AX84 50W

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: AX84 50W

Příspěvek od Nero »

Posílat několik příspěvků po sobě je bráno jako spam a porušení netikety. Teď jsem je za tebe sloučil já, pro příště použij ono kouzelné tlačítko Upravit a další věty doplňuj do již existujících příspěvků.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Berserker píše:
Kdybys měl alespoň čím svá tvrzení podepřít, ale ty nemáš nic. Jednu fotku, co ani není tvoje. Já ji viděl, vypadala celkově hrozně, až jsem se vyděsil: „Tohle že jsem dělal já?“ Myslel jsem, že když uznám, že to byla chyba a že jsem se z toho poučil, že tě to uspokojí. Leč, nestalo se..
Kdybys uznal chybu hned a donekonečna to tu nerozmazával, tak byl klid.
Berserker píše: Ale tohle je extrém. Výrobce jej konstruoval jako výstupní transformátor pro 30W kytarový zesilovač se čtyřmi EL34, anodové napětí cca 350V..
Zatím jsem nepotkal aparát od Fenderu který by měl v konci osazené 4ks EL34 a výkon 30W. Ovšem všechno je možné.
Pro mě byl největší děs výstupák od Dagnallů v Marshall TSL 602. Dobrý šmejd je v Laney VC 30. Ale to že takovéhle hrůzy dávají do svých komb renomovaní výrobci mi spíš slouží jako odstaršujicí příklad. Hlavně ty aparáty hrají diky tomu strašně a nechápu, že to vůbec někdo koupí. Krom toho VT v TSL 602 hoří často.
Berserker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berserker »

----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:37, celkem upraveno 1 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Fender používá i EL84. Pro Junior, Blues Junior.
automara

Příspěvek od automara »

Dobrý den skoro po roce jsem na nečisto zprovoznil zesilovač AX84 50W nesmějte se mi,že to trvalo tak dlouho,ale byl jsem na tom časově velmi špatně.Mám na vás jako na odborníky prosbu,zesilovač teda maká,ale
špatně,strašně mi hučí v repro jak když se tam ozývá napájecí transformátor.Všechny součástky jsem znova proměřil a zkontroloval spoje x krát jsem prošel zapojení jestli neselhal někde lidský faktor,ale vše je ok.
Já vím,že se to tu určitě někde řešilo,ale nemohu nic konkrétního nalézt čemu bych rozuměl.

v příloze jsou schémátka daného zesilovače.

Děkuji moc za rady
Přílohy
předAX84_Simple_Preamp_Schematic.pdf
(111.8 KiB) Staženo 214 x
001_AX84_50W_PP_Poweramp_Schematic.pdf
(218.25 KiB) Staženo 192 x
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

zdravim, no a jak máš řešený zdroj? máš tam udělaný ten odbrumovač jak ho mají naznačený na tom schematu od ax? máš vyvedený střed žhavení vytažený na zem? jde i o tom jak máš uvnitř vedené dráty nebo třeba proti sobě natočená trafa
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Raději pošli fotku vnitřností. Hučení reaguje na potenciometr hlasitosti? Možná Ti hučí zemní smyčka.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“