VHT Lead 40 40W
Pravidla fóra
Re: VHT Lead 40 40W
Osobne som tiež názoru, že viac gainu chyby neschová, naopak, ešte viac vylezú von. Pokiaľ to človek šmrdlá ako prasa, bude to znieť prasácky, nech dáš gainu koľko chceš. A práve pri vysokých skresleniach vylezú von aj detaily, ktoré sú pri nižších v pozadí.
Ale problém je inde - pokiaľ človek cíti, že aparát "neťahá" a kladie mu silný odpor, hraje silovo a kŕčovito, snaží sa z toho vymlátiť tón ... a potom proste pri technickejšom hraní urobí viac chýb, ako keď hraje uvoľnene a zľahka. Viac gainu proste dá hráčovi možnosť sústrediť sa viac na to, čo hrá a ako, a nemrhať svoju koncentráciu na márnu snahu vymlátiť z aparátu aspoň nejaký rozumný tón. Preto to napr. Loomisovi znie tak čisto, aj keď má tonu gainu ... lebo vie, že keď tam brnkne notu, že bude znieť naplno ako má, a nemusí sa už tým zaoberať, a miesto toho má dosť času riešiť samotnú melódiu, feeling, vytváranie tónu ľavou rukou atď.
Proste keď "brnkneš a hrá to", zahráš čistejšie, lepšie a precítenejšie (ak to samozrejme vieš), ako keď musíš s aparátom bojovať o každú notu. A ak to nevieš, ani to najsilnejšie skreslenie ti nepomôže.
Ale problém je inde - pokiaľ človek cíti, že aparát "neťahá" a kladie mu silný odpor, hraje silovo a kŕčovito, snaží sa z toho vymlátiť tón ... a potom proste pri technickejšom hraní urobí viac chýb, ako keď hraje uvoľnene a zľahka. Viac gainu proste dá hráčovi možnosť sústrediť sa viac na to, čo hrá a ako, a nemrhať svoju koncentráciu na márnu snahu vymlátiť z aparátu aspoň nejaký rozumný tón. Preto to napr. Loomisovi znie tak čisto, aj keď má tonu gainu ... lebo vie, že keď tam brnkne notu, že bude znieť naplno ako má, a nemusí sa už tým zaoberať, a miesto toho má dosť času riešiť samotnú melódiu, feeling, vytváranie tónu ľavou rukou atď.
Proste keď "brnkneš a hrá to", zahráš čistejšie, lepšie a precítenejšie (ak to samozrejme vieš), ako keď musíš s aparátom bojovať o každú notu. A ak to nevieš, ani to najsilnejšie skreslenie ti nepomôže.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
OK, chápu jak to myslíš
každopádně to druhé videjko podle mně není jen o zvuku aparátu, ale i o tom, že to Malmsteenovi dost utíká
já osobně na 20W VHT točil Gain cca na 2 hodiny, abych si našel "ten správný zvuk"
na sóla bych si to nejspíše ještě něčím přikopl, ale jen jemně - tzn plný gain už by pro mně byl nejspíše zbytečný
a to nehraju žádné popíky
já osobně na 20W VHT točil Gain cca na 2 hodiny, abych si našel "ten správný zvuk"
a to nehraju žádné popíky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
woro90-1
Protože do toho mlátí jak blbec. Vždyť tam má takový rozkmit trsátka, že si škrtá o vedlejší struny, jak se snaží z toho vymlátit víc šťávy. V tom rozhodně souhlasím s Predatorem, ten podivný tlustý pán tam s tím vyloženě bojuje a plete se v tom, protože není zvyklý používat tak silný úder.Dark Axel píše:OK, chápu jak to myslíškaždopádně to druhé videjko podle mně není jen o zvuku aparátu, ale i o tom, že to Malmsteenovi dost utíká
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jakože takhle - buď si někdo myslí, že to má málo gainu a je to ten případ člověka,který vytočí gain na Valvekingovi na maximum a pořád mu to připadá jako málo a proto aby mohl hrát metal musí zapnout gain boost (TO JSEM ZAŽIL
), nebo je to v tom, že ten aparát je opravdu spíše na lehčí rockový crunch. Což podle mně rozhodně není případ tohohle aparátu (minimálně 20W verze ne)
je fakt záhadou, jak se lidi takhle můžou dohadovat o jeden aparát
je fakt záhadou, jak se lidi takhle můžou dohadovat o jeden aparát
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
myslis me v braunovi?Dark Axel píše:jakože takhle - buď si někdo myslí, že to má málo gainu a je to ten případ člověka,který vytočí gain na Valvekingovi na maximum a pořád mu to připadá jako málo a proto aby mohl hrát metal musí zapnout gain boost (TO JSEM ZAŽIL)
Veľa gainu, málo gainu ... to je dosť relatívna vec, a hrozne to závisí od gitary, od hráča a od štýlu. Príklad ... trebárs moja gitara Yamaha má zversky silný výstup snímačov, a je to pasívka. Kamoš má aktívku Schecter a výstup má napriek tomu o niečo slabší ako mám ja na svojej (netuším síce, prečo, ale je to proste tak). A keď okolo týchto gitár postavíme nejaký vintage Strat alebo Tele, tak tá gitara bude oproti tým dvom podstatne slabšia, čo sa týka výstupnej úrovne.
