Výběr zesilovače +-12000,-

Baskytarová aparatura ...
Anger4141

Re: Výběr zesilovače +-12000,-

Příspěvek od Anger4141 »

Jo na ty bedny zalezi hodne.to urcite souhlasim ale ja toho edena mel i na 4x10 ale nebyl to zadnej zazrak sic kvalita zvuku byla vyborna.

Prave chtel bych toho hockeho 1400w + horna box. je to ta nejvyssi rada beden od nej tak verim ze to bude dobra kvalita.Setkal jsem se z vicero beden od nej a vsechno hralo celkem dobre.

Chci mit kombinaci 4x10 a pak dokoupim 1x15.

Jo jinak mas pravdu sice Trujio hraje na 700w ale zase ber to tak jaky maj odposlechy a navic jednou pres in Ear odposlechy takze jim je jedno jakou bednu maji na podiu a v pripade metaliky zadnou.Zatimco ja musim zvucit sem tam klubicek jen pres svuj aparat a nebo nekde nemaj tak dobry odposlechy abych se slysel pres cely podium fakt dobre.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
Jack31

Příspěvek od Jack31 »

ah jaj,no ak si si lepse pozrel ten moj inzerat tak tam mam pisane ze je prakticky novy bez co len skrabanca a len par keat pouzivany ten zosik a dokonca mam knemu i zaruku...mislis ze ked si kupis zosik z obchodu tak je den stary? :D vsak ako chces,kupi iny :P
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
Anger4141

Příspěvek od Anger4141 »

Hele to neni nic proti tvymu inzeratu :) ale takovejch veci jako novejch nesahnutejch bez poskvrnky uz jsem par zazil a fakt ne :) radsi si dva nebo tri tisice pridam :)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Moon

Příspěvek od Moon »

Jack31 má pravdu. V kamenných obchodech se válí zboží několik let, kdekdo to tam zkouší a přesto to stále prodávají jako nové. Pokud je zesilovač ještě v záruce,není důvod nevzít z druhé ruky. Já takhle koupil RB400 defacto za polovinu ceny, a ještě necelý rok záruka. Nekupte to :D
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Jack31

Příspěvek od Jack31 »

Moon píše:Jack31 má pravdu. V kamenných obchodech se válí zboží několik let, kdekdo to tam zkouší a přesto to stále prodávají jako nové. Pokud je zesilovač ještě v záruce,není důvod nevzít z druhé ruky. Já takhle koupil RB400 defacto za polovinu ceny, a ještě necelý rok záruka. Nekupte to :D
presne tak,dokonca na tie vecy co su v obchodoch sa vecsinou i hrava a pouziva kdezto ja ten svoj aparat mam dovezeny priamo z GK a hned mi siel domov takze popravde je novsi ako ine kusy z obchodu :D ale to nereste...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Anger4141 píše:Jo na ty bedny zalezi hodne.to urcite souhlasim ale ja toho edena mel i na 4x10 ale nebyl to zadnej zazrak sic kvalita zvuku byla vyborna.

Prave chtel bych toho hockeho 1400w + horna box. je to ta nejvyssi rada beden od nej tak verim ze to bude dobra kvalita.Setkal jsem se z vicero beden od nej a vsechno hralo celkem dobre.

Chci mit kombinaci 4x10 a pak dokoupim 1x15.

Jo jinak mas pravdu sice Trujio hraje na 700w ale zase ber to tak jaky maj odposlechy a navic jednou pres in Ear odposlechy takze jim je jedno jakou bednu maji na podiu a v pripade metaliky zadnou.Zatimco ja musim zvucit sem tam klubicek jen pres svuj aparat a nebo nekde nemaj tak dobry odposlechy abych se slysel pres cely podium fakt dobre.
1400W? Jeden 1kW zesilovac? Tak uz v tam mam jasno...neni to v hlasitosti, ale v nastaveni tvyho zvuku. Sorry, ale chtit neco takovyho do nejakych klubu ci co moze jenom blazen.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Už jsem tu psal, že mých 480W jsem ještě nikdy, nikde nedal na víc než na půlku?? Anger, chápu, že máš nějakou svojí představu a nechceš si do ní nechat mluvit, ale v tomto případě přistoupím na tuhle hru a nedoporučím Ti konkrétní aparát, podle Tvých požadavků. Připojím se k ostatním a řeknu, že tohle nevyužiješ skutečně nikde. A to jsem před svůj aparát hrál i kulturák bez nazvučení. A bylo to na půlku (s 1/4 Boost) a tlačilo to i o patro níž v hospodě.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Jack31

Příspěvek od Jack31 »

