Ahoj, mám jeden dotaz (snad nebude tak obsáhlý, jenom bych chtěl poradit).
Jak nejlépe v domácích podmínkách nasnímat zvonkohru (plus ještě další podobné akustické nástroje). Uvažoval jsem o tužkových kondenzákách a hned na mně vyskočil Behringer C-2. http://kytary.cz/behringer-c-2/HN096427/. Myslím, že by mohl být užitečný. Pokud ano, je třeba k tomu něco dalšího, nějaký preamp, nebo DIčko? Zvonkohra je samozřejmě trochu tišší nástroj, když se na něj hraje jemně, tak by bylo dobré to mít nasnímané s co nejmenším šumem. Nechce se mi potom v mixu na to cpát gate, nebo nějaký dehisser, akorát si pak tím zkazím ten pěkný zvonivý a lehký zvuk. Zkoušel jsem ji snímat obyčejným dynamickým mikrofonem, ale nebylo to ono.
Díky předem za cenné rady.
Snímání zvonkohry a dalších akustických nástrojů
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímání zvonkohry a dalších akustických nástrojů
Určitě kondenzátor a teoreticky je jedno, jestli tužka nebo klasická velkomembrána (oba mají svůj principielní charakter plynoucí z těch velikostí membrán). Chce to vyzkoušet, ale nevím, jestli párek mikrofonů za nějakých necelých 1500,- nebude moc kvalitativní "overkill" (samozřejmě směrem dolů)
jaký je rozpočet? Osobně bych spíš doporučil párek sE1a nebo Beyera MCE 530 (ale to jsme už okolo 6kKč a dál). Nicméně kromě toho sE jsem žádný jiný ze zmiňovaných neslyšel (abychom si nalili čistého vína).
P.
P.
Super, díky za tipy. Ten sE1a vypadá moc dobře, pohledám, jestli nejsou někde nahrané nějaké vzorky. 
Ještě bych rád pořešil (protože jsem zatím využíval klasické kondenzáky a dynamické majky) na co mám tyto dvě tužky umístit, resp. na který stojan. Asi klasické dva stojany nebudou stačit, že? Nebo stačí vyměnit "úchyty" (sakra teď si nevzpomenu jak se tomu nadává, sorry
) a dalo by se použít i toto?
Ještě bych rád pořešil (protože jsem zatím využíval klasické kondenzáky a dynamické majky) na co mám tyto dvě tužky umístit, resp. na který stojan. Asi klasické dva stojany nebudou stačit, že? Nebo stačí vyměnit "úchyty" (sakra teď si nevzpomenu jak se tomu nadává, sorry
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To záleží, jak chceš snímat. V tom setu páru by mohla být taková malá hrazdička, která je super na X-Y metodu. Pokud budeš chtít používat třeba A-B, tak dva stojany, abych mohl mikrofony dát na libovolné místo (hrazdička má asi jen 20cm). Obecně - aby mě někdo nechyt za slovo - jsou i delší hrazdičky, ale pořád je to relativně malá vzdálenost mezi mikrofony. Dva stojany jsou OK
Držáky k těmhle tužkám jsou myslím stejné jako pro dynamiky; sE1a nemá nijak speciální rozměry a nepotřebuje tedy proprietární držák.
P.
Držáky k těmhle tužkám jsou myslím stejné jako pro dynamiky; sE1a nemá nijak speciální rozměry a nepotřebuje tedy proprietární držák.
P.