Scream (řvaní)
Pravidla fóra
Re: Scream (řvaní)
Ja by som sa chcel spýtať že keď robím to "rrrrr" v krku. A skúsim postupne pridávať na hlasitosti a intennzite tak to nieje počuť. No nie že to nieje počuť, ale ja to ani nepocitujem v krku, proste sa to stráti akokeby som to ani nerobil. Nejakým tip pre začiatočníka? 
Carpe Diem
zvyšování hlasitosti je o čase. zabere to x měsíců. osobně jsem se na tuhle cestu vysrala a prostě začala řvát. koneckonců nevím o tom, že by třeba kamarádi co growlujou nebo screamujou, když začínali jako děcka, tak že by dělali nějaká cvičení. chárdkór je prostě chárdkórjarji píše:Ja by som sa chcel spýtať že keď robím to "rrrrr" v krku. A skúsim postupne pridávať na hlasitosti a intennzite tak to nieje počuť. No nie že to nieje počuť, ale ja to ani nepocitujem v krku, proste sa to stráti akokeby som to ani nerobil. Nejakým tip pre začiatočníka?
tohle mi přijde jako inhale....já teda dořvávám exhale
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Deal it.AlliAnn píše:zvyšování hlasitosti je o čase. zabere to x měsíců. osobně jsem se na tuhle cestu vysrala a prostě začala řvát. koneckonců nevím o tom, že by třeba kamarádi co growlujou nebo screamujou, když začínali jako děcka, tak že by dělali nějaká cvičení. chárdkór je prostě chárdkórjarji píše:Ja by som sa chcel spýtať že keď robím to "rrrrr" v krku. A skúsim postupne pridávať na hlasitosti a intennzite tak to nieje počuť. No nie že to nieje počuť, ale ja to ani nepocitujem v krku, proste sa to stráti akokeby som to ani nerobil. Nejakým tip pre začiatočníka?ale jako jestli to chceš brát tudy, tak co nejvíc cvič, od posilování hlasivek (tady se nátlakovějšímu zpěvu nevyhneš) až po to tvoje vrr a grrr ,)
Obcas to funguje stylem to proste prervat.Obcas na to musi jit clovek technicky.Ja mam teda spis problem s dechem nez s revem.Je to takovy nadechnes se co nejvic a zacnes rvat, po tom co vydechnes zustane jeste hodne slov co mas vyrvat.Asi mam psat lehci texty.Nebo prestat kourit, vlastne ted by to stejne bylo k hovnu.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
MejlaSN: todle (dying fetus) je exhale ne?
disaster: mozna delas neco blbe technicky, ja kourim pomalu krabicku denne a s dechem v grindu problem nemam (divil by ses, ale taky mame dlouhe texty
, nemluve o pasazich, kdy sloka navazuje hned za refrenem a nemam moznost se moc nadechnout)
disaster: mozna delas neco blbe technicky, ja kourim pomalu krabicku denne a s dechem v grindu problem nemam (divil by ses, ale taky mame dlouhe texty
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Taky jak dlouho a co kouris
Ja kourim 4 roky.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to ja asi rok a pul (jakoze hodne kourim) od startek po mačka
ale jo, mas recht, to mi tak uplne nedoslo
jak si to tu ctu tak si nekteri z vas pletou pojmy scream, growl, grunt a pig squeal. video je jasny grunt, mozna by se dalo hovorit i o pig squealu. padl tu zpetne i chraplak. uplne jste odbocili od tematu. scream jak vsichni vime vyuzivaji vetsinou EMO kapely teda krome vyjimek. rozhodne si nesnaz opit a zkurit hlas. je to to nejhorsi co muzes udelat. pri zkouseni mej u sebe cistou vodu. nejprve se poradne rozdychej na ruznych technikach. potom sevri krk a snaz se co nejhlasiteji zarvat. nezapomen zpivat pres branici, je to hodne dulezite aby te nebolelo v krku a aby ti tolik netrpely hlasivky. ja osobne jsem tento zpusob zpevu zkousela ale neni pro me tak lehky jako growl a pig squeal. asi to bude i tim ze jsem holka a nemam pro to idealni hlas. kazdopadne zpivam spise ciste s trochou rockoveho chraplaku. doporucuju. ostatni metalove techniky jsou jen na efekt a hodne ti ponici hlas. dej na rady a se screamem opatrne!
