Často vybitá baterie v aktivní base.

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Fodera
Bandzone: http://bandzone.cz/maybedifferent

Často vybitá baterie v aktivní base.

Příspěvek od Fodera »

Zdravím,
potřeboval bych poradit. Mám basu Sivčáka už nějaký ten pátek, ale ještě se mi nestalo, že bych musel měnit baterie, tak jak v poslední době. Hraji už na ní cca přes 2 roky, ale poslední půlrok musím měnit baterii 1-2x za měsíc a proto pátrám, kde je chyba. Prvně jsem si myslel, že jsem koupil špatnou baterii (vždy volím ty dražší a kvalitnější), ale když už to bylo po několikáté, říkám si že je něco špatně. Máte někdo s tím nějaké zkušenosti? Nemáte radu, kde by mohla být chyba? Díky. F
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Re: Často vybitá baterie v aktivní base.

Příspěvek od KIWI »

Fodera píše:Zdravím,
potřeboval bych poradit. Mám basu Sivčáka už nějaký ten pátek, ale ještě se mi nestalo, že bych musel měnit baterie, tak jak v poslední době. Hraji už na ní cca přes 2 roky, ale poslední půlrok musím měnit baterii 1-2x za měsíc a proto pátrám, kde je chyba. Prvně jsem si myslel, že jsem koupil špatnou baterii (vždy volím ty dražší a kvalitnější), ale když už to bylo po několikáté, říkám si že je něco špatně. Máte někdo s tím nějaké zkušenosti? Nemáte radu, kde by mohla být chyba? Díky. F
Neprestal jsi treba vytahovat kabel z basy?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Byla tuha zima. Nemuze to mit na svedomi teplota v miste kde skladujes nastroj? :-)

Jinak samozrejme ten kabel ma napadl taky jako prvni.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Fodera
Bandzone: http://bandzone.cz/maybedifferent

Příspěvek od Fodera »

Ten kabel mě nenapadl, což je pravda, že když cvičím doma, občas kabel i půl dne nevytáhnu když vím, že se za chvíli zase vrátím. Takže by to na to vliv mohlo mít. Ovšem nebývá to tak často.
Ale bohužel mi to už párkrát udělalo i když jsem basu třeba nevytáhl tři týdny z pevného pouzdra, kterou mám doma v pracovně a přesto byla baterka vyšťavená. A tím, že bych nestáhl volume na base to nebylo.
Ale díky za upozornění na ten kabel, budu si na to při cvičení dávat více pozor.
911

Příspěvek od 911 »

Bude to v zásuvce/jack/,kde se spíná aktivní elektrika.Vyjmout zásuvku a proměřit,zkontrolovat kontakty.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Moon

Příspěvek od Moon »

911 píše:Bude to v zásuvce/jack/,kde se spíná aktivní elektrika.Vyjmout zásuvku a proměřit,zkontrolovat kontakty.
To asi ne. Spínání baterie se děje pomocným kontaktem přes plášť jacka na zem. Tady bych problém asi nehledal, stejně tak nemá vliv ztlumení volume na base.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Co já mám zkušenosti tak když je jack v kytaře, tak je aktivka prostě zapnutá a tudíž se baterie vybíjí. Pokud tam necháváš kabel, tak baterie opravdu dlouho nevydrží.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“