Foukací harmonika - začátečník

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
buli.ml

Re: Foukací harmonika - začátečník

Příspěvek od buli.ml »

hm...tak teda ako.. nespraví ten zapalovač s tou harmonikou nič ?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Proboha! :D NEEEE! Lih je horlavina. Takze by sis zapalil harmoniku. Radsi to smazte, nez to fakt nekdo udela :roll:
Hodně budem někde...
buli.ml

Příspěvek od buli.ml »

:D no veď to pozerám že by to asi robilo bordel :D
Mejla

Příspěvek od Mejla »

tak jsem si po půl roce vzpomněl(po opětovném shlédnutí filmu Občanský průkaz-píseň Dobré Ráno Blues), že jsem si chtěl pořídit harmoniku na dlouhé chvíle a večery...tak jsem si pořídil Hohner Marine Band key of C dur... naprostá spokojenost

můžu se jen zeptat na nějaké foukací bluesmany? abych měl co naposlouchávat? :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Z těch starých Sonny Terry, James Cotton, Cephas + Wiggins, Sonny Boy Williamson a z těch novějších elektrických nevím, neposlouchám to. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jastud

Příspěvek od jastud »

Little Walter, Paul Butterfield, Charlie Musselwhite, Junior Wells. Třeba.

U nás třeba Ondřej Konrád a Matěj Ptaczek, na Slovensku Erich "Boboš" Procházka
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

jastud píše:Little Walter, Paul Butterfield, Charlie Musselwhite, Junior Wells. Třeba.

U nás třeba Ondřej Konrád a Matěj Ptaczek, na Slovensku Erich "Boboš" Procházka
jj právě Ptaszek s Beňou jsou interpreti té písně ze soundtracku Občanského průkazu-Dobré ráno blues
jinak dík za typy :) nachvíli si dám pauzu s HCčkem a metalcorem a podobnejma peklama a ponořím se hluboko do vod bluesu :D
phil.bonjovi

Příspěvek od phil.bonjovi »

Zdravim, chci si poridit harmoniku do 500,-. Hral bych Aerosmith - ladení je na A? Bude to dobrá volba?
http://kytary.cz/hohner-special-20-classic/HN081463/
Tady jsem o ni uz cetl, ale jelikoz jsem zacatecnik, nejsem si jisty abych nekoupil neco, co me bude k nicemu...
Dík za každou odpověď
Jinak jsem byl pred dvema lety na Aerosmith v Praze, a Steven hodil do publika asi 2 sve harmoniky na ktere hral... to me mrzelo ze jsem byl daleko, ale treba priste :DDD
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

phil.bonjovi píše:Zdravim, chci si poridit harmoniku do 500,-. Hral bych Aerosmith - ladení je na A? Bude to dobrá volba?
http://kytary.cz/hohner-special-20-classic/HN081463/
To bude patrně nejideálnější volba. Jinak ještě donedávna měli na kytarách signature model od Stevena Tylera. Na začátek asi zbytečný luxus, ale pro fanouška je to nanejmíň zajímavé. :)
grufa

Příspěvek od grufa »

ahoj mám dotaz , dá se na každé harmonice hrát cross harp? jako to ohýbání tonu? začínám , neumím vubec nic , mám uplně levnou harmoničku 10ti dírkovou . Comi nato řeknete? chtěl bych se naučit na tenhle nástroj jenže nevím jestli ze stokorunovou harmonikou nebude moje usilí zbytečné :-) dikes
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Na každé desetidírkové richterce. Oktávovky a tremolovky se dají do bendů donutit hraním pouze jednoho hlásku, kde pak benduješ stejně jako na richterce; chromatiky mívají ventily a jde to na nich hůř, ale s trochou úsilí to také jakžtakž jde. Pokud máš něco laciného desetidírkového, s největší pravděpodobností to bude richterka, takže to na ni téměř určitě hrát půjde. Sám pár stokorunovek mám. Chce to jen aby jakžtakž ladila a aby hlásky příliš neodstávaly od plechu nebo v něm nebyly utopené.
grufa

