Lampové kombo do 15 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampové kombo do 15 000

Příspěvek od Wohma »

lipo píše:Díkes moc.......učitel mi ale řikal, že pokud bych koupil bazar, tak bych podle stáří možná musel přelampovat........je to pravda? Nevyplatí se tedy koupit novej?
Zalezi na mnoha faktorech, predevsim jak je apec nabiasovanej, jak casto hranej a jak se k nemu clovek chova. Pokud se k tomu ten clovek nechova jako prase, neni duvod nutne prelampovat. Kazdopadne i s prelampovanim se cena bazarovyho kousku vetsinou nevyrovna cene novyho, takze tohle rozhodne neni duvod, proc koupit novej. To zacina mozna byt relevantni u Stiletta a podobnych apecu, kde jen za elektronky clovek vyvali treba 2 tacy, ale tam se to v cene aparatu ztrati.

P.S.: Ja koupil svou hlavu pouzitou z Anglie, skoro rok jsem na ni hral a posledne jsem si nechal promerit elektronky pri vymene - bylo mi receno, ze jsem vubec nemusel prelampovavat, ze ty koncovky jsou v dost dobre kondici.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ládík

Příspěvek od Ládík »

jeste kdyz si to postavis tak ti vyjde na pulku tydle ceny co navrhujes.
Posledni slova pred smrti... Je to vypnuty muzes delat :)
Predator

Příspěvek od Predator »

Základ je nesprávať sa k tomu ako prasa - hlavne teda nechať lampy riadne nažhaviť pred hraním, nehrať hneď za studena, poriadne nastaviť bias a používať k tomu reprák so správnou impedanciou, a potom netreba prelampovávať celé roky. Ja sám som kedysi opravil starú Teslu Mono 50 zo 70. rokov a tie pôvodné koncovky furt hrali dobre ... ale to boli staré Tesly z doby, keď lampy mali podstatne inú kvalitu a výdrž ako dnešné.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Já mam ted v Blues Juniorovi, který jsem tento týden koupil (2004) ještě původní lampy - hrály průměrně, nebyly ještě uplně zničené, ale dostal jsem k tomu ještě druhý pár jugoslávských elektronek, které jsou uplně úžasné - minimální brum a hrajou úchvatně, i když jsou hodně staré...
To vše zjistíš, když aparát zkoušíš. Neboj se optat, jestli k tomu prodávající má ještě náhradní lampy, je to otázka slušného jednání.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Maples píše:Já mam ted v Blues Juniorovi, který jsem tento týden koupil (2004) ještě původní lampy - hrály průměrně, nebyly ještě uplně zničené, ale dostal jsem k tomu ještě druhý pár jugoslávských elektronek, které jsou uplně úžasné - minimální brum a hrajou úchvatně, i když jsou hodně staré...
To vše zjistíš, když aparát zkoušíš. Neboj se optat, jestli k tomu prodávající má ještě náhradní lampy, je to otázka slušného jednání.
ty koncovky budou asi Ei ne? Oproti nim by se ty původní koncovky co osazuje fender nechytaly ani v případě, že by byly nové :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ano, máš pravdu. EI Elektronska Industrija Niš:D
Ještě jsem se s nima nesetkal, ale je to vážně super. Co myslíš, že bych pak měl místo nich koupit, abych byl spokojenej?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Maples píše:Ano, máš pravdu. EI Elektronska Industrija Niš:D
Ještě jsem se s nima nesetkal, ale je to vážně super. Co myslíš, že bych pak měl místo nich koupit, abych byl spokojenej?
no skoro cokoli ze staré produkce...

ty Ei ti vydrží poměrně dlouho - obecně tyhle staré lampy vydrží i 3x a vícekrát tolik, co lampy nové produkce... když si to člověk spočítá, tak při ivestici do starých lamp vlastně ušetří a ještě má lepší zvuk... zvášt u EL84 aparátů se mi ty staré elektronky líbí strašně moc.

mám teď doma pár EL84, 4 čtveřice a 3 dvojice - Tungsram, Siemens, GE, RFT, Sylvania... něco jsem z toho už vybral pro mé použití (protože tyhle lampy se ztrácí z trhu a za deset let už nemusí být... a nebo budou za nehorázné prachy - tak je potřeba se předzásobit), ale něco bych i pustil... akorát je musím všechny vyzkoušet a zjistit, které mají problém s mřížkama a které ne... zatím mám volný jeden pár GE, o kterém vím, že je naprosto bez problémů i pro komba - prodávám AC15 a tak už budu potřebovat jen čtveřice do AC30, takže dvojic se stejně budu muset zbavit
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Doporučuji ruské vojenské s označením 6P14P EV. Bezkonkurenční elektronka s garantovanou životností min. 5000 motohodin.
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Zdravíčko
Nějak moc s tím nespěchám, aktuální do bude až na konci léta, ale už si chci vybírat adepty na zkoušení.

Hledám Lampové Kombo do 15 000,-Kč.
Požadavky :
konkrétní zvuk při podladění (nejčastěji C Drop, eventuelně až A# Drop)
2 kanály, nastavení gainu pro každý zvlášť, nastavení hlasitosti pro každý zvlášť velkou výhodou, kanály přepínatelné Footswitchem, oddělený EQ výhodou (není nutný), Boost na sóla výhodou (není nutný).
Kanály bych si představoval:
Clean (s gainem přecházející v Crunch)
Overdrive

Hledám moderní, hodně zkreslený zvuk (melodický death metal - In Flames, Dark Tranquillity, Children of Bodom).
Výkon - zkušebna až malé pódium (přibližně tedy kolem 50W)

Bazaru se nebráním.
Hledám nějaké návrhy co vyzkoušet abych nešel do hudebnin naslepo :-)
Předem děkuji.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Dafčánek píše:...
Nechce se ti dva tisíce přišetřit?

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=levne
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Doporučoval bych Screamera nebo Mesu Caliber na bazaru. Bude to lehce nad limit, ale vyplatí se to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“