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
blbost..uz nejaky cas rvu od growlu, pres pig squal (inhale i exhale) i scream, nizsi nebo vyssi, do toho kourim a je to vpohode...kdyz to clovek dela hlasivky si neznici, protoze se u toho nepouzivaji..takze to ze jsi zenska na to podle me vliv nemaevules píše: ostatni metalove techniky jsou jen na efekt a hodne ti ponici hlas
-
real_dead_one
klasika...
neumím to, ale ničí to hlas
)) no comment
-
Mudwa
- Bandzone: www.bandzone.cz/gapinthestory
Cau. Hledame Frontmana co ovlada Scream do ostravske kapely Gap In The Story.. Zanr: Post-hardcore/Djent/Electro. Kapely: I The Breather, Our Last Night, Periphery, Spies Like Us, atd.... V pripade zajmu nebo kdyby nekdo znal nekoho v okoli Ostravy, tak me kontaktujte na e-mail: vizvary@seznam.cz nebo mi napiste na mob.telefon(t-mobile): 731 556 560. Dekuji!!!!! A zde prikladam odkaz na Videoclip kapely I The Breather - Forgiven. Pro predstavu
- FaLounX
- Kontaktovat uživatele:
Většina lidí ti řekne že si máš hlasivky vyřvat. Jenže scream je umění zpěvu a není to chraplák jak si někdo myslí. Když si budeš vyřvávat hlasivky pak se ti může stát že nebudeš moct mluvit a pak skončíš tak že den budeš jen šeptat a to je náročnější než normálně zpívat. Proto si dávej na scream pozor! Když budeš řvát na sucho tak to je nejvíc na prd. Napí se sklenice vody a pak začni. Skuz se nadechnout z hlubokým nádechem...
Ahoj hledáme basáka o kolo Kroměříže. Na přihlášku napište na ICQ: 570852760
-
ivoponjavic
Trochu opomínáte All that remains, sice je faktem že jejich zpěvák spiše více screamuje, ale growling používá taktéž, například v této písničce: http://www.youtube.com/watch?v=e2FuIeobAv0
Někdy jsou u All that remains slyšet čisté vokáli, ale to je jiná kapitola.
Ohledně SAOD, tak ano Serj growluje ovšem v menším množství, jelokož SOAD, není např. takový death metal jejich hudební styl bych asi nazval alternative metalem, ale nejsem nějakej mega expert. Serj používá growl jako takové dokreslení.
Jinak pokud chcete pořádnej growl tak si poslechněte Cannibal Corpse

Někdy jsou u All that remains slyšet čisté vokáli, ale to je jiná kapitola.
Ohledně SAOD, tak ano Serj growluje ovšem v menším množství, jelokož SOAD, není např. takový death metal jejich hudební styl bych asi nazval alternative metalem, ale nejsem nějakej mega expert. Serj používá growl jako takové dokreslení.
Jinak pokud chcete pořádnej growl tak si poslechněte Cannibal Corpse
-
ghost32567
No ja by som chcel nieco ako ma Adept,myslim ze mi to ide ale len cez hlieny,teda ako proste bez hlienov mi to nejdevydam pri tom taky ako keby pisklavy zvuk ale nie scream,mozno to je tym ze mutujem ale neviem,postupoval som podla toho navodu s branicou,taky klasicky a viem iba exhale,zatial to skusam iba prvy den a este ze pit vodu mam ako prqvidelne,teda pocas toho screamu? a musi to byt cista voda alebo moze byt nieco ako fanta? alebo to tomu prave skodi? dakujem za rady
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kdyz je neco hodne bublinkove moc dobre mi to nedelalo..a necekej ze se to naucis za den. radsi po malych kruccich, ja jsem si takhle ze zacatku odjebal hlasivky za jediny den, tyden jsem potom nemohl mluvit, takze bych to moc nehrotilghost32567 píše:No ja by som chcel nieco ako ma Adept,myslim ze mi to ide ale len cez hlieny,teda ako proste bez hlienov mi to nejdevydam pri tom taky ako keby pisklavy zvuk ale nie scream,mozno to je tym ze mutujem ale neviem,postupoval som podla toho navodu s branicou,taky klasicky a viem iba exhale,zatial to skusam iba prvy den a este ze pit vodu mam ako prqvidelne,teda pocas toho screamu? a musi to byt cista voda alebo moze byt nieco ako fanta? alebo to tomu prave skodi? dakujem za rady
