Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Rozdíl mezi kabely?
Vliv na zvuk má cokoli, co je v signálovém řetězci.
Nicméně ty MC mi přijdou poněkud předražené. Pokud uvažuješ o kvalitnější kabeláži, než je běžná produkce (Planet Waves, Spectraflex), kup si metráž, konektory a pospájej si to.
Nicméně ty MC mi přijdou poněkud předražené. Pokud uvažuješ o kvalitnější kabeláži, než je běžná produkce (Planet Waves, Spectraflex), kup si metráž, konektory a pospájej si to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ty Monster Rock jsem měl. To chceš propojovat ladičku s čím? S krabičkama? Káblem 1,8m? Jinak Monster Rock propojky ještě mám, kabely monster rock už jsem prodal. Když porovnám zvuk kabelu (ne propojky) Monster Rock třeba s PW circuit Breaker, tak ty kabely jsou zhruba stejné, liší se nepatrně charakterem, kterým ovlivňují zvuk. Zkus si najít někde na YT test kabelů, tam ten rozdíl v charakteru zvuku byl docela pěkně slyšet.maty-FellaSea píše:Zdravím všechny!Chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s káblama MONSTER CABLE ... http://kytary.cz/monster-cable-p500-s-3/HN104469/ http://kytary.cz/monster-cable-prolink-rock-6/HN101454/ http://kytary.cz/monster-cable-prolink- ... /HN101455/ ..... já mám sice bezdrát, ale potřebuju propojit ladičku a další věci.... bude to mít určitě nějakej vliv na propojení a kvalitu zvuku i když to nejsou kable přímo do kejtry, ale jen na propojení těch věcí okolo?!
Díky moc!
Jinak MR jsou v ČR fakt hodně předražené, když už bych je kupoval (což bych teda nedělal), kupoval bych je v zahraničí.
-
dr.MENGELE
neviem ako myslíš to zapojenie ladičky ak tak ako to mám ja že cez to nejde gitara len to mám s line preampu do vstupu multiefektu co ma v sebe ladičku a na ine sa nepouživa tak tam ti stačí aj dvojlinka ako footsvits.teraz som na stranke gitaristi .sk našiel zvukové testy kablov.rozdiel tam nepatrný je ale nijaký rapídny skok kvality a dynamiky som nepoznal.možná keby som hral len s hlava kabel gitara nejaký jazz alebo co ja viem ale pri dnešných moderných skresleniach,chorusoch,delayoch ja teda nepoznám rozdiel medzi pw a monster co tu mám.http://gitaristi.sk/test-kablov/
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
-
maty-FellaSea
Ten kabel 1,8m mám na propojení ladičky ze zesilovače a pak 3,6m jsem myslel, že použiju na propojení ladičky s přijímačem od bezdrátu... potřebuju jen propojit HLAVA -> LADIČKA -> BEZDRÁTOVÝ PŘIJÍMAČ a to je vše... 
-
dr.MENGELE
aha.tak to nemam skusenost s bezdratom.a neskusil si prepojit trebars line in s hlavy do vstupu ladičky tam kde má ist gitara či to nefunguje?
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Já teda nevim jo, ale já sem si koupil 50ohm kabel, konektory a hraje to...jáký v tom může být rozdíl fakt netuším.Ani nevim, jestli 50ohm je správně, nikde sem to nenašel.
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
vyborny a o plno vecech vypovidajici testik od slovenskych kolegu.
vsechny dily
http://www.youtube.com/playlist?list=PL241AB3DB5E7B1074
vsechny dily
http://www.youtube.com/playlist?list=PL241AB3DB5E7B1074
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
docela haluz je že pro mě nejlíp skončil elixir a hned druhej cheap coaxial tv cable 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Perfektny test
Ale vobec by som necakal taky vysledok. Ocakaval som, ze Evidence a Spirit XXL bude zvukovo to najlepsie, neprijemne ma prekvapilo, ze lacny coaxialny kabel moze zniet najlepsie.
Ale vobec by som necakal taky vysledok. Ocakaval som, ze Evidence a Spirit XXL bude zvukovo to najlepsie, neprijemne ma prekvapilo, ze lacny coaxialny kabel moze zniet najlepsie.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
No jen bych se chtěl zeptat, v čem je ten test tak překvapijící a o něčem vypovídající?
Je tam jasně slyšet, že čím větší kapacita, tím větší útlum výšek. Proč se pak někdo diví u Sommer Spirit XXL, že má ten kabel útlum ve výškách? Ten kabel je značen jako XXL práve proto, že má větší průměr vodičů, je to kabel pro podiové hraní, kde je důležitá především odolnost.
Chtěl bych viděl, jak vydrží koaxiál denní používání, kdy jej bude někdo stále rozmotávat a smotávat. A jak moc se liší drahé solid core studiové kabely od takového koaxiálu a jak jsou použitelné pro běžné hraní
?