Příspěvek od grufa »

no mám Jambone by axl .... snad to pujde , já jen abych se nesnažil zbytečně. Dik za odpověd
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe.killer »

Samozřejmě to jde, přesně jak říká woro.... otázkou ale je, jestli se mořit se šmejdama za 100, nebo si za 300 nebo 400 koupit foukačku kde to jde v pohodě :)
Obrázek
Obrázek
grufa

Příspěvek od grufa »

diky za rady , dám jí šanci abych se naučil foukat do jednotlivých dírek , jelikož začínám a potom pujdu asi do Hohner Blues Harp "C" ... co vy nato?
Torch

Příspěvek od Torch »

Ahoj,

Mám harmoniku Hohner Pro Harp C , ale pořád nemůžu docílit bendingu na jiné než první dírce. Někde jsem četl, že daleko vhodnější pro nácvik je Hohner special 20. Je to opravdu rozdíl? Je pro to vhodnější jiná než céčková harmonika?

Díky za odpověď
Maca

Příspěvek od Maca »

Zdravím, už delší dobu přemýšlím o koupi nějaké foukací harmoniky, mohli byste mi prosím poradit, popřípadě jak začít s hraním ? Díky
jastud

Příspěvek od jastud »

Torch píše:Ahoj,

Mám harmoniku Hohner Pro Harp C , ale pořád nemůžu docílit bendingu na jiné než první dírce. Někde jsem četl, že daleko vhodnější pro nácvik je Hohner special 20. Je to opravdu rozdíl? Je pro to vhodnější jiná než céčková harmonika?

Díky za odpověď
ProHarp je trochu tvrdší a benduje se na ni trošku hůř než než na Speciálce, ale ten rozdíl není propastný. Trochu líp se ohýbají tóny na hlubších laděních než je C (třeba A). Nicméně stačí trochu cvičit a za chvilku budeš bez problémů bendovat první čtyři dírky i na té ProHarpce v C.
orsoj

Příspěvek od orsoj »

Janko píše:Zdravím, nevíte v jakém ladění si mám pořídit harmoniku, abych zahrál tohle? :

http://www.youtube.com/watch?v=VQm_EW0S ... re=related

Na harmoniku se budu teprve učit - vím, budu muset teprve dojít k takovému výsledku, abych to zahrál, ale trpělivost mám a chuť taky.

Děkuji :)
To vypadá na G v mollovém ladění, ale jestli přirozené nebo harmonické, to Ti nepovím. Každopádně sis tu laťku zvedl dost vysoko. Držím Ti palce. :D
Už jsem na to přišel. Je to ve třetí poloze na C harmoniku.
Naposledy upravil(a) orsoj dne 2.09.2012 11:34, celkem upraveno 1 x.
Volioko

Příspěvek od Volioko »

Zdravím nedávno jsem se rozhodl, že začnu hrát na harmoniku a pořídil si hohner marine band v Céčku. Začal se učit tenhle riff http://www.youtube.com/watch?v=FZ7CCmtyduc a ač jsem čekal, že než se naučím hrát tak pár harmonik odjebu, tak jsem nečekal, že už to bude další den ... Den na to jsem ji vytáhl že si to vyzkouším a dírka číslo dvě při nasáváni což je první ton toho riffu, mi zní takovým tichým neuplným umírajícím neposlouchatelným tónem, a lepší už to asi nebude ... I přesto jsem se chtěl, zeptat jestli s tím někdo znalý nemáte zkušenosti, a jestli se do dá popřípadě nějak opravit ? Stala jen tři stovky, ale jestli by se z toho mělo stát pravidlo tak, ač se chci doplnit v bluesu, neměla by pro mě harmonika žádný smysl.
jastud

Příspěvek od jastud »

Zkusil jsi tu harmoniku vyčistit? To jest rozdělat, vymáchat plátky ve vlažné vodě třeba s trochou jaru, případně ošmrdlat kartáčkem na zuby, opláchnout, osušit a zase složit? Pokud ti ten jazýček opravdu odešel tak byl buď vadný anebo se do toho moc opíráš. Je třeba hrát aspoň trochu s citem.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“