Krk do vrtule a prasknutý lak

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Flap
Kontaktovat uživatele:

Krk do vrtule a prasknutý lak

Příspěvek od Flap »

Zdravím, je možné, aby se po více půl roku používání kytary ohnul do vrtule a v návaznosti na to praskl lak v okolí spojení krku a těla nebo je pravděpodobnější, že ta kytara někde spadla. Díky.
mskvr

Re: Krk do vrtule a prasknutý lak

Příspěvek od mskvr »

myslím, že krk se do vrtule nezatočí po pádu.
Flap
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flap »

No tak nemám tušení co se přesně stalo. Zkrátka jsem prodal kytaru a týpek přišel, že se mu prohl krk. Tak mě zajímalo, jestli je pravděpodobnější, že se to stalo nezávisle na jeho zacházení s nástrojem, nebo jestli s tím dělal nějaké vilomeniny.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Kytara byla uložena v nevhodném prostředí, to je jisté. Tohle bývá následek vlhkosti a teplotních šoků. Je pravděpodobné, že na výrobu krku byl použit nekvalitní materiál.

Pád kytary se takhle nemůže projevit.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

si spíš myslím, že jí kupující nechal někde ve vlhkosti, až se mu zkroutila, teď zjistil, že neladí, tak se jí chce zbavit s tím, že jsi mu prodal vadný kus :mrgreen:
Flap
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flap »

Vzhledem k tomu, že se to projevilo po půl roce, tak bych to tak taky viděl. Především ten prasklý lak se mi nějak nezdá. Je to tak 4 centimetry dolouhá prasklina na začátku krku, hned u těla.
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Flap píše:Vzhledem k tomu, že se to projevilo po půl roce, tak bych to tak taky viděl. Především ten prasklý lak se mi nějak nezdá. Je to tak 4 centimetry dolouhá prasklina na začátku krku, hned u těla.
Jo, vlivem vlhka se mohou jednotlivé lepené části zkrucovat jiným směrem, a tak laku nezbývá, než prasknout. Na nějaké rovinné ploše by to mohlo být vidět, třeba po přiložení ocelového pravítka (samozřejmě nejlépe nožového)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“