, se náhradní díly ani koupit nedají. nevyplatilo by se to. Buď rád, že ti na tý šlapce odešla ZATÍM jen pružina......
Promiň Mončo, mi to nedalo :D
To sedlo, nemáš se za co omlouvat. To slovo tam chybělo! Já ho ta nedala záměrně jen proto, že jsem nechtěla kolegovi ZATÍM kazit radost z "dobrého kaufu". Stačí že mu tu náladu zkazí ta šlapka sama.....
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

pravda, pravda,

První dvojšlapku jsem koupil taky nějakou Milenium (či něco podobného) cca za 3500,-. Odešla hned po 2 měsících, úplně se rozložila. naštěstí šla reklamovat, byly mi vráceny peníze a koupil jsem Tamu HP Standart cca za dvojnásobek ceny. Už jí mám asi 10let bez jakýchkoliv problémů.
Takže se opravdu nevyplatí investice do podobných lowendových věcí.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“