slide-je na něm co zprasit?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

slide-je na něm co zprasit?

Příspěvek od Graywolf »

taková jednoduchá věc, teda aspoň myslím, mluvím o obyčejným slidu holým prstem o pár pražců, a stejně mi to nezní tak jak bych chtěl,
pokouším se teď o úvodní sólo ze skladby "one" od metallicy, bylo by všechno ok ale asi tak 12tým taktu je celekm dost rychlá pasáž celkem plný "slajdů" a v tom sem si tak nějak uvědomil obrovskej rozdíl mezi zvukem kterej moje slide vydávaj, a zvukem kterej by měly vydávat, vždycky sem to měl za celkem jednudochou techniku, ale takhle, je na tom co zprasit? popř co? je lepší během slidu na strunu dost tlačit, nebo spíš jen tak tak, nebo je to jedno?

no, torchu zmatený, snad z toho někdo pochopí co sem chtěl říct
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a co na tom zní jak by nemělo???

jedine co mě napada ze je to s nějakym efektem nebo zkreslenim ktere ty nemáš. a proto to zní jinak
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

neženu to přez žádnou krabičku, jen čistě do komba, možná za to může mírnej reverb kterej používám(na kombu danej) nebo je to prostě šmucký kombo z kterýho stejně nedostanu zvuk jakej bych chtěl ani kdybych se ....

ale původní smysl toho ldouhýho blábolu byl:jak ovlivnit zvuk slidu, co všechno na to působí atd..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nějak mě nenapadá nic, čím slide zmršit. Prostě brnknout, držet strunu zmáčklou a hejbat rukou... Neměl bys strunu povolit, je lepší jezdit rychle, protože při pomalým pohybu tu strunu rychleji utlumíš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Zmastit . ???Tak t´řeba v nějákým sole přejet třeba o pražec,ale jinak mě nic nenapadá .. na tom asi není co zku*vit. . :wink:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Metallistic píše:Zmastit . ???Tak t´řeba v nějákým sole přejet třeba o pražec,ale jinak mě nic nenapadá .. na tom asi není co zku*vit. . :wink:
Jo,to mě kolikrát leze na nervy,že ujedu o pražec...ale nevim proč :/aniž bych čuměl na krk,tak když nehraju ňáký peklo hrozný,tak vim kam šahnout,ale při slidu,i když to je stejný prakticky tak ujedu :/
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“