Alternativa k LP se Stratovskou menzurou
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Alternativa k LP se Stratovskou menzurou
Zdravím,
čím dál tím více se doma pokouším hrát na LP, tím hůře se mi na něj hraje. Zvuk to má pěkný, líbí se mi i pevná kobylka, hutný zvuk a ty humbuckery, ale prostě je na mě takové malé. Ta kratší menzura je prostě znát, stejně tak jako o něco menší tvar oproti stratovi.
Existuje nějaká alternativa k LP s podobným zvukem, ale větší (stratovskou) menzurou? Kromě superstratů a Telecastera?
čím dál tím více se doma pokouším hrát na LP, tím hůře se mi na něj hraje. Zvuk to má pěkný, líbí se mi i pevná kobylka, hutný zvuk a ty humbuckery, ale prostě je na mě takové malé. Ta kratší menzura je prostě znát, stejně tak jako o něco menší tvar oproti stratovi.
Existuje nějaká alternativa k LP s podobným zvukem, ale větší (stratovskou) menzurou? Kromě superstratů a Telecastera?
Re: Alternativa k LP se Stratovskou menzurou
Hledej mezi modely s průchozím krkem a HB. Nevím, co je špatně na kratší menzuře? Nestačilo by jí kompenzovat silnějšími strunami?
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tady nejde o struny, stále mám pocit že je ta kytara strašně malá, kolem dvanáctého pražce mám problémy nacpat tam nějak prsty vedle sebe. Je to možná trošku subjektivní pocit, ale když z toho LP přeskočím na Strata nebo akustiku, tak je to velká hratelnostní změna k lepšímu.
To se ti nezdá, to je fakt. Na delší mezuře je víc místa, taky to hned cítím.jakub.kubaaa píše: mám pocit že je ta kytara strašně malá, kolem dvanáctého pražce mám problémy nacpat tam nějak prsty vedle sebe.
Edit - k původnímu dotazu: splňuje to třeba Zemaitis, ale je to rána

Naposledy upravil(a) Tonda dne 19.03.2012 22:05, celkem upraveno 1 x.
I´m wheels... movin´wheels
- Dan Rohanský
PRS má menzuru něco mezi tím (635 mm), třeba by to bylo už lepší.
Gibson Nighthawk. Dokonce je teď jeden za dobrou cenu na bazaru:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=
Nebo třeba tohle Tele:
http://kytary.cz/fender-custom-telecast ... /HN021535/
(mahagon tělo s javorovým topem, mahagon lepený krk, 2 HB jako u LP)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=
Nebo třeba tohle Tele:
http://kytary.cz/fender-custom-telecast ... /HN021535/
(mahagon tělo s javorovým topem, mahagon lepený krk, 2 HB jako u LP)
Nighthawk nehraje jako LP, to už spíš to tele. (můj názor NH mám dost naposlouchanýho)
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Mám ten samý problém. LP je pro mně zvukově i vzhledově dokonalá kytara. Ale ta menzura mně dost štve. No holt neměl jsme zǎcinat na stratu..
)
Snad jako alternativa, ale ne lavná mně napadá kus na zakázku u kytaráře...
Snad jako alternativa, ale ne lavná mně napadá kus na zakázku u kytaráře...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
taky bych se rad zeptal na tohle tema - takovy ty mahagonovy (nekdy mahagon s nejakym topem) kytary (vetsinou ve tvaru superstratu) s lepenym mahagonovym krkem, zaklonenou hlavou, dvema humbuckerama, TOM kobylkou a stoptailem ... ty jsou prece konstrukcne dost podobny (az na ten tvar, menzuru, prepinac a potaky) ... nedala by se jakasi "nahrada" (ve kontextu tohohle tematu) hledat mezi nima?
Myslím, že v pocitu ze hry bude větší rozdíl než nakonec ve zvuku, ale nikdy nebude jedna kytara hrát jako druhá a kratší menzura ( aspoň co mohu soudit ze svého hraní čistých a lehce nakoplých zvuků) přispívá k tomu, že se lépe v akordech spojují tóny, výsledek je barevnější a u kvalitního nástroje i stejně čitelný. Jen nevím, jestli to platí i u zkreslené kytary.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k nizsimu napnuti u nizsi menzury bych predpokladal chovani podobny podladovani...
Hodně budem někde...
Myslím, že kytaru podobnou LP, ale se stratovskou menzurou dělá Duesenberg...
PRS má dlhšiu menzuru a bližšie k Les Paulu ako Strat, ale nie je to ono. Hrávam na všetkých 3 typoch gitár a každá je úplne iná a aj ten pocit z hry k tomu proste patrí. Ak chceš Les Paul skús sa s tým zmieriť 
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
a co neco z tehletech? http://www.hagstromguitars.eu
to vypada technicky jako LP, ale nektery modely maji 648 mm (myslim, ze ty se "super" v nazvu).

to vypada technicky jako LP, ale nektery modely maji 648 mm (myslim, ze ty se "super" v nazvu).

Naposledy upravil(a) Paris dne 20.03.2012 19:56, celkem upraveno 1 x.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
A co nějaké Véčko nebo Explorer? Ale to už bude podobně zaměřené jako superstraty a na čistý zvuk ne tak použitelné, co?
- Dan Rohanský
Přesně tak, prostě si zvyknimirko píše:PRS má dlhšiu menzuru a bližšie k Les Paulu ako Strat, ale nie je to ono. Hrávam na všetkých 3 typoch gitár a každá je úplne iná a aj ten pocit z hry k tomu proste patrí. Ak chceš Les Paul skús sa s tým zmieriť
No já osobně to stejně časem vidím tak, že si nechám vyrobit custom nástroj:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Furch Durango
Furch Durango
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Skvělý a konstruktivní příspěvek do diskuze, díkyDan Rohanský píše:Přesně tak, prostě si zvyknimirko píše:PRS má dlhšiu menzuru a bližšie k Les Paulu ako Strat, ale nie je to ono. Hrávam na všetkých 3 typoch gitár a každá je úplne iná a aj ten pocit z hry k tomu proste patrí. Ak chceš Les Paul skús sa s tým zmieriť
- ...EDGE...
Taky jenom nazor jako kazdy jiny, mozna na tom neco je.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nějak mi tady uniklo, jestli hledáš kytaru v kategorii 5000kč nebo 50.000kč ?