4ohmy a 8 ohm
Pravidla fóra
4ohmy a 8 ohm
zdravím
mám zesák 2x20W a na vystupu jsou 4ohmy
ale repráky mám 8mi ohmové
chci se zeptat, spálí se ty repráky nebo to takhle může být?
mám zesák 2x20W a na vystupu jsou 4ohmy
ale repráky mám 8mi ohmové
chci se zeptat, spálí se ty repráky nebo to takhle může být?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: 4ohmy a 8 ohm
Zapoj dva repráky paralelně a budeš z nich mít 4 Ohmy.
Nemá ale ten 2x 20 W zesilovač místo 1x 4 Ohm 2x 4 Ohm nebo 2x 8 Ohm výstupy?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jsou to dva mono zesilovače nezávislé na soběNero píše:Zapoj dva repráky paralelně a budeš z nich mít 4 Ohmy.
jeden výstup má 4 ohmy a druhý taky 4 ohmy
a mám bednu osm ohmu a druhou taky osm ohmu
- Nero
- Rádce
Jestli to jsou tranzistory, tak to klidně připoj, jen budeš mít nižší výkon. Pokud to jsou lampáče, tak použij dva paralelně zapojené boxy pro jeden zesilovač.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tranzistoryNero píše:Jestli to jsou tranzistory, tak to klidně připoj, jen budeš mít nižší výkon. Pokud to jsou lampáče, tak použij dva paralelně zapojené boxy pro jeden zesilovač.
ok dík za odpověď
eště jeden dotaz 
když mám zesák tranzistorový s výstupem 8 ohm a mám dvě reprobedny (každá po 8mi ohmu)
a chcu je zapojit na ten jeden kanal zesáku jako mono samozřejmně tak je mám dat do serie nebo paralelně?
v serii se sčítá impedance myslím takže by to mělo 16 ohmu a zesák 8 ohmu to by vadit nemělo že?
když mám zesák tranzistorový s výstupem 8 ohm a mám dvě reprobedny (každá po 8mi ohmu)
a chcu je zapojit na ten jeden kanal zesáku jako mono samozřejmně tak je mám dat do serie nebo paralelně?
v serii se sčítá impedance myslím takže by to mělo 16 ohmu a zesák 8 ohmu to by vadit nemělo že?
do série, paralelně by to bylo 4 a odpálilo by ti to zesák
ok díkyJohnyWM píše:do série, paralelně by to bylo 4 a odpálilo by ti to zesák
tak ještě oživím prosím , 4Ohm zesák a 8Ohm bednu .. řešenie? Dík,zůstala mi totiž 2x12 SWR basová bedna , a k tomu chci levnej kytarovej zesík , což jsou ale většinou tranďáky s 4Ohmama .. co s tím,jak to zapojit?
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
- Nero
- Rádce
Pro tebe platí to samé.Nero píše:Jestli to jsou tranzistory, tak to klidně připoj, jen budeš mít nižší výkon. Pokud to jsou lampáče, tak použij dva paralelně zapojené boxy pro jeden zesilovač.
PetrPeter 1975 - 2008
Zesik má 2 výstupy po 8ohm .. takze do jednoho připojím bednu a výkon budu mít poloviční,ne?
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
- Nero
- Rádce
Cca poloviční.
PetrPeter 1975 - 2008
cawes ja mam taky problem tiez ale na subvofer je dualny cize dva reproduktory po 30watou a 4ohmi kazdy zosilovač ma jeden vystup na subwofer original 25watou a 4 ohmi bude mu vadit zapojenie oboch ? alebo daky zosilovač nato ? kludne aj stereo pouzil vy som vyhybku.