Engl + overdrive?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Sukuth

Engl + overdrive?

Příspěvek od Sukuth »

Zdar lidi, uvítal bych jakoukoliv radu:

V současnosti se zbavuju multiefektu Vox Tonelab ST a chystám se pořídit si místo něj efektový krabičky. Mám ale dilema, jestli má smysl si pořizovat taky overdrive/distortion, když hraju na tenhle aparát:

http://kytary.cz/engl-e325-thunder-50-head/HN099463/

+

http://kytary.cz/engl-e412ssb-standard- ... /HN101697/

Hrajeme s kapelkou crossover, takže říznější kytara je vítaná, nevim ale, jestli má smysl investovat i do overdrivu, přemejšlim např. nad Bossem MD-2. Nejsem si ale jistej, jestli ho upotřebim. Samozřejmě mám v merku echo/delay a podobný věci, nejprve ale chci vyřešit zkreslenej zvuk. Hraju na Superstraty, hlavně Dean Vendetta. Díky moc za každej názor :)
Mejla

Re: Engl + overdrive?

Příspěvek od Mejla »

já osobně bych před to dal maximálně nějakej tube screamer na nakopnutí lamp a středů, Ibanez TS, nebo Maxon OD třeba...rozhodně bych ten zvuk "neničil" žádnym distortion pedálem
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

a ty si s tím zvukem nějak nespokojený, nebo proč ten OD vlastně chceš? Jestli to je jenom proto abys měl co nejvíc krabiček tak si myslím že ani odpověď nepotřebuješ. Jestli ti cchybí nebo přebývá ve zvuku něco konkrétního, napiš co a věřím že aspoň někdo bude vědět jak to vyřešit.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Před Engla není potřeba nic cpát - pokud ti vyhovuje zvuk. Já třeba teď z Engla zkreslení už nepoužívám - stačí mi před tím EHX Germanium 4 Big Muff Pi.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

TS9 nebo TS808, jejich klony nebo deriváty. Zkonkrétní to zvuk ořezáním basů a přidáním toho klasického mlasku ve středech. Já si bez toho higain zvuk už ani nedovedu představit...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já chápu třeba u Mesy, ale u Engla?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

MD-2 ti to akorát zprzní, jestli máš málo gainu (u Thundera pochybuju), přidej nějaké nakopávadlo. Pokud se ti nelíbí barva tónu, moc s tím neuděláš, korekce na něm dělají málo, můžeš to přibarvit nějakým EQ, ale ve výsledku to pořád bude Engl (díkybohu). Z pedálových řešení tvrdšího kalibru to vidím třeba na Mesa V-Twin, ale když se podíváš na cenu, to už se pomalu vyplatí Thunder prodat a koupit něco jiného.
-------
Z praxe (Thunder jsem měl 2 roky, nový Engl rack zní téměř identicky):
V sobotu jsem půjčoval aparát (E530/840) jednomu klukovi, co trval na tom, že bude používat jen čistý kanál zkreslení půjde z krabiček (zmíněná MD-2, OS-2 a - snad jen kvůli ladičce- Digitech RP 50). Když jsem před zvukovkou "omylem" sešlápnul přepínač na zkreslený kanál, výraz v jeho tváři byl naprosto jasný: "Ejakulacéééééé!" A bylo na zbytek koncertu vymalováno.
Die Hard or Die Home
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Engly jsou presne protipoly higain aparatu ktere "potrebuji" TS in front (klasicky recto)
Je to pro me zakladni sound porad citelny i pri hodne vysokych gainech, ve kterych jine aparaty huhlaji, mazou a vselijak prasi. Proto na ne houfne prechazeji hraci slozitejsich rychlych riffu.
Ale samozrejme jako vsechno v zivote je to neco za neco, takovy recto buldozer z Engla nedostanes.

jestli nepotrebujes nakopavat na sola, tak bych zatim krabicku vubec neresil a jestli tak zadne nesmysly jako Maxon (nic proti nemu) ale pro tento ucel je to zbytecne draha krabicka, protoze naprosto stejnou sluzbu ti udela jakykoli TS klon. Kolega ve zkusebne na Thundera pouziva jednou za uhersky rok Danelectro CTO-2, protoze nepotrebuje orezavat basy ani vytahovat stredy, chce jenom nakopnout na vyhravky.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Díky moc za názory :) se zvukem přímo nespokojenej nejsem, Engl je sakra tank :D ale furt se snažim se zvukem nějak laborovat a hledat nový nádechy, hledám si specifický zvuky :) určitě to neni o tom mít co nejvíc krabiček, v tomhle směru úchylkou netrpim :D

Takže to vypadá, že zatim na Overdrive kašlu a začnu spíš řešit efekty na akustický pasáže, na to naopak úchylku mám :D díky moc za help :)
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Sukuth píše:Díky moc za názory :) se zvukem přímo nespokojenej nejsem, Engl je sakra tank :D ale furt se snažim se zvukem nějak laborovat a hledat nový nádechy, hledám si specifický zvuky :) určitě to neni o tom mít co nejvíc krabiček, v tomhle směru úchylkou netrpim :D

Takže to vypadá, že zatim na Overdrive kašlu a začnu spíš řešit efekty na akustický pasáže, na to naopak úchylku mám :D díky moc za help :)
Takže: Thunder v žádném případě není na hledání nových nádechů. Abych pravdu řekl, nejsem si jistý, jestli existuje víc plug'n'play zesilovač. Korekce tam neznamenají téměř nic, ovládacích prvků minimum, zkrátka přijdeš, otočíš někam gain a srážíš tou pilou lidi na kolena.
Ale asi už vidím, kde je problém: Tys to chtěl mít tak, že bys měl ultravymazlený čistý kanál, že? Nejhorší je, že je jeden gain pro oba dva kanály (a i když máš lead volume, tak prakticky pouze jedna hlasitost). Když chceš vykouřit zkreslený, už i z čistého ti poleze lehký crunch, což je nežádoucí. S tím se dá hodně pohrát už poťáky na kytaře, vhodnou kombinací snímačů, ne na všechno potřebuješ krabičky. Thunder je na vstup citlivka, často aby ses zbavil toho lehkého nakreslení, stačí o kousíček ubrat na kytaře volume.
Každopádně tenhle problém řeší všechny vyšší modely, Screamerem počínaje (Fireball - ale pouze 100W verze, Blackmore atd., atd.). Většina z nich má i udělátka jako bright, které ti do jisté míry dávají do ruky další nástroj, jak si s tím zvukem pohrát, zvlášť na čistém kanálu, na zkreslený si většinou málokdo stěžuje.
Všude je ale Englovský zvuk, s tím si nepomůžeš, v některých modelech naprosto dominuje (Fireball), v některých se trošičku odklání (Blackmore, Powerball, Rackové produkty), ale jádro je pořád stejné.
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“