Program na vytváření hudby
Pravidla fóra
Program na vytváření hudby
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda existuje nějaký program na vytváření vlastí hudby. Prostě že tam můžu vložit zvuky již nahraných nástrojů (housle, bicí, kytara...) a upravovat jim zvuk. Děkuji za odpověď.
Re: Program na vytváření hudby
ano, existuje.
...
...
...
... nemuzes to trochu upresnit?
pro me je trochu nejasne spojeni "vytváření vlastí hudby" ---> "vložit zvuky již nahraných nástrojů", resp. nevim, co si tim myslel, protoze co znamena "upravovat jim zvuk" taky neni zrovna jasny (v souvislosti s tim predchozim).
...
...
...
... nemuzes to trochu upresnit?
pro me je trochu nejasne spojeni "vytváření vlastí hudby" ---> "vložit zvuky již nahraných nástrojů", resp. nevim, co si tim