Alba roku 2011

Vše o kapelách a hudebnících ...
stajpik

Re: Alba roku 2011

Příspěvek od stajpik »

Jsou sice tady převážně rockové/metalové věci, tak přihodím trošku do mlýna s mými osobními favority (je jich vícero, ale nechce se mi to rozepisovat, tak napíšu pouze dvě alba - zahraniční a české).

Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver (ta deska je úplně jiná než debut, ale kvalitativně úplně srovnatelná, to se povede málokdy. Opět melancholie jako prase, ale hlavně skvělé songy a nápady).

Lenka Dusilová - Baromantika (kdo neslyšel, neuvěří. Perfektně smíchané elektronické řádění s akustickými nástroji a líbezný, magický zpěv k tomu. Celé je to podmanivé, ale chce tomu dát čas. Anděl zasloužený, škoda že ne pro album...)
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Nejsem z těch, co by měli naposlouchanou každou desku, ale mně v playlistu uvízli..

Floex - Zorya

Tomáš "Floex" Dvořák si s druhou řadovkou dal docela na čas - debutový Pocustone vyšel před deseti lety, pak se Tomáš vrhnul na studium nových médií a přestože nám předložil 2 vynikající soundtracky ke hrám Amanita Design (Samorost 2, Machinarium), teprve Zorya ukázala jeho pravý potenciál. Za mě absolutní TOP loňska.

Dikolson - The bear is sleeping now

Filip Míšek se po rozpadu elektronické trojice Khoiba vrací se svou sólovou prvotinou, která nabízí hodně zajímavý průlet několika žánry, jenž je často metaforicky znázorňován jako čtvero ročních období. Nechybí kytary, vokály ani dechy, prim ovšem hraje elektronika.

Tycho - Dive

Ačkoliv jde znovu o hudbu, která by se bez elektroniky neobešla, Tychovým hlavním nástrojem je určitě kytara, kterou ale netrápí zběsilým vypalováním tónů, ale naopak vytváří příjemné a zapamatovatelné melodie, jež jsou doprovázeny téměř tanečními rytmy.

King Creosote & Jon Hopkins - Diamond Mine

Spojení skotského písničkáře Kinga Creosote a perfektního producenta elektronické hudby Jona Hopkinse jsem zprvu moc nevěřil, ale takhle nějak bych asi představoval pojem "kolaborace".

Lenka Dusilová - Baromantika

Překvápko. Doposud neposluchač Lenčiny tvorby, ale Baromantika snad přesvědčí každého, kdo v hudbě hledá "něco víc" :).
Naposledy upravil(a) Lamps dne 22.05.2012 19:34, celkem upraveno 3 x.
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
duff.v

Příspěvek od duff.v »

Obrázek
Obrázek
Pro mě jednoznačný..
"Neberte drogy, nesoulože bez ochrany a nebuďte agresivní. Nechte to na mně“
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“