problém s rozlaďováním Ečka-tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Dark Číča

problém s rozlaďováním Ečka-tremolo

Příspěvek od Dark Číča »

Ahoj,ja svém Jacksonu mám licencované tremolo,které tak nějak drží (před hraním stačí pootočit všechno jen o maličko a vše je v pohodě,během hraní dobrý),kromě basového Ečka! To se rozlaďuje opravdu hodně,ať už během hraní nebo když kytaru déle odložím. Musím vlastně přenastavovat celé trmolo jen kvůli jedné struně,protože po chvilce už prostě nemám kam s tím kolečkěm níž jít. Struny úplně nové nemám (elixiry 12ky,ladím do D),zámky na obou stranách na krev.
Z praxe to je tak,že doma naladím,dám kytaru do kufru,za dva dny jdu do zkušebny,všechno +- sedí a u Ečka musím třeba o dva závity,protože se podlaďuje stále víc.
Sice hraju skoro jenom metal,takže struna dostává drbáním zabrat,ale normální mi to nepřijde. Prosím vás tedy o radu.
J.J.
Rádce

Re: problém s rozlaďováním Ečka-tremolo

Příspěvek od J.J. »

Podle mě je vytlačenej nebo nějak poškozenej zámek. Používáš při hraní tremolo na nějaký divebomby apod.? Když zámek povolíš, vrátí se to Ečko zpět do původního ladění? Když se ti tlustý E podlaďuje měly by se ostatní struny nadlaďovat.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Dark Číča

Příspěvek od Dark Číča »

nene,právěže ho nějak moc nepoužívám,resp. dělá to i když hraju bez páky. Na to zda se Ečko po povolení zámku vrátí nemůžu moc přesně odpovědět,protože ten zámek strunu po dotažené přimáčkne v nultém pražci-asi o půltón,proto to odhaduju a dotahuju na vícekrát. Ale zámek je třeba dotaženej tak,že ikdyž pootočím mechanikou,struna zůstaně stejně naladěná
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

no tak ještě je možnost že je ta struna špatně uchycená v tremolu na těle kytary když teda zámek neprokluzuje /on teda může prokluzovat jenom nepatrně a hlavně když do toho pořádně řežeš takže když pak povolíš mechaniku tak se se strunou nic nestane/
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak ono plovoucí tremolo se hýbe aniž bys musel hýbat pákou. Když benduješ jakoukoliv strunu, tak se ti ostatní struny podlaďují a tremolo se hýbe. To podlaďování Ečka moc věcí dělat nemůže na 90% je to zámek na nulťáku a to, že to udrží v opačným směru, když pootočíš mechanikou ještě nemusí nic znamenat. Pokud se ti po dotažení zámku výrazně mění výška tónu, tak si nastav hrazdičku (srážeč) níž, ať se ti to líp seřizuje. Že by to neudržel zámek v tremolu se mi zdá nepravděpodobný, když už by to neudržel, tak by struna vystřelila úplně a neklouzalo by to pozvolna. Kdyby se hýbal celej nulák nebo byly málo dotažený šrouby, co drží krk, tak by se rozlaďovala celá kytara a ne jen jedna struna, takže to se mi zdá jako blbost, ale pro jistotu to zkus všechno podotahovat. Nic jinýho to dělat nemůže.

EDIT: Když o tom tak přemýšlím, tak tady píšu pěkný ptákoviny, kdyby to zámek neudržel a struny prokluzovala při povolení, když se tremolo zvedá, tak by se ti to Ečko nadlaďovalo a ne podlaďovalo, takže nevím, jestli to tím může být. Že by si hrál na tý struně s takovou razancí, že by se struna pod zámkem posouvala tak, že za zámkem směrem k mechanikám by se napínala a tím pádem mezi zámkem a tremolem se povolovala, to se mi nezdá, ale radši to prověř ideálně tím, že povolíš a znovu dotáhneš zámek a uvidíš, jestli se ladění vrátí zpátky.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

to by prostě chtělo vidět :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Může to být blbá struna. Může taky klouzat v zámku kobyly, aniž by se vytrhla celá.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

J.J. píše: Že by to neudržel zámek v tremolu se mi zdá nepravděpodobný, když už by to neudržel, tak by struna vystřelila úplně a neklouzalo by to pozvolna.
Zdá se to neuvěřitelné ale stát se to může... A mě se to taky stalo. Prostě to o kousek vyklouzlo z kobyly.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Dobře jednou se to asi stát může, ale on to popisuje jako dlouhodobý problém, vždyť by ta struna za chvíli neměla kam popolejzat. Zas tak dlouhá za tím zámkem není. Každopádně to může zkusit dotáhnout, možná bych pro jistotu zkusil prohodit kameny na krajních strunách (E-e) mezi sebou, pokud by byl problém v kameni tremola, tak by to mohlo pomoci.
Dark Číča

Příspěvek od Dark Číča »

Jo,stalo s emi to u Géčka taky,postupně povylejzávalo,až nakonec vypadlo. Hlavně ale když sjem zabral za páku pořádně. Ale tadyto je spíš takový pomalý,když naladím,dělám pitomosti s pákou,tak to tak hrozný není. Zámky jsem dotáhl na krev.
Ale je fakt,že kytaru nemám tak dlouho,struny jsem měnil jen jednou (elixiry za 350,každých 14dní se mi je měnit fakt nechce :D). takže zkusím přetáhnout a všechno povolit,dotáhnout :) Zatím děkuju za tipy.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tip nad zlato: nervi zámky na krev. Imbus drž vždy za kratší rameno, abys to nemohl tolik utáhnout. Stačí to, a zámek vydrží mnohem dýl.
Rozlaďování může být i uvolněným zámkem nebo tremblokem. S citem dotáhnout všechny šrouby a vruty, i ty skryté.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“