Neměl by jste někdo tip jak je to zapojeno? díky za rady!
snímače G & B
Pravidla fóra
snímače G & B
Ahoj, od známého jsem koupil před lety snímače značky G&B ale nikde nemůžu schéma zapojení pro tyhle snímače. je tam 5 kabelů: zelený a červený a stínění jsou volně a černý s bílým jsou spájené k sobě a izolované.
Re: snímače G & B
Tak to je jasné, ne? Zelenej na zem, červenej je hot. Pokud bys chtěl rozepínat, spojíš ty spojené se zemí. atd... S čím to budeš kombinovat?
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE KMENSIK:
Ono to úplně jasné být nemusí. Vypadá to sice jak píšeš na schema DiMarzio/EMG, ale to, že jsou u snímače dráty stejných barev neznamená, že musí mít stejné kódování. http://www.originalkytary.estranky.cz/f ... ojenisnim/ ( obrázek č. 3 ) z tohohle klíče, který jsem sestavil podle manuálů výrobců vyplívá, že DiMarzio má hot červený, Duncan černý, ale třeba Fender zelený. V každém případě zapoj červený a pokud to půjde do protifáze tak je přehodíš.
U nás máme spojený zemnící drát automaticky se zelenou, ale být to tak nemusí. Ověřeno z vlastní praxe.
Ono to úplně jasné být nemusí. Vypadá to sice jak píšeš na schema DiMarzio/EMG, ale to, že jsou u snímače dráty stejných barev neznamená, že musí mít stejné kódování. http://www.originalkytary.estranky.cz/f ... ojenisnim/ ( obrázek č. 3 ) z tohohle klíče, který jsem sestavil podle manuálů výrobců vyplívá, že DiMarzio má hot červený, Duncan černý, ale třeba Fender zelený. V každém případě zapoj červený a pokud to půjde do protifáze tak je přehodíš.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 27.03.2012 22:44, celkem upraveno 1 x.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na netu co je to vlastně za značku. Našel jsem akorát, že to pochází z jižní Koreje, ale kódování drátů ne. Dá se předpokládat, že se zhlédli v kódu nějakého známého výrobce DM, EMG. Ale zrovna Asie moc nectí poučku, že zem je zelená.
Jéžíš, vždyť je to jedno, jaké to má barvy. To, že jsou dva spojené a izolované, jasně říká, že je to střed - sériové spojení cívek. No a ty druhé dva si zapoj tak, aby to v kombinaci s jiným snímačem nebylo v protifázi. Logicky bych začal červeným na "+" a zeleným na "-".
Hlavně snímače G&B se dávaly a možná ještě dávají do Fokus-H kytar. Jedná se tak nějak o no-name asijské snímače, které mají jméno. Měl jsem dřívávějc pár fokusek s humbuckerama a všechny měly tyto snímače. Snad jsi za to nedal moc peněz s domněknou, že je to nějaký hodně kvalitní značkový snímač z USA
. Nejhorší ale rozhodně nejsou. Dá se na to udělat dost muziky.
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
RE: KMENSIK:
Já ti v tomhle neoponoval. Logika věci říká začít červeným. Pokud mu, ale napíšeš, že je to úplně jasné je to trochu zavádějící. Když bude mít u krku singl a zapojí ho s tímhle do protifáze, tak střední poloha bude slabší a přijde o basy, ale valná většina začátečníků to nepozná, protože ani neví, že nějaká protifáze je.
Tím nechci Majma stavět do role začátečníka.
No a pokud soudruzi z Koreje natáhli dráty jinak než je zvyk u DM hrálo by mu to naprd.
Já ti v tomhle neoponoval. Logika věci říká začít červeným. Pokud mu, ale napíšeš, že je to úplně jasné je to trochu zavádějící. Když bude mít u krku singl a zapojí ho s tímhle do protifáze, tak střední poloha bude slabší a přijde o basy, ale valná většina začátečníků to nepozná, protože ani neví, že nějaká protifáze je.
No a pokud soudruzi z Koreje natáhli dráty jinak než je zvyk u DM hrálo by mu to naprd.
V pohodě. Než se zeptám na fóru, aspoň zkusím tu nejbanálnější variantu, podívám se, jak je zapojený jiný snímač atp. Není to žádná rocket-science. Stejně se tu bavíme my 2 a tazatel na to kašle 
Tak díky, já právě hledal a jediný co jsem vyvodil bylo, že by se inspirovali u toho Dimarzia a nebo Fendera, každop zkusím, díky