Mastering - studia/lidé z fóra
Pravidla fóra
Mastering - studia/lidé z fóra
zdravim,
vždycky jsem si myslel že po dotočení nástrojů a mixáži celý nahrávky, ten mastering tak nějak udělam..
Že si pohraju s eq,dynamikou,nahodim oteplovadlo,přidam nějakej dozvuk a nazdar. Jenže jsem časem zjistil četbou článků a vlastní zkušeností že to rozhodně taková sranda není.. Myslím, že by byla škoda svoje nahrávky na kterých makám už nějakej ten rok, pokazit timhle procesem když s nim nemam moc zkušeností a doma stejně správnou akustiku a monitory.
Proto mě napadlo ty věci (10 songů) dát někomu do studia aby mi to zmasteroval. Nevíte o nějakých cenově dostupných studiích na mastering? Popřípadě jestli se najde někdo mezi Vámi kdo s tim má zkušenosti a umí to.
Byl bych ochotnej za jednu nahrávku zaplatit cca něco mezi 200-300,-
vždycky jsem si myslel že po dotočení nástrojů a mixáži celý nahrávky, ten mastering tak nějak udělam..
Že si pohraju s eq,dynamikou,nahodim oteplovadlo,přidam nějakej dozvuk a nazdar. Jenže jsem časem zjistil četbou článků a vlastní zkušeností že to rozhodně taková sranda není.. Myslím, že by byla škoda svoje nahrávky na kterých makám už nějakej ten rok, pokazit timhle procesem když s nim nemam moc zkušeností a doma stejně správnou akustiku a monitory.
Proto mě napadlo ty věci (10 songů) dát někomu do studia aby mi to zmasteroval. Nevíte o nějakých cenově dostupných studiích na mastering? Popřípadě jestli se najde někdo mezi Vámi kdo s tim má zkušenosti a umí to.
Byl bych ochotnej za jednu nahrávku zaplatit cca něco mezi 200-300,-
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mastering - studia/lidé z fóra
Já s tím nemám problém; do toho limitu bychom se pravděpodobně vešli
můžu zkusit jednu jako ukázku, i když to bez kontextu těch 9ti ostatních skladeb není úplně pak srovnatelné, ale to už je pak detail. Kdyžtak PM.
P.
P.
Ja si uctuju o neco vic, ale ukazku muzu udelat zadarmo taky. A kdybys chtel delat cele album, tak se pak da na nejake cene domluvit. Kdyztak mrkni na www.martinlinda.cz
Kdyz uz pises takohle na forum, nechces hodit i ukazku toho co bys daval na master?
Kdyz uz pises takohle na forum, nechces hodit i ukazku toho co bys daval na master?
[vtip]
kdyz se ti ozve 10 lidi, co nabidnou udelat jednu ukazku, posli kazdymu jinou skladbu a mas to hotovy
[/vtip]
kdyz se ti ozve 10 lidi, co nabidnou udelat jednu ukazku, posli kazdymu jinou skladbu a mas to hotovy
-
Lory
- Bandzone: http://bandzone.cz/loryhopokusy
no, to by pak asi byla zajímavá fošna 
Paris píše:[vtip]
kdyz se ti ozve 10 lidi, co nabidnou udelat jednu ukazku, posli kazdymu jinou skladbu a mas to hotovy[/vtip]
---
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
kytara 1, kytara 2, kytara 3, kombo 1, kombo 2, krabicka 1, krabicka 2, kabely, trsatka
Jo, takova deska by asi mohla vzniknout pouze v Cechach... 
No to by byla teda slušná polízanice album
Díky moc za Vaší aktivitu, posílám po zprávě song, je bohužel bez basy..