Určitě nepatřím mezi lidi, kteří věří na nějaké pozlacené konektory, na oxigen free měď apod. nesmysly, ale je mi docela jasné, jaký vliv má kapacita a odpor na chování zvuku a ať mi tedy nikdo netvrdí, že rozdíly mezi kabely jsou zanedbatelné.
Samozřejmě jsou ty rozdíly malé, ale proč si pak kupovat kytaru za 100t., když se dostanu s kytarou za 40t. téže značky na 98% zvuku té dražší kytary, není to s kabely (a vlastně se vším) tak trochu podobné, není to pořád ta stále jedna stejná písnička?
Je tam jasně slyšet, že čím větší kapacita, tím větší útlum výšek. Proč se pak někdo diví u Sommer Spirit XXL, že má ten kabel útlum ve výškách? Ten kabel je značen jako XXL práve proto, že má větší průměr vodičů, je to kabel pro podiové hraní, kde je důležitá především odolnost.
Chtěl bych viděl, jak vydrží koaxiál denní používání, kdy jej bude někdo stále rozmotávat a smotávat. A jak moc se liší drahé solid core studiové kabely od takového koaxiálu a jak jsou použitelné pro běžné hraní
Určitě nepatřím mezi lidi, kteří věří na nějaké pozlacené konektory, na oxigen free měď apod. nesmysly, ale je mi docela jasné, jaký vliv má kapacita a odpor na chování zvuku a ať mi tedy nikdo netvrdí, že rozdíly mezi kabely jsou zanedbatelné.
Samozřejmě jsou ty rozdíly malé, ale proč si pak kupovat kytaru za 100t., když se dostanu s kytarou za 40t. téže značky na 98% zvuku té dražší kytary, není to s kabely (a vlastně se vším) tak trochu podobné, není to pořád ta stále jedna stejná písnička?
pro nekoho mozna prekvapujici ze Monster hype je vlastne pruser (pro me ani ne, jeden podobny testik uz mam za sebou a Monster Acoustic za 3600 Kc byl taky nejhorsi a vubec nepomohlo ho pretacet ve spravném směru proudění elektronuqwer píše:No jen bych se chtěl zeptat, v čem je ten test tak překvapijící a o něčem vypovídající?
a vypovidajici o tom ze resit kabely je dalsi ze zbytecnych ztrat casu. Staci se vyhnout znacce Monster
vsehcno ostatni sice nejake drobne rozdily ma, ale z hlediska zvukarskeho, produkcniho a posluchacskeho zcela zanedbatelne. A samozrejme je to slysitelne jenom na SC cleanu, cokoli jineho (HB, zkresleni...) posouva ty rozdily do pohadek pro kytaristy spávající zavěšeni hlavou dole.
ale znova porad dokola, je to kazdeho osobni boj a penezenka. Na druhou stranu kdyby kytaristi byli svéprávní, tak by to znamenalo krach 3/4 prumyslu muzak gearu, takze vlastne je to v poradku.
Ze to je ale vrcholne otravne (tyhlety nesmysly) dokazuje napr. zname oficialni vyjadreni Steva Fryetta
http://www.chrissnider.net/temp/vht_deliverance6.jpg
takze at si kazdy vybere kabel ktery mu vyhovuje, na koncerty jsou dulezite i jine hlediska nez jenom zvuk (jak bylo zmineno) a pozitivni je, ze vlastne nemuze sahnout prilis vedle. Slusne hraje skoro vsechno a do studia staci ten koaxial z Baumaxu, muhaha.
Napr. moje obycejna metraz PW s neutrikama by zabodovala stopro mezi nejlepsima
Naposledy upravil(a) hyenik dne 1.04.2012 16:47, celkem upraveno 1 x.
qwer: Suhlasim s tvojim nazorom.
Ja som kable porovnaval iba z hladiska zvuku. Je mi jasne, ze koaxial pri dennom hrani nevydrzi tolko ako Spirit XXL, ktory je pevny a konstruovany pre tvrde zaobchadzanie.
Na druhej strane ma prekvapuje, preco mnozstvom ludi vychvalovany a velmi drahy kabel Eventide mal tak vysoku kapacitu a tym padom aj horsi vysledny zvuk...
Ja som kable porovnaval iba z hladiska zvuku. Je mi jasne, ze koaxial pri dennom hrani nevydrzi tolko ako Spirit XXL, ktory je pevny a konstruovany pre tvrde zaobchadzanie.
Na druhej strane ma prekvapuje, preco mnozstvom ludi vychvalovany a velmi drahy kabel Eventide mal tak vysoku kapacitu a tym padom aj horsi vysledny zvuk...