Tomas.Tajfun píše:Už jsem tu psal, že mých 480W jsem ještě nikdy, nikde nedal na víc než na půlku?? Anger, chápu, že máš nějakou svojí představu a nechceš si do ní nechat mluvit, ale v tomto případě přistoupím na tuhle hru a nedoporučím Ti konkrétní aparát, podle Tvých požadavků. Připojím se k ostatním a řeknu, že tohle nevyužiješ skutečně nikde. A to jsem před svůj aparát hrál i kulturák bez nazvučení. A bylo to na půlku (s 1/4 Boost) a tlačilo to i o patro níž v hospodě.
heh to zas ja svoj RB700 som nemal ani na tretine,ked som ho trochu potiahol do hora tak us vsetci nadavaly ze len mna je pocut :D
mozno to bolo i timy 2X12 boxamy,predsa dokazu viac tlacit ako nejake 10ky
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jack31 píše:
Tomas.Tajfun píše:Už jsem tu psal, že mých 480W jsem ještě nikdy, nikde nedal na víc než na půlku?? Anger, chápu, že máš nějakou svojí představu a nechceš si do ní nechat mluvit, ale v tomto případě přistoupím na tuhle hru a nedoporučím Ti konkrétní aparát, podle Tvých požadavků. Připojím se k ostatním a řeknu, že tohle nevyužiješ skutečně nikde. A to jsem před svůj aparát hrál i kulturák bez nazvučení. A bylo to na půlku (s 1/4 Boost) a tlačilo to i o patro níž v hospodě.
heh to zas ja svoj RB700 som nemal ani na tretine,ked som ho trochu potiahol do hora tak us vsetci nadavaly ze len mna je pocut :D
mozno to bolo i timy 2X12 boxamy,predsa dokazu viac tlacit ako nejake 10ky
Fakt? Pritom maji citlovost jen 98dB...to moje RBH ma 106, coz je kraval jak krava..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Jack31

Příspěvek od Jack31 »

tak ono zalezi i to kde ten aparat postavis,aky je skusobna a pod.jazne ze i dvanastky urobia svoje
Anger4141

Příspěvek od Anger4141 »

Hosi diky za nazory.
Ale stejne asi pujdu do ty "petistovky" a k tomu bazarovemu zbozi tak jde spis o to ze chci cely dva roky zaruku kdyz s tim cokoliv bude nebudu se muset stresovat co s tim.

Jinak ten box chci tak naslapanej (1400w) kvuli rezerve vykonu protoze s takovym vykonem tam tezko ze zesiku poslete vic nez snesou repraky.I kdyz pred koupi si chci jeste par boxu zkusit.

A jeste se vas chci zeptat.Nevite jak je to u Gallienu podobne jako u Hartke ha5500 ? respektive jestli ma taky lampovej predzesilovac coz je vec co me dost laka.
EDEN E115C 320W
Co bylo:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Anger4141 píše:Hosi diky za nazory.
Ale stejne asi pujdu do ty "petistovky" a k tomu bazarovemu zbozi tak jde spis o to ze chci cely dva roky zaruku kdyz s tim cokoliv bude nebudu se muset stresovat co s tim.

Jinak ten box chci tak naslapanej (1400w) kvuli rezerve vykonu protoze s takovym vykonem tam tezko ze zesiku poslete vic nez snesou repraky.I kdyz pred koupi si chci jeste par boxu zkusit.

A jeste se vas chci zeptat.Nevite jak je to u Gallienu podobne jako u Hartke ha5500 ? respektive jestli ma taky lampovej predzesilovac coz je vec co me dost laka.
Zbytecne se sezes po vykonu a sice papirovym. Trochu si projdi vic for a dozvis se, ze tako GK rve jako krava, i kdyz ma "papirove jen" tolik a tolik Wattu.
1400W box je naprosta zbytecnost. Navic Hocke je sice fajn, ale zase zadny veliky terno. Naopak nektery boxy potrebujou trochu "vybudit" aby se rozehraly.
Gallieny RB lampu v predzesilovaci nemaji, to ma Fusion 550. Ale zase neni tak o co stat (tim myslim to Hartke). Opet - je to slusny zesilovac, ale zadne velke terno (tak na urovni toho Hocke pro me). Navic tu lampu jsem tam nijak zvlast necitil.

Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

Ok, chápu, Anger chce výkon >500W, protože si myslí, že to je jediné hledisko slyšitelnosti. Takže tady můžu hodit třeba Bugera Nuke. Sice to má zvuk jako bláto, ale zato je to nahlas. Ono, stejně jako zesilovač má svoji špičku nad výkon, stejně je mají i ty boxy, ale to je, zcela evidentně, irelevantní informace. Takže tady víme vlastně všichni kulový, protože kvalita = výkon (a to podotýkám znovu, jsem zastáncem vyššího výkonu)....
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
permooon

Příspěvek od permooon »

box 1400W??? se čyřdesítkou?? nemožný.akorát ve špici ale to je na odpálení.věř tomu že nepotřebuješ megawatty ale akorát dobře nastavit.já mám 300W/4ohm zes a box mam 800W/8ohm bedna.takže zes mě tam nevpustí víc jak 200W.kdybych šel s volumem do půlky tak zbourám zkušebnu, kulturák atd atd.standartně si brblám n adojce až trojce s dvanácti.a to sme solidní rockbigbít takže se žádná komorní hudba nekoná
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Durin

Příspěvek od Durin »

300 W (nebo tedy těch 500, když už) ti musí bohatě stačit na vlastní ozvučení klubů. Kde by ti to nestačilo by byly větší sály a větší outdoorové koncerty a upřímně, ještě jsem neviděl větší sál a větší outdoorový koncert, kde by nebylo PA.
Možná bych ještě pochopil, kdybys byl z vidlákova, kde máte jednu tělocvičcnu sokolů, kde místo PA jsou kruhy a žebřiny, ale i tam se to dá s 300 W v pohodě utáhnout a ani to nedáš na max :wink:
Hodně podceňuješ výkon. Zkus si třeba v hudebninách na nějakym 300W dát výkon naplno a třeba si jen 2x brnknout (za víc brnknutí by na tebe už totiž vyběhli) a sám uvidíš, jakej to má tlak :D
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já se směju jak to čtu... No asi takhle... mám 500W@8Ohm (800@4Ohm) zesilovač od Markbasse, a nikdy jsem nehrál na více jak čtvrtinu výkonu (ta čtvrtina byla, když jsem s mým doma stavěným 15" 8Ohm boxem ozvučoval malou open-air stage... protože zvukaři shořely sub-basy.

Na výkon se vyser, bohatě ti stačí 150W a kvalitní bedna. A z toho co jsem tady viděl... tak jednoznačně nejlepší volba je GK řada RB(700/1000/apod.). Na GK backline si dávej pozor, je to přece jenom low-end.

Hartke i Hocke jsou sice slušné ale opravdu jsou jenom slušné.

Naproti tomu zmiňovaný Gallien-Krueger nebo Markbass nebo Ampeg jsou opravdu velmi dobré aparáty...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Anger4141 píše:Jinak ten box chci tak naslapanej (1400w) kvuli rezerve vykonu protoze s takovym vykonem tam tezko ze zesiku poslete vic nez snesou repraky.
Hele tohle mi prijde jako hovadina. Takova rezerva je ti k ničemu a navíc si myslim, žy by nebylo na škodu ten reprák trochu rozhejbat. Jednou jsem četl článek na netu, kde chlápek tohle docela odsuzoval a sám hrál na sestavy kde byly bedny i kolikrát slabší. Dost jsem to řešil když jsem měl doma Asdown 210 300W a 350W zes. Jenže teď nevim kde ten článek byl.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

Jak říká whisoure, na tohle téma je tu několik příspěvků, bohužel jsou schované uvnitř nějakých vláken a pod. Nicméně, co jsem se poučil (ve zkratce) reproduktor, který se nehýbe, nevytváří ten hodně omílaný akustický tlak, který je důležitější než celá hlasitost. Když se reproduktor rozhýbe, pak to má koule. A rozhýbe se jen, když mu dáš "nažrat" výkonu ze zesilovače....
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

tady jsem něco našel...
Watts – There is a common misconception that the speakers should have much higher RMS wattage than the power amp. Often inexperienced bass players and salespeople believe that a 150W amp combined with a 300W speaker is a good, safe and powerful combination. It ain’t necessarily so.
The speaker is being driven very hard with the small amp but is not being pushed at all using the amp with more headroom because that amp is not straining.If you are not convinced, go to your local music store, plug a 500W speaker into a 50W amp and check out the bass sound. Then plug a 100W speaker into a 1000W amp and compare.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Moon

Příspěvek od Moon »

Určitě na tom něco je, taky jsem se zvukaři diskutoval o tom,že zesilovač má řídit repro v každém okamžiku. Ale výkon je jedna věc a kvalitní zesilovač druhá. Z té diskuze jsem pochopil,že koncový stupeň musí být "rychlý" ( zvláštní výraz pro zesilovač !!) aby mu reprák "neutekl". Samozřejmostí je kvalitní zdroj v zesilovači a to RB bezpochyby mají !! Jasně,že pohánět 500W bednu 50W zesilovačem je od věci, ale hnát reprák nadoraz je taky velmi ošidné. Alespoň 1/4 rezerva by asi být měla, např. cca 200W zesilovač, 250W bedna
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“