Nehledám v konkrétní cenový kategorii, spíš nadhodit pár typů kytar, které by mohly odpovídat.bubucci píše:Nějak mi tady uniklo, jestli hledáš kytaru v kategorii 5000kč nebo 50.000kč ?
Alternativa k LP se Stratovskou menzurou
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternativa k LP se Stratovskou menzurou
Měl jsem dojem, že některé Ibanez (G)ART mají 648mm, ale asi ne. Nějaká jiná serie...
Kramer Guitars Assault 220, 24p.
Hagström...
Hamer Monaco, to je paráda
Mně je to kupodivu jedno, skoro to nepoznám. Vždyť je to rozdíl 3%.
Kramer Guitars Assault 220, 24p.
Hagström...
Hamer Monaco, to je paráda
Mně je to kupodivu jedno, skoro to nepoznám. Vždyť je to rozdíl 3%.
- Alternátor
No jo, s tim cleanem je to trochu horší, teda pokud bereš Gibsona s origo snímačema. Má to dost silný keramiky a úplně čistej z toho budeš dostávat horko těžko. Zase ale pokud si clean kanál vytočíš do crunche, tak to má KOULE. Třeba na Blackstaru HT1 mi z toho leze perfekní dynamický zkreslení... Takový jsem na overdrive kanálu prostě nenakroutil. Na druhou stranu zas ani s jinou kytarou se slabšíma snímačema. Explorer je poměrně velká kytara a ve stoje se na ni hraje neuvěřitelně pohodlně. Hlavně ten krk... Ve srovnání s LP nebe a dudy. Na hmatníku spousta místa. Mně osobně se na Explorer hraje daleko líp a to jsem měl LP 5 let před ním a hrálo se mi na něj fajn. Jinak, pokud bys vážně uvažoval nad něčím na zakázku, tak není problém vzít si silný humbuckery s rozpínáním cívek. Pak můžeš mít brutální zkreslení a zároveň pěknej clean podle chuti. Taky jsem si to chtěl nechat na Expu dodělat, ale jsem línej to k někomu brát... Ani tu elektriku tam doteď nemám opravenoujakub.kubaaa píše:A co nějaké Véčko nebo Explorer? Ale to už bude podobně zaměřené jako superstraty a na čistý zvuk ne tak použitelné, co?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejdostupnější a v nižší / střední cenové kategorii budou ty zmíněné Hagstromy. Nejen že parametricky vyhovují, ale i skvěle hrají.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě zas příjde Explorer jako neforemná lopata a že by to bylo zvukově nějaké terno, no nevím...
Když vezmu globálně, kolik lidí na Les Paul hraje, tak bych hledal problém jinde, než v menzuře... Navíc, když vezmu do ruky kytaru, tak neřeším jakou má menzuru, ale jak se mi na ni hraje a je to o kompromisu. Co si tak vzpomínám, tak široký krk a špičkový zvuk měla např PRS Custom 22...
Když vezmu globálně, kolik lidí na Les Paul hraje, tak bych hledal problém jinde, než v menzuře... Navíc, když vezmu do ruky kytaru, tak neřeším jakou má menzuru, ale jak se mi na ni hraje a je to o kompromisu. Co si tak vzpomínám, tak široký krk a špičkový zvuk měla např PRS Custom 22...
-
woro90-1
Mně je také lespaulka malá - ale při mých dvou metrech není divu. Ono spíš než o menzuru jde o polohu kobylky vůči pasu a o to, že je celá jaksi malá 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Woro, si prevrtej kobylu, hlavu, nulak na nejakym PB a narvi tam normalne struny, treba by ti to mohlo vyhovovat a zjistis, jak se citime my zakrsly krysy 
Hodně budem někde...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Však o tom mluvím, prostě se mi na ní nehraje zrovna dobře, neříkám že je to jen a pouze menzurou, ale je celkově malá a pro mě nepohodlná.bubucci píše:Když vezmu globálně, kolik lidí na Les Paul hraje, tak bych hledal problém jinde, než v menzuře... Navíc, když vezmu do ruky kytaru, tak neřeším jakou má menzuru, ale jak se mi na ni hraje a je to o kompromisu.
Přesně takworo90-1 píše:Mně je také lespaulka malá - ale při mých dvou metrech není divu. Ono spíš než o menzuru jde o polohu kobylky vůči pasu a o to, že je celá jaksi malá
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pak je tu ještě jedno alternativní, ale v praxi ozkoušené řešení...

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero: myslíš, že ten kyblík na hlavě nějak výrazně pomůže....?

Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
-
Teorge
Jsem OT, ale zajímalo by mě jestli tu masku nosil i na lekce k Paulu Gilbertovi 
buckethead ma barytonku 
a hagstrom bych teda po svych zkusenostech nedoporucil, prisly mi dost marne. to uz radeji variace na nighthawk/kompromis menzury ve forme SE singlecutu.
co se "celkoveho pohodli" tyce - sam cim dal tim vic vyhledavam vetsi a vetsi kytary
momentalne je pro me jednim z etalonu pohodli ES335, ale treba na tuto Deanku vzpominam rad, protoze i pres bizarni tvar to byla velmi pohodlna kytara. navic dobre hrala 

a hagstrom bych teda po svych zkusenostech nedoporucil, prisly mi dost marne. to uz radeji variace na nighthawk/kompromis menzury ve forme SE singlecutu.
co se "celkoveho pohodli" tyce - sam cim dal tim vic vyhledavam vetsi a vetsi kytary