Zajímavá videa na téma recording (cz)

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Nik 555

Zajímavá videa na téma recording (cz)

Příspěvek od Nik 555 »

Zdravim přátelé.
Nedávno jsem na youtube objevil zajímavý videokurzy s Petrem Ackermannem a Mirkem Mužíkem.
Přišlo mi to dost zajímavý, tak jsem se rozodl se svámi o ně podělit. Pokavaď znáte podobná videa tak je sem neváhejte umisťovat. Podmínkou jsou videa česká/slovenská nebo s cz/sk tytulkama. :wink:

Díl I. - příprava do studia

Díl II. - příprava do studia

Díl III. - mix

Díl IV. - první návštěva studia
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 31.03.2012 16:09, celkem upraveno 1 x.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Nik 555

Re: Poučná videa na téma recording (cz)

Příspěvek od Nik 555 »

Zajímavá jsou i videa Palo Habera kde představuje svoje vybavení studia, programů atd. Celkově mluví o recordingu.

Paris
Rádce

Re: Zajímavá videa na téma recording (cz)

Příspěvek od Paris »

jen drobny tech. postreh: u habery na 1. videu ve 4. minute (3:50 asi) je chybka v obraze. mluvi o necem jinym, a zaber je na cvrtpalec a80.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Tak čekal jsem že se to tady teda chytne lépe. Že zde budem navzájem přidávat zajímavá videa..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja napriklad nemam moc kdy, abych na takovyhle veci koukal. shlidnul sem zatim tak pulku toho prvniho videa s haberou ... a mluvi vcelku dobre, par zajimavych myslenek by se vypichnout dalo (at uz o tom zvykani na poslech ... nebo to, jak se moc nevyplati se v tom moc patlat a zdrzovat... atd).
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Čas to chce no :) Mě tyhle videa hrozně zajímaj, i když třeba nějaký věci už dávno vim tak mě baví to poslouchat. Škoda že takových videí není více v češtině. Na youtube je toho mraky ale v angličtině, ale pro nás neangličtináře (tim nemyslim tebe parisi) je to docela k ničemu, bohužel..

Edit v roce 2024: No v té době se asi nemyslelo na to že bude automatický překlad jako je dnes takže zahraniční videa nejsou k ničemu.
Naposledy upravil(a) Nik 555 dne 8.09.2024 5:03, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Honza Šafařík (aka "safa") z Audiopro pár podobně tématických videí také udělal a myslím, že by se na YT dala najít. Pomrkni...

Ale jinak souhlas celkem s Parisem; ono jde asi o to, na jaké úrovni člověk asi je a jak je aktivní okolo. Já třeba tyhle věci vůbec nevyhledávám; ne proto, že by mě to nezajímalo, to já naopak velice rád :) , ale nemám na to prostě čas a vlastně ani nehledám řešení čehokoli, abych měl vyloženou potřebu tahle videa vyhledávat (i přes to, že "člověk se pořád učí..." - snad mi rozumíte). Naopak spíš vyprodukuju čas od času nějaký ten článek. No a zase je tedy otázka, jak aktivní jsou ti, co tato videa vyhledávají - ve smyslu "dám vědět o tom, co jsem na YT našel..." :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“