Slabý zvuk mikrofonu
Pravidla fóra
Re: Slabý zvuk mikrofonu
no dobre, ale aj tak musi byt niekde problem, kedze to mam zapojene relativne spravne, a mic mi hraje az pri takych vysokych hodnotach ..
Ne, to je správně! Tak to u tohoto mikrofonu má být, psal jsem to o pár příspěvků dříve. SM 58 je mikrofon pro hlučná pódia a řvoucí zpěváky. A to že se neslyšíš: zkus si koupit/půjčit kvalitní sluchátka a zapojit je do sluchátkového výstupu, pak uvidíš, jak hodně budeš muset dát sluchátka nahlas. Problém je nejspíš v té hifině, pokud máš v počítači všechno správně.
Zvukař z Podkrkonoší
ach to keby som skor vedel, ze to bude takto na prd, tak ten 58 ani neberem ..
Nejsi sám, kdo takhle dopadl, fóra jsou plná lidí v podobných situacích. Pokud jsi bez zkušeností, tak to těžko zvládneš napoprvé. A zkušenosti jsou tady to hlavní!
Zvukař z Podkrkonoší
da sa to riesit dokupenim niecoho ?
Proč? Vždyť jsi psal, že se slyšíš, když dáš zvukovku naplno. Tak to tak nech.
Jinak by to mohl vyřešit vhodnější mikrofon.
Jinak by to mohl vyřešit vhodnější mikrofon.
Zvukař z Podkrkonoší
Tak ale u kamarata funguje mic normalne, a nemusia byt nastavene take extremne hodnoty ..
A to na tvé zvukovce nebo na na jeho? Pokud na jeho, tak je to prostě jiná technika, která má jiné vlastnosti...
Zvukař z Podkrkonoší
On ma zvukovku onboard v notebooku, ma len mix a ide mu to krasne.
Tak když má mix, tak je to jasný. To je úplně něco jiného 
Zvukař z Podkrkonoší
takze by sa mi oplatilo dokupit mix ?
a kdyz mas celkem slusnou zvukovku s relativne malou latenci ... neslo by ten mikrofon poslouchat pres monitor v multitracku ... a tam to poresit primo na stope nejakym dynamickym procesorem?
tak to bohuzial vobec netusim, ako je to myslene .. neviem o co sa jedna ..
Ne, to by přeci nic nezměnilo. Vždyť vstup jsi schopen dostatečně nabudit. Problém je výstup, musíš nějak vyřešit to, aby jsi se slyšel dostatečně nahlas. Jak se slyšíš ze sluchátek? Už jsi je zkoušel?ejv píše:takze by sa mi oplatilo dokupit mix ?
Zvukař z Podkrkonoší
zajtra kupim redukciu na sluchatka a vyskusam.
to je ale skoda.ejv píše:tak to bohuzial vobec netusim, ako je to myslene .. neviem o co sa jedna ..
jinyma slovama: vzdyt to mas napichnuty v pocitaci a v karte, u ktery by latence mela bejt snesitelna. takze mas pomerne slusny moznosti v tom, co vsechno s tim zvukem mikrofonu muzes delat. a mozna nez slusny, by se skoro dalo rict neomezeny.
jasne, ale skor som to myslel tak, ze bud viac konkretny co sa toho multitracku tyka, totiz neviem o co sa to vlastne jedna.
Ake?Paris píše:
slusny moznosti
vzdyt to pisu. neresit to v monitoru zvukovky, ale otevrit si stopu v nejakem multitracku (nevim jaky mas, matne si vybavuju neco o FL) a nasadit na mikrofon nejaky dynamicky efekt (muzeme mluvit pro zjednoduseni treba o kompresoru). tim (nejen tim) bys mohl vyrovnat urovnovy rozdily mezi muzikou a mikrofonem. akorat v tom bude ta latence ty karty, ale mela by teoreticky bejt slusna a tim tahle cesta schudna...
No mozem to vyskusat,snad nebude ta latencia taka strasna.Kupou noveho zosilovaca namiesto starej hifi veze by sa nieco vyriesilo?
kupil som kabel 2x cinch 2x mono jack, ale hraje mi len jeden reprak, skusal som to rozne pokombinovat, ale stale hraje len jeden. Nevie niekto preco ? ...