A keď tieto gitary budeme pekne jednu po druhej pripájať do rovnako nastaveného aparátu, tak tá moja bude revať ako divý zver a ťahať "nekonečné" tóny, z kamošovej pôjde solídny hardrock a tá vintage gitara bude mať bluesový crunch ... a gain bude furt rovnako.
Preto som osobne názoru, že aparát by mal mať pokiaľ možno dostatočné rezervy v gaine, lebo už len rozdiel v signále vstupu môže urobiť totálne odlišný dojem. Hráčovi, čo potrebuje zapnúť gain boost na Valvekingu (alebo prikrmovať vstup cez tubescreamer a podobné krabičky), by som sa teda nečudoval a nepokladal to za niečo nepatričné. Keď má slabšie snímače, holt potrebuje niečím to skreslenie dohnať do požadovanej úrovne.
Tým by sa dalo podľa mňa vysvetliť to, prečo na ten istý aparát má každý človek iný názor. Najskôr to asi fakt nemá gainu na rozdávanie, a preto ak do neho pichne človek silnejšiu gitaru, tak je spokojný a ani to nemusí zďaleka dať na 10. A ten istý aparát s inou gitarou proste "neťahá", lebo ho tá gitara proste nevie vybudiť ...
A keď tieto gitary budeme pekne jednu po druhej pripájať do rovnako nastaveného aparátu, tak tá moja bude revať ako divý zver a ťahať "nekonečné" tóny, z kamošovej pôjde solídny hardrock a tá vintage gitara bude mať bluesový crunch ... a gain bude furt rovnako.
Preto som osobne názoru, že aparát by mal mať pokiaľ možno dostatočné rezervy v gaine, lebo už len rozdiel v signále vstupu môže urobiť totálne odlišný dojem. Hráčovi, čo potrebuje zapnúť gain boost na Valvekingu (alebo prikrmovať vstup cez tubescreamer a podobné krabičky), by som sa teda nečudoval a nepokladal to za niečo nepatričné. Keď má slabšie snímače, holt potrebuje niečím to skreslenie dohnať do požadovanej úrovne.
Tým by sa dalo podľa mňa vysvetliť to, prečo na ten istý aparát má každý človek iný názor. Najskôr to asi fakt nemá gainu na rozdávanie, a preto ak do neho pichne človek silnejšiu gitaru, tak je spokojný a ani to nemusí zďaleka dať na 10. A ten istý aparát s inou gitarou proste "neťahá", lebo ho tá gitara proste nevie vybudiť ...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nebyl jsi jedinýMcKozias píše:myslis me v braunovi?Dark Axel píše:jakože takhle - buď si někdo myslí, že to má málo gainu a je to ten případ člověka,který vytočí gain na Valvekingovi na maximum a pořád mu to připadá jako málo a proto aby mohl hrát metal musí zapnout gain boost (TO JSEM ZAŽIL)
![]()
predator: právěže to potřebovali zapnout lidi s VELMI silnými snímači. Když jsem ty kytary pak vzal do ruky já, nestačil jsem se divit jak si to nastavili, pod moji rukou to bylo vážně extrémně moc
je pravda, že hodně záleží na kytaře, se kterou byl VHT zkoušený - já osobně ho zkoušel s Parker Nitefly SA, která podle mně nijak silnými snímači neoplývá a navíc je v HSS provedení
Ono je to hodne subjektívne. Principiálne na viac či menej skreslenom zvuku nie je nič zlé ... niekto rád "mláti" do strún a má rád silové hranie, niekto má zasa radšej čo najcitlivejšiu reakciu na každý dotyk a uprednostní skôr hladkú reakciu aparátu nekladúceho odpor hráčovi, ktorý sa potom môže smelo "rozletieť do výšok".
Pokiaľ si s tým zvukom spokojný a umožňuje ti zahrať všetko, čo chceš, tak je to OK. Ale to neznamená, že sa treba pozerať na "ultra gain people" ako na neschopných a menejcenných hráčov. Tak to proste nie je. Každý má rád dačo iné.
Ja môžem za seba povedať, že som kdesi uprostred. Na sekané doprovody používam trochu menej skreslenia, potom je to v kapele konkrétne a nestráca sa to v jednoliatom hukote. Na sóla, hlavne tie shredové, zasa ale gainom rozhodne nešetrím (a ani stredmi na EQ) a gitara spieva a ťahá ... Každý zvuk má svoje pre a proti, a každý sa dá na niečo využiť viac a na niečo menej.
Pokiaľ si s tým zvukom spokojný a umožňuje ti zahrať všetko, čo chceš, tak je to OK. Ale to neznamená, že sa treba pozerať na "ultra gain people" ako na neschopných a menejcenných hráčov. Tak to proste nie je. Každý má rád dačo iné.