Zdar jak cyp 
Taky jsem zkoušel/zkouším delší dobu tohle řvaní (nechci to nijak pojmenovávat, inhale se podobá trochu pigsquealu a exhale.. Spíš ničemu).. Víc mi jde inhale, ikdyž to zní strašně vysoko, musím si trochu pomáhat rukama... Exhale je divný, podle mě je to o cviku.. Mám ale dotaz, když to zkouším trochu delší dobu, mám potom strašně namožený krk... NEbolí to, spíš mi připadá, že se roztáhl a jakoby podřel.. JE to dostatečné info, abych se zeptal, co dělám špatně? Díky
Taky jsem zkoušel/zkouším delší dobu tohle řvaní (nechci to nijak pojmenovávat, inhale se podobá trochu pigsquealu a exhale.. Spíš ničemu).. Víc mi jde inhale, ikdyž to zní strašně vysoko, musím si trochu pomáhat rukama... Exhale je divný, podle mě je to o cviku.. Mám ale dotaz, když to zkouším trochu delší dobu, mám potom strašně namožený krk... NEbolí to, spíš mi připadá, že se roztáhl a jakoby podřel.. JE to dostatečné info, abych se zeptal, co dělám špatně? Díky
-
real_dead_one
Podle mě na to moc tlačíš. podobné pocity jsem měl než jsem se naučil kontrolovat kolik vzduchu tam de.
(občas se mi i teď zadaří to přehnat
) mě ještě pomohlo jakoby nechat průchozí nos a snažit se pocitově mít ten scream na horním patře... těžko se to píše... je hodně věcí co si musíš hlídat tak snad sem aspoň trošku pomohl
Stejně to tady budou jen dohady doukd to neuslyšíme...
(občas se mi i teď zadaří to přehnat
-
ivoponjavic
Hmm tady ctu komenty nejakych borcu, kteri tvrdej ze ihnale scream nici hlasivky, haha inhale technika u niz se vdechuje vzduch,
prej i ORL doktori tvrdej ze inhale nici hlasivky, no tak jak si muzes nicit hlas, kdyz u inhalu vubec hlasivky nepouzivas
, jde o to ze u inhalu jenom vdechujes vzduch a tvarujes u toho drzku, podle tvaru drzky budto vydavas zvuky typu growl, nebo scream, pripadne piq squel. Sam inhaluju predevsim fry sceami a death growly, a inhale rozhodne neni fake, i profici ho pouzivaji treba Phill Labonte z All That Reamins pouziva inhaly na growly
, je to dobra technika predevsim na fry screami, pac exhale fry screami chteji hodne cviku, growl uz tolik cviku nepotrebuje ale i tak si nejaka lama muze posrat hlas
,, proto mu doporucuju inhale growl, navic inhale growly mohou dosahovat vetsi hloubky pac nejsi omezovan pripadne hlasem ci jinymy vecmi. Ovsem artikulace pri inhalu je mizerna
. Je ale fakt ze exhale screamy a growly maji sva kouzla, napr. je se citim lip kdyz growluju exhalove, kvuli srozumitelnosti, ale exhale fry screami mi davaj zavarit, pac se mi stava ze u exhale techniky preskakuju omilem na hlas a tim si ho nicim, u inhelu ti nic takoveho nehrozy, a taky odpada potreba chlastat vodu, jelikoz u inhelu neni treba zvlhcovat krk jelikoz ho nepouzivas.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zdroj?ivoponjavic píše:Hmm tady ctu komenty nejakych borcu, kteri tvrdej ze ihnale scream nici hlasivky, haha inhale technika u niz se vdechuje vzduch,prej i ORL doktori tvrdej ze inhale nici hlasivky, no tak jak si muzes nicit hlas, kdyz u inhalu vubec hlasivky nepouzivas
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- FaLounX
- Kontaktovat uživatele:
Máš internet. Je hodně způsobů, hodně tutoriálů a dokonce znám čecha kterej má svůj blog,který píše o tom jak začít,zlepšovat se,jak dodržovat režim a další. Takže stačí jen hledat. A navíc na Youtube je hodně videí např. channel:etienne sin
Ahoj hledáme basáka o kolo Kroměříže. Na přihlášku napište na ICQ: 570852760