Digitech RP350 - praskání ve výstupu*

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Digitech RP350 - praskání ve výstupu*

Příspěvek od jakuma »

Ahoj, rád bych se obrátil na majitele RP350ky. Koupil jsem z druhé ruky od jednoho skorodědečka tento efekt (kromě ošoupané krabice je efekt opravdu jak právě vyrobený) a vše funguje dokonale až na jednu věc.

(propojení s pc - ok, editace efektu přes usb X-Edit - ok, výstup na sluchátek a komba BEZ PC - ok)

Ale když použiju RP350 jako zvukovku, (v ovl. panelech přepnu zvukovku) tak abych měl v reprákách/sluchátkách zvuk z pc + zvuk kytary, tak zvuk z pc nepříjemně praská a to jak ve sluchátkách tak v repro.

Nemělo by se jednat o chybu v efektu, u prodávajícího jsem to zkoušel a fungovalo bez problémů. Přeinstalování ovladačů (RP350 Driver v 2.1 (Windows) ze stránek digitechu) jsem zkoušel, i jiný usb kabel.

Neměl by někdo nějaký nápad v čem by to mohlo být?
Adonis, Peavey 30W, Digitech RP 200
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Digitech RP350 - praskání ve výstupu*

Příspěvek od Nero »

Napadají mě dvě věci, které obě můžou způsobit praskání, byť každá trochu jiné:

1) velikost bufferu - nedá se s tím v ovladačích nějak pohrát?
2) nízké napětí z USB - nemáš třeba napájený USB hub pro ozkoušení?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuma »

V ovladačích se nedá pohrát prakticky s ničím.
Co se týče napětí z USB, HUB nemám, ale myslím že napájecí napětí by nemělo mít vliv (ale zkusím změřit), co se týče signálového napětí, to mě taky napadlo, ale to už se bude analyzovat hodně špatně

Ještě bych dodal, že prasknutí je samozřejmě jen když hudba hraje - v tichu je klid. Jinak odzkoušeno i na jiném pc (tedy notebooku) zítra to prubnu ještě na stanici.

Každopádně dík za postřeh. Je možné že to jsou ořízlé špičky signálu, ale proč tomu tak je teda netuším
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nahrej kousíček. Taky to vidím na nestíhající ?něco?, což vede k podtečení bufferů. V jaké aplikaci to takto provozuješ? V ní se nedá nastavit latence? Není na výběr mezi ovladači ASIO, WDM, MM?
Pokud to teda normálně neklipuje špičky signálu - to bys řešil v mixéru stažením volume na vstupu nebo výstupu, nebo stažením volume na kytaře.
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuma »

Pokoušel jsem se o nahrávku ale neúspěšně.

1, nejdříve jsem myslel že mám vyhráno, protože najednou bylo vše v pořádku, ale asi za půl minutu se to vrátilo tam kde to bylo

2, repro k tomu připojovat už nechci a na mikrofonní vstup do ntb to raději taky nedám, takže jsem chtěl udělat alespoň hrubou nahrávku na mobil http://heavymorning.ic.cz/prask.amr ...ale obávám se že většina z vás nepřehraje. U mě realplayer problém nemá, ale vím že u kamarádů to přehrálo max vteřinu

3, takže jsem si řekl, že to nahraju alespoň přes mikrofon v ntb a přes Záznam zvuku (vím, vím, hrozně blbé řešení, ale jiné východisko bez potřeby propojení do mikrofonní vstupu mě nenapadlo). Ovšem při zapnutí záznamu (nahrávání) se ukázalo, že pouze během onoho nahrávání toto praskání takřka úplně vymizí. Divná situace ale je to tak .... proto jsem praskání nemohl nahrát ....pokud běžel záznam, praskot ve sluchátkách zmizel.

Rád bych reagoval, ale v pojmech ASIO, WDM, MM se ztrácím.
----------------------------
edit: snižení volume ne Win i na efektu nemá na praskání žádný vliv ...hlasitost i míra praskotu se nezmění.
Jak jsem říkal, jde o problém pouze v případě kdy jde zvukový zdroj přes efekt ven. V případě kytara -> efekt -> pc není problém žádný
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, v tý nahrávce toho moc neslyším :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakuma »

No právě, většině lidí to přehraje jen vteřinu. nechápu proč. zkusím vymyslet jiný způsob jak to nahrát.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To taky spadám pod většinu lidí.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“