Ja môžem za seba povedať, že som kdesi uprostred. Na sekané doprovody používam trochu menej skreslenia, potom je to v kapele konkrétne a nestráca sa to v jednoliatom hukote. Na sóla, hlavne tie shredové, zasa ale gainom rozhodne nešetrím (a ani stredmi na EQ) a gitara spieva a ťahá ... Každý zvuk má svoje pre a proti, a každý sa dá na niečo využiť viac a na niečo menej.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mam jeste holt v rukach nasrane...ale spise nez ten gain sme to chtel nakym zpusobem vytavit, me to prisla strasna nudaDark Axel píše: nebyl jsi jediný![]()
Zdarec. Ctěl bych se zeptat - sháním celolampu na hraní jak doma, tak na koncertech. Myslíte, že lead 20 by na koncert stačil?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Stačit bude, jen si doma dávej bacha, aby ti to neruvalo uši. Jedinou (malinkou) obavu bych měl, jestli bude mít naživo dostatečný headroom u čistého zvuku - u Lead 40 už bych byl přece jen v klidu za všech okolností.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím..chtěl bych vědět co byste mi doporučili...Nevím jestli vzít VHT lead 40 a nebo Peavey Valvekinga.
Samozřejmě jak se říká všude...každý má vlastní uši a co se líbí vám nemusí se líbit mě, ale chci slyšet názory ostatních. Díky
PS. jsou na bazaru obě za 9000,-
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=drahe
Samozřejmě jak se říká všude...každý má vlastní uši a co se líbí vám nemusí se líbit mě, ale chci slyšet názory ostatních. Díky
PS. jsou na bazaru obě za 9000,-
- Nero
- Rádce
Mám si koupit pětkový BMW nebo šestkovou Audinu?
Ono by to možná chtělo nějak přiblížit, co vlastně hledáš a co potřebuješ. Jinak těžko radit.
Ono by to možná chtělo nějak přiblížit, co vlastně hledáš a co potřebuješ. Jinak těžko radit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Osobně bych si asi zjistil, na který aparát je méně reklamací.
Pokud vím, VK na tom není nijak zářně.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
Co jsem slyšel, tak VHT jsou v tomhle ohledu dost v klidu.
PetrPeter 1975 - 2008
- white_wolf
Co se týče VHT special 6 ultra, tak tam ohledně gainu záleží hodně na kytaře a snímačích.
Po většinu času hraju na LP Vintage a gainu to má sakra dost, až moc, řekl bych. Navíc se při velkém zkreslení stává zvuk nekonkrétním.
Včera jsem do něj zapojil starého, polohomemade strata a gainu bylo ve srovnání s LP o poznání méně, ale na mě i tak dost.
Po většinu času hraju na LP Vintage a gainu to má sakra dost, až moc, řekl bych. Navíc se při velkém zkreslení stává zvuk nekonkrétním.
Včera jsem do něj zapojil starého, polohomemade strata a gainu bylo ve srovnání s LP o poznání méně, ale na mě i tak dost.
...
Čím řešíte absenci lead kanálu?
Mám se držet Hyenikova tvrzení, že k dokopnutí zkresleného kanálu "tubescreamerem" stačí jakýkoli overdrive, třeba od Razzoru?
Je dobrý nápad snímat každý reprák zvlášť a následně každý zvuk poslat na jednu stranu? Jde o live hraní kapely s jedním kytaristou.
Mám se držet Hyenikova tvrzení, že k dokopnutí zkresleného kanálu "tubescreamerem" stačí jakýkoli overdrive, třeba od Razzoru?
Je dobrý nápad snímat každý reprák zvlášť a následně každý zvuk poslat na jednu stranu? Jde o live hraní kapely s jedním kytaristou.
- Nero
- Rádce
1) čemu říkáš lead? Jestli 3. kanálu, tak bych to řešil ovedrivem / distortionem / jiným zkreslovadlem.klobasnik píše:Čím řešíte absenci lead kanálu?
2) pro dokopnutí "tubescreamerem" by to chtělo nějaký OD na bází TS, což Razzor teda dělá
3) obávám se, že většina zvukařů z toho nebude nadšená, nicméně proč ne
PetrPeter 1975 - 2008
Bod číslo 3. by som videl skôr ak by tie repráky boli každé iné.Nero píše:1) čemu říkáš lead? Jestli 3. kanálu, tak bych to řešil ovedrivem / distortionem / jiným zkreslovadlem.klobasnik píše:Čím řešíte absenci lead kanálu?
2) pro dokopnutí "tubescreamerem" by to chtělo nějaký OD na bází TS, což Razzor teda dělá
3) obávám se, že většina zvukařů z toho nebude nadšená, nicméně proč ne
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Dekuji. Podle specifikaci ma jeden Celestion a jeden VHT speaker. Od Razzoru vezmu TS kopii. Lead kanal ve smyslu kanalu s vyssi hlasitosti a zkreslenim. Myslim, ze je to vyreseno.