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
Marketing Monsteru je bohužel založený z 99% na lžích a útocích na jiné firmy, no ale asi jim to vychází no 
No aby tady byl taky protipól k názoru hyenika, tak já třeba kabeláž řeším. A s klidným svědomím mohu říci, že můj současný Mogami Platinum stojí za ty prachy (hyenik má pravdu v tom, že nejvíc je to slyšet na clean, ale i na dirt jsou slyšet rozdíly). A Monster SP1000, který jsem měl předtím, byl taky výborný - pro kytaristy, požadující ve zvuku větší hutnost třeba i lepší volba než Mogami.
A můžete se klidně zasmát.
A můžete se klidně zasmát.
v pohode, my nemame prece zapotrebi se pretlacovat. Zaznely nazory z obou brehu, kazdy at si poslechne a rozhodne se sam, tak by to melo byt.
Za me to rozdil urcite je, nicmene kardinalni otazka zni jak velky aby to stalo za to resit.
Pripomenu ti akorat tvoji prihodu pri zkouseni krabicek, kdy ses pod podiem otocil a nepoznaval je a to jsou daleko vetsi rozdily nez tyhle kabely.
Ja jsem proste "occamista", resim jenom to co mam overene ze stoji za to resit (viz napr. desitky hodin vybirani aura sound images, cimz sem byl k smichu kolegum zase ja).
Za me to rozdil urcite je, nicmene kardinalni otazka zni jak velky aby to stalo za to resit.
Pripomenu ti akorat tvoji prihodu pri zkouseni krabicek, kdy ses pod podiem otocil a nepoznaval je a to jsou daleko vetsi rozdily nez tyhle kabely.
Ja jsem proste "occamista", resim jenom to co mam overene ze stoji za to resit (viz napr. desitky hodin vybirani aura sound images, cimz sem byl k smichu kolegum zase ja).
Jasně. Každý ať si udělá názor sám. Jenom jsem chtěl, aby nezněl apriori jenom jeden názor.
Já samozřejmě netvrdím, že rozdíly v kabelech půjdou poznat pro posluchače na koncertu.
Souhlasím s tím, že Monster Rock je celkem obyčejný kabel a v poměru cena /výkon je určitě spousta lepších.
Já samozřejmě netvrdím, že rozdíly v kabelech půjdou poznat pro posluchače na koncertu.
Souhlasím s tím, že Monster Rock je celkem obyčejný kabel a v poměru cena /výkon je určitě spousta lepších.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě se určitě rozdíl v kabelu projeví. Třeba v kvalitním stínění, průměru, počtu žil a podobně, což má určitě vliv i na celkový zvukový obraz. Kabely se projevují i při zpětném přehrávání nahrávek. Mám u HiFi kabel asi za tři tácy - Eagle a při zapojení klasické tkaničky je zvuk sakra jinde. Ale extrémisti který nacpou do HiFi kabelů třeba 70 000,- to už mi přijde jako těžkej snobend. Rozdíl mezi kabelem za 3 a za 70 kolíků už neslyším ani v přímém srovnání. No, ale když má někdo Hi - end sestavu za dva míče tak přece k tomu nedá tkaničku. To samé na pódiu. Když si představím ručně montovanej aparát renomovaného výrobce a k tomu Stag kabel za šest pětek .... Celý set by měl být asi kvalitativně vyvážený. Pochopitelně z mizerný kytary a špatnýho komba neudělá dobrej zvuk sebelepší kabel.
Edit: Vidím, že nadáváte na Monster. U kejtry jsem ho nikdy neměl, ale měl jsem ho u HiFi CD a byl jsem docela spokojený. Po koupi Eagle jsem ho připojil k audiostopě DVD.
Edit: Vidím, že nadáváte na Monster. U kejtry jsem ho nikdy neměl, ale měl jsem ho u HiFi CD a byl jsem docela spokojený. Po koupi Eagle jsem ho připojil k audiostopě DVD.
- tomaskra
- Kontaktovat uživatele:
Nadalo mi to. Jde tedy o HiFi kabely největšího guru u nás Franty Krauta. Přikládám cenník http://www.krautwire.cz/pdf/cenik-krautwire.pdf nejdražší pokožka je 340 000,- inflačních korun. Nevím jestli dělá něco pro kytary, ale možná by to zmáknul. Tak kdo rozbije prasátko? 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
tomaskra: ono porovnavat HiFi a kytary moc dobrej nejde. Zatimco u hifi je "dobrost" zvuku meritelna, u kytary nikoliv. Nekdo hraje se zatazenou clonou, nekdo ma Stág kabl, nekdo otevira naplno s drahym kabelem...
Hodně budem někde...
a cim proboha? mnozstvim kecu na hifi forech?SUK píše:tomaskra: ono porovnavat HiFi a kytary moc dobrej nejde. Zatimco u hifi je "dobrost" zvuku meritelna, u kytary nikoliv.
kdo by to jeste neznal, tak se muze poucit co to ve skutecnosti znamena hifi
http://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wjcvQ