Aha, no bez basy je ponekud predcasne se bavit o masteringu;)
Jo tak samozřejmě, já o tom uvažuju do budoucna (2 měcíce cca) jestli by tu ta možnost byla. Počítám s tim že to bude bez spodků.. Jinak ve finálnim mixu basa bude až to budu brát k někomu na master o tom žádná..Amorph píše:Aha, no bez basy je ponekud predcasne se bavit o masteringu;)
Myslel jsem že mi třeba doporučíte i nějaký studia..
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
však se ti tu dvě studia nabídlaNik 555 píše:Myslel jsem že mi třeba doporučíte i nějaký studia..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jenže pavliimu nesedí ten styl co hraju. Ale tak když budete vědět o něčem dalšim tak posílejte odkazy ať je z čeho vybírat
zatim mam jednu nabídku za 5oo,- - song.
az budes mit i tu basu, muzes se s tim na zkousku stavit u me ve studiu. sice delam bezne neco uplne jinyho, ale budes u toho a treba neco vymyslime...
Ok, máš kdyžtak webovku tvýho studia? Abych si mohl počíst nějaký infa?Paris píše:az budes mit i tu basu, muzes se s tim na zkousku stavit u me ve studiu. sice delam bezne neco uplne jinyho, ale budes u toho a treba neco vymyslime...
nemam nic. pisu, ze bezne delam neco jinyho (a je to takovej ukrok stranou od toho, po cem se tu ptas. a to ukrok i tech ostatnich vecech, o kterych tu byla rec), nicmeme zvukovy studio to je, a (krome toho, ze tu defakto neni mozny nabrat kapelu) pomerne solidne vybaveny. kdyztak pak podrobnosti zpravou, kdyby te to zajimalo.
- Pajoche
- Bandzone: http://bandzone.cz/pajoche
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, pokud to ještě nemáš pořešené, tak se ozvi na postudio@pajoche.cz anebo můžeš předtím projít webovky. Jsem levný a většinou na nahrávkách dřu dokud muzikant není na stopro spokojený. Ten web je www.postudio.eu . Měj se. Pajoche
http://www.pajoche.cz - dvounohý ansábl
- Pajoche
- Kontaktovat uživatele:
sám jsem to před lety řešil ,až jsem začal číst napřed online literaturu a experimentoval na skladbách co mám od sebe a od známých, pak jsem nakoupil literaturu na Amozonu a letos jsem si udělal na mastering kurz u Berklee College of Music. A řeknu ti je to jak každý obor - učit se učit se a praxe tě dělá lepším a lepším.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Správný přístup, chválím! Ale na základě informací na webu bych se snažil s tebou vyběhnout schválením skladby po řekněme jedné-dvou hodinách práce a následně jí ladit zcela zdarma k mé plné spokojenostiPajoche píše:...většinou na nahrávkách dřu dokud muzikant není na stopro spokojený....
P.
Najlepšie ak sem hodíš komplet song a každý ti ho zmastruje a vyberieš si 
//resp. ukážku.. ale s komplet nástrojmi a final mixom
//resp. ukážku.. ale s komplet nástrojmi a final mixom
- Pajoche
- Kontaktovat uživatele:
Pavlii : No tohle je standartní postup u všech masteringových studií. Já jsem spolupracoval asi se čtyřma (v Irsku, UK a US) a postup byl vždy stejný. Finta je v tom, že ty dáš k odsouhlasení cca 30sec a platí se předem, takže vyběhnutí hrozí jen u mentálně pochroumaných individuí což se mi zatím naštěstí nestalo. Mno teda, poslední klient co mám se chová dost nestandartně, tak uvidím co z něj vyleze, ale kdyžtak to bude příležitost založit sekci blacklist.
Ale celkové proceduře ještě předcházím, tak, že s klientem pohovoříme jaké jsou jeho představy a ideálně dodá i referenční nahrávku ke které by se "tonálnost" skladby měla blížit.
Ale celkové proceduře ještě předcházím, tak, že s klientem pohovoříme jaké jsou jeho představy a ideálně dodá i referenční nahrávku ke které by se "tonálnost" skladby měla blížit.