Fender Stratocaster - lakování

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Fender Stratocaster - lakování

Příspěvek od Black Winter »

Ahoj! Chystam se poridit Fender strat z roku 1988. Moc rad bych se dozvedel, jak to je s lakovanim na tyto starsi straty. Docetl jsem se, ze opravdovy nitrolak se pouzival na Fendery snad jen do roku 78? Dekuju moc za odpovedi!
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender Stratocaster - lakování

Příspěvek od Latam »

Taky mě to zajímá. Zvažoval jsem přelakování svého strata (z čistě narcistické touhy po celočerném stratu a taky laku, který by se časem ošoupával - s tímhle tlustím, lesklím lakem se k tomu relic looku nikdy nedopracuju :D ) Jak by se to mohlo projevit na kvalitě zvuku? Zvukově se mi teď líbí, logika věci říká, že s tenčím lakem by to mohlo být ještě lepší, ale....
Black Winter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Black Winter »

Urcite se diky tencimu laku zlepsi vlastnosti kytary, bude vic rezonovat a podle me se zmeni i zvuk! Otazka je, jestli pouzivali nitrolak opravdu jen do nejakyho 78. roku, tak bych asi jeste pockal a vydelal bych na stary kus teto ery....
witteck

Příspěvek od witteck »

Nevim, co si, Kefalin, predstavujete pod takym pojmom "opravdovy nitrolak", ale (minimalne neopravdovy) nitrolak mel urcite treba muj Billy Corgan strat - http://kytary.cz/fender-billy-corgan-st ... /HN102894/
[PRS CE-22] [G-lab GSC-3 switcher, Crybaby, TC Electronic G-major, Polytune] [R&R Amplification SL\LD preamp, Mesa Boogie 20/20 poweramp] [Vlasa & Black 2x12" box]
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na konci osmdesatych let se davaly tluste vrstvy poly laku, nektery barvy by dokonce mely mit tenkou javorovou dyhu, aby se lak "nepropadal" - podle me to budou hlavne takove ty metalizy, stejne to ma totiz stribrna Ibanez K7 kterou jsem mel (mahagonove telo a javorova dyha navrchu).

ja bych se na nejaky setreni na starej kus (pokud bych na trech sroubech a velke hlave vyozene netrval) vyprdnul a klidne vybiral mezi novejma - straty jsou natolik kus od kusu (podle me to je konstrukci, nebo nevim proc mi treba PRS tak rozkolisany neprijdou), ze se da dobry (i mizerny) kus vybrat v kteremkoliv obdobi vyroby. nepovazuju lak za nejakej hodne urcujici faktor jestli bude kytara hrat nebo ne - zatim me zadnej dukaz nepresvedcil aby tomu tak bylo. Vim ze to spousta lidi resi, mam napriklad kamose ktery porad z nejakych kytar sundava lak aby tam dal tenkou vrstvu vosku a pak si medi jak to hraje mnohem lip :) ja ten cas radeji investuju do hrani.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Souhlasím s Kinxem, přestože sám jsem hlupák, co víc řeší technikálie, a míň hraje.
Sundávání laku je blbost. Zvlášť u těch starých kytar. Hmotnost laku může být pár procent z celkové hmoty těla, to má minimální vliv.
Naopak v době předinternetové se říkalo, že pořádná vrstva tvrdého laku podporuje brilantní výšky, a v kombinaci s měkkým dřevem je to to nejlepší na metal.
Kumano
Bandzone: http://bandzone.cz/multiplayer

Příspěvek od Kumano »

Pred nedavnem jsem si poridil Eric Johnson strata, ktery je v nitrolaku. Jak jsem se pozdeji dozvedel tak jsou vsechny signature modely tohoto kytaristy v nitrolaku. Co jsem mel moznost drzet i jiny straty v nitrolaku tak jsem z jejich zvuku byl nadseny. Je pravda, ze to byly starsi kousky, ale urcite doporucuju vyzkouset.
Fender Stratocaster Eric Johnson signature * Ibanez RG770DX * Peavey Classic 50 * Fender Blues Junior * Klotz *
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No jo, jenže je otázka, na kolik za to opravdu může to nitro :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

To už se řešilo tady:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/n ... t7061.html
a tady:
nastroje-f71/lakovani-tela-t6908.html
a tady:
nastroje-f71/lakovani-kytary-t5612.html
a určitě na spoustě dalších míst. Svou kytaru (fokus překližka) jsem nitrem lakoval. Řeknu ti rovnou je to tak hrozná práce, že bych jí znova nedělal i kdyby mi za to platily (Krok 1: Sundání starého laku. Tři dni čisté práce se šmirglem. Krok 2: lakování. Jedna vrstva, pět hodin schnutí, hoďka se šmirglem. Než to vypadalo k světu alespoň z metru, patnáct vrstev). Určitě ne v domácích podmínkách. Dopady na zvuk jsou sice určitě pozitivní, ale nakolik je to objektivní nevím, nejlíp mi přišlo že stejně hrála bez laku.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak jasne, bez laku je to nejlepsi, ale neni to tak docela koser.
José

Příspěvek od José »

No jo na můj další bastl, kterej bude už ze dřeva, pude pět vrstev lazury. Viz první odkaz
grock

Příspěvek od grock »

Přelakování kytary je ta nejpracnější cesta jak snížit její hodnotu při malé šanci na změnu jejího zvuku neznámým směrem...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
José

Příspěvek od José »

To je tak když má někdo kytary s nějakou ekonomickou hodnotou. Ale o tu mě vůbec nejde ( samozřejmě proto, že můj nástrojový park žádnou hodnotu nemá), mě jde o pocit :D . A když si tu kytaru vlastníma rukama vylepšíš a víš, že si jí věnoval kus práce tak se ti na ni hned hraje líp. (Když je ta práce povedená.) A tvůj pocit je dokonalý a to se ti musí projevit na zvuku (protože jsi člověk s lidským mozkem). Nikomu jinému stejně na tvém zvuku nesejde, když se drží v nějakých mírách.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

grock píše:Přelakování kytary je ta nejpracnější cesta jak snížit její hodnotu při malé šanci na změnu jejího zvuku neznámým směrem...
100% souhlas
PaoloCZ

Příspěvek od PaoloCZ »

Jestli použiješ nitro, nebo poly, je docela jedno.
Ze špatný kytary ti jiná barva dobrou kytaru neudělá, stejně jako z dobrý kytary špatnou. Pokud samozřejmě neuděláš nějakou blbost, jako třeba že na to dřevo vyleješ celej kyblík.
Nitro se blbě shání, je dražší a je mnohonásobně náchylnější k poškození, takže bych bral poly.
Můj stratocaster je lakovanej poly a hraje jak lusk. Na druhou stranu docela dost tý barvy je seškrábaný :D vždycky jsem si chtěl udělat relic.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 3803_n.jpg
• 1983 Marshall JCM800 4210 50W 1x12" ... a loupe se omítka •
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“