Kombo do 6000 (200e) na metalcore

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Klobas

Kombo do 6000 (200e) na metalcore

Příspěvek od Klobas »

Zdravím.

Ospravedlňujem sa, že zakladám dalšiu tému s podobnou témou, ale prešiel som takmer celé fórum a stále som nedospel k záveru, čo bude pre mňa najlepšou voľbou.

Takže, chcel by som niečo do 6000 korún (200e), možno by som šiel ešte hore ale len niaky 20-30eur. Bazáru sa nebránim, kludne by som kúpil aj niečo odtial, ale predsa len radšej nové.
Gitaru mám Washburn WR-154.
Kombo by malo byť tranzistorové alebo pololampové a aspoň 30W.Investovať by som chcel skôr do zvuku ako do veľkosti. Celolampa by tiež nebola odveci, ale nemyslím, že za tie peniaze zoženiem slúšné aspoň 20W kombo (z bazáru celolampu nechcem). Používal by som ho doma.
Hrať by som chcel veci, niečo ako Trivium, Lamb of God ale aj Megadeth, Metallicu a možno aj niečo ako Guns n Roses ale to by som bral už len ako taký bonus :D .

Rozmýšlal som nad Peavey ENVOY 110 II (40W).
V pololampových sa nevyznám, aj preto by som bol rád keby ste mi poradili :wink: .
majso
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo do 6000 (200e) na metalcore

Příspěvek od majso »

witteck

Příspěvek od witteck »

Pri trose stesti bys mohl sehnat blackstar ht-5. Treba by stacil.
[PRS CE-22] [G-lab GSC-3 switcher, Crybaby, TC Electronic G-major, Polytune] [R&R Amplification SL\LD preamp, Mesa Boogie 20/20 poweramp] [Vlasa & Black 2x12" box]
Klobas

Příspěvek od Klobas »

no 120W je na doma príliš, a rozhodne nemám 300e :)

a 5W lampa, to sa mi zdá málo nie? a tiež to presahuje rozpočet :D
s tým Peavey nemáte niake skúsenosti?
a niaku pololampu by ste mi nevedeli poradiť?
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

A co zkusit fakt někde splašit těch 1.5k navic a jít do té Bugery?? přece jen je trosku někde jinde... teda aspoň co sem slyšel...
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

Klobas píše:no 120W je na doma príliš, a rozhodne nemám 300e :)

Nove kombo s dobrym skreslenim do 200 euro zozenies velmi tazko . Ja chapem ze nemas vela penazi ale skus to prehodnotit. Tie komba co tu odzneli fakt hraju a ver mi ze nebudes lutovat ani po roku hrania na nich na rozdiel od nejakeho lacneho tranzistorovho chrchlaka. 5 W lampove kombo na doma ti bude este vela , lampa ma ovela vacsi akusticky vytlak ako tranzitor , cize toho by som sa nebal.
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Toho Peavey sem měl a moc mě teda neoslovil. zvuk se mi nelíbil. Proto sem si koupil starýho Marshalla a k tomu metalzone a na doma sem spokojen, ale prostě na lampu to nemá no.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
witteck

Příspěvek od witteck »

Kdyz na to hraje Ola, da se na to zahrat kdejakej brutus :)

(samozrejme je to z vetsi casti o rukach, ale aspon pro predstavu)

A nemyslel jsem novy kombicko, spis bazarovy, ktery bys za takovych 60 % ceny mohl sehant, takze se snad i vlezt do rozpoctu :)
[PRS CE-22] [G-lab GSC-3 switcher, Crybaby, TC Electronic G-major, Polytune] [R&R Amplification SL\LD preamp, Mesa Boogie 20/20 poweramp] [Vlasa & Black 2x12" box]
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

Klobas píše:no 120W je na doma príliš, a rozhodne nemám 300e :)

Kdybys ses přeci jen rozhodl pro peavey envoy, tak mam k dispozici tu verzi s červeným pruhem...zvukově to bude nejspíš to samé, na tranzistor to má dost slušný a variabílní zvuk, dal bych ti ho samozřejmně za rozumnou cenu...kdyžtak mi napiš SZ
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Klobas

Příspěvek od Klobas »

Ten Blackstar HT-5 má fakt nádherný zvuk ale niekde som čítal že lampové kombo sa z bazáru neoplatí kupovať, pretože po dlhšom čase vraj strácajú zvuk...neviete či to je pravda?

Nad tým Peavey som rozmýšlal pretože tých 40W by mi celkom aj vyhovovalo a aj zvuk sa mi z tranzisotorov pozdával asi najviac :) alebo nevedeli by ste o niečom inom? alebo pololampu niaku?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pololampa nemá cenu a že by lampa ztrácela zvuk je možná myšleno to, že ti časem odejdou lampy, ale to jak u lampy z bazaru tak u nový, lampa je jako žárovka, taky časem přestane fungovat, přelampování u 5W HT-5 ale není nic až tak drahého
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rene

Příspěvek od rene »

Klobas píše:...ale niekde som čítal že lampové kombo sa z bazáru neoplatí kupovať, pretože po dlhšom čase vraj strácajú zvuk...neviete či to je pravda?
Tjn protože kvalita zvuku naprosto souvisí s tim jestli to kupuješ z kamennýho obchodu nebo od někoho z paneláku. Asi jako že jsem slyšel že sovětský sirky jsou horší než americký ;)

Ale jinak abych jen neflameoval, tak sám za sebe ti bazar doporučim. Ona je taky otázka jestli to třeba čase chceš využít později v kapele, tzn prostě na tuhle muziku potřebuješ aspoň těch 50 W (jasný že s PAčkem stačí 5 W ale tak charakteristika zvuku bude jiná) Ty Blackstary jsou supr, ale silnějšího seženeš dráž no. Jako z malejch na doma docela jasná volba. Pokud bys chtěl i něco silnějšího s pozdějším využitím, tak třeba VHT 20 Lead, nebo Laney VC a LC doplněný krabičkou by byly podstatně lepší než trandy a "pololampy."
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

jestli chceš trandak tak zkus crate FW 65 nebo větší fw120, dá se na ně nakroutit docela slušnej metalovej hutnej zvuk, jsou to 3 kanály a mají i efektovej procesor na delay phaser chorus atd.

video z music schmidt
http://www.youtube.com/watch?v=mJJyMxI5xrY
Už nehraju, pouze poslouchám ...
aiworys123

Rada pri kúpe nového Comba

Příspěvek od aiworys123 »

Dobrý deň,

V jednom mojom príspevku na radu o kúpe effektu som sa dozvedel, že s mojim behringer GM108, je to ztratene, a nemám asi šancu dostať požadovaný zvuk.Môj behringer GM108 hrá uplne úžasne, lenže mi nedokáže zkresliť jednotlivé tóny, takže preto som sa rozhodol pre niečo nové.

Tak som sa rozhodol teda kúpiť nové combo za cca 200eu+-(6000kč), lenže tu je problém, že absolutne neviem aké by bolo pre mňa vhodné.
Hrám na gitare Cort-x5.Žáner hudby ktorý by som chcel hrávať je nu metal/metal core, chcem zvuk ako majú v kapele Limp bizkit(ak by to šlo) najdôležitejšie je aby mi to zkreslovalo zvuk aj jednotlivých tónov nie len akordov.
A ak by trébalo aj nejaký effekt, tak by ste mi mohli poradiť aj ten :)
Ešte sa chcem spýtať v čom je rozdiel mať combo a zosilovač+bedňu v tej istej cenovej úrovni, prirodzene.

Vopred ďakujem za každú radu.

Prajem príjemný zvyšok dňa
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 9.04.2015 13:29, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s naprosto stejným existujícím threadem. Přečti si uživatelský kodex, díky.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Obávám se, že si nepomůžeš žádnou krabičkou ani jiným kombem či zesilovačem. To, co ti v jiném vlákně někdo nakukal, je pěkná blbost. Tvoje kombo samozřejmě dokáže "zkreslit jednotlivé tóny". Viz např. tady:

Behringer okopčil tu technologii V-Tone od US firmy Tech21 (SansAmp), a to docela dobře. Takže na tom kombu (samozřejmě s omezením daným jeho rozměry, výkonem a kvalitou repro) lze nakroutit dobře metalový zvuk (ať už á la Marshall - British/UK, nebo á la Mesa Boogie - Calif/US), gainu je tam až až (HI GAIN a HOT nastavení).
Co si představuješ po zkreslením jednotlivých tónů? Zkreslení někdo možná opravdu vnímá jen "sléváním" či "chroustáním", "borcením se" při zahrání akordou, ale ono se to ořezání, limitace, či jak to nazvat, projevuje i na jednotlivých tónech. Možná ses ještě nenaučil pořádně techniku pravačky, tlumení (palm-muting), odsekávání, to je asi to, co slyšíš v nahrávkách a chceš toho dosáhnout. Roli může hrát i brutální podladění kytary.
Nech si od nějakého zkušenějšího hráče na svém kombu ukázat, jak na to, než se pohrneš do dalších zbytečných nákupů. :wink:
Edit: Ještě jsem mrknul na tvůj dotaz na totéž v efektech. Tak trochu nechápu, proč ho tedy na jiném místě vychvaluješ, i ve srovnání s dražšími aparáty. Ale proč ne, třeba na domácí pokojové hraní. Ale už vůbec mi hlava nepobere, jak s ním můžeš, s 20 W tranďákem s 8" repro, ještě jen na půl výkonu, uhrát ve zkušebně metalcore s bubeníkem. Tady mi něco neštymuje ... :twisted: Máte snad elektronické bicí?
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Hodně lomozu za málo peněz :-) : http://hudebnibazar.cz/bugera-1990-repr ... /ID897336/

Ne, fakt netušim, jak to hraje, jen mě zaujalo, že se dá pořídít 120w lamapovej zesík s 412 boxem za 8000,-

Tady něco konzervativnějšího (a asi i praktičtějšího): http://hudebnibazar.cz/laney-lc50/ID900241/
Do metalu by možná pasovalo i tohle: http://hudebnibazar.cz/peavey-valveking-112/ID898387/
Toho Peaveye měl spoluhráč s kapely, mě se teda ten zvuk fakt nelíbil ale na hi-gain by to možná šlo... za 6500,- je to podle mě OK

EDIT: Jestli jedeš 20W tranďák na půl výkonu, tak jsou pro tebe všechny aparáty co jsem na ně odkazoval přehnaně výkonný...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tohle je jedna velká haluz. Uhrát s tímhle malým behrem zkušebnu s jakýmkoli metalem a bicíma se nedá. Sám znám to velké Behringer V-Amp kombo, které má 2 dvanáctipalcové repráky a tunu simulací. Měli jsme ho ve zkušebně, když jsme hrávali death metal, a máme ho ve zkušebně znova i teď (asi osud či co :D), když hrajem "měkší" hardrock. V obou případech to kombo nestačí zvukově, protože to je hnus, ale ok, jsem zvyklý už na něco jiného. Hlaitostně se to musí s reálným bubeníkem vytočit teda pořádně, což vazbí jak sviň s kytarou, která ma silnější snímače než singly, a hlavně, tohle kombo je neporovnatelně větší a výkonnější, než to, co tady tazatel zmiňuje. Já to teda taky nechápu, jak to může provozovat, ale budiž. Pravdou taky je, že je jedno jestli při akceptovatetlném zkresleném zvuku (který i přes přehršel přepínátek lze bez ztráty důstojnosti nakroutit opravdu jen jeden) hraje člověk powerchord na E, nebo F, protože z komba teče naprosto to samé, půltón nepůltón.

Přimlouvám se tedy k názoru borců výše. Tranďák Peavey nemusí být zlý, mají zkreslení na metal pěkné. Pokud ti stačí tvůj GM108, tak tohle bude pro tebe jiná liga. Lampovou bugeru taky, to je ještě výše. Otázkou je, zda-li jsi schopen rukama zahrát tak, abys z těchto aparátů vytěžil to, co hledáš, což mi osobně přijde podle toho co říkáš že ne, bez jakékoli urážky, opravdu. Každý se musí naučit hrát, je to o zkušenostech. Časem je získáš a uvidíš ;)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Demilich: Jaký trand Peavey máš na mysli? Valveking, co jsem na něj odkazoval je lampáč. Nevim nakolik je to "čistá" lampa a jestli obsahuje v obvodu polovodiče, nebo ne, ale výkonovej i předzesilovací stupeň obsahuje lampy...
aiworys123

Příspěvek od aiworys123 »

Ďakujem za odpovede.Veľmi si toho vážim

Fort// Ano, ten zvúk je nádherný, kupil som to combo za 35eu a za tu cenu som to hrával najme len doma tak max na 1 až 2 vytočené potom som prišiel do skušobne a tak som len vyskušal a vytočil to na plne ale hneď som to musel ubrať na 5ku pretože všetci sa chytili za uši od toho hluku, máme normálne bicie, ale metalcore nehrávame sme skôr ako limp bizkit :D
No neviem, na tej ukažke vo videu mu to zkresluje ale mne proste to nezkresluje, neviem prečo, možno aj preto, že je to už asi staré combo a je z druhej ruky.
to pod tým zkreslením si predstavujem niečo takéto https://www.youtube.com/watch?v=ZtVhQxO2ryo 0:43
Ano viem hrať palm-muting, ale hľadám dačo čo by mi to dokázalo zkresliť, jednotlivé tóny aby som mal vedšie možnosti na vytvaranie riffou aby to malo takú tu "zkreslenú agressivitu" :D

ajdam// to combo Peaveye sa mi celkom zapáčilo myslíš, že by sa dalo niečo také aj v live zahrať naňom?
https://www.youtube.com/watch?v=I3Vco_Eela0 či je to len prehnané zkreslené video ? :)
Demilich// Tak death metal určite sme nehrali, skôr jednoduchší rock ale ver či never tak to prehlušilo :D hrať viem celkom, ide len o obmedzení v tvorivosti keď mi to moje combo nechce zkreslovať ten jeden tón len akordy celé, preto som myslel, že to vyrieši effekt, ale nakoniec som sa dozvedel, že ani ten by nepomohol x-) tak chcem trošku sa dostať na inši levl, keď ho nejdem to kombo využivať doma(zvukovo je ako pohode, ale určite nie na skušobnu, tam kebyže hram dlhšie na 8 tak mi ho asi odpáli z toho hluku :D)

Ešte posledná otazočka http://www.bazos.sk/search.php?hledat=P ... ť&kitx=ano ktorý by ste mi doporučovali ? Pretože sú tam aj také ktoré boli upravované a menené, a neviem či je to na škodu alebo nieje.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak naživo to nebude znít tak uhlazeně jako na tý nahrávce, ale údajně hrál bez efektů přímo do komba. Já bych tomu zvuku klidně věřil, ale při masteringu se daj udělat divy :-)

Ad výběr komb. Vždyť jsou všechny stejný :-) Poptej se, jak fungujou, jestli chrastí potenciometry, jestli se jim někdy porouchalo... Pak bych bral to nejmíň problémový. Další věc na kterou se můžeš zaměřit je stáří lamp, no a pak taky samozřejmě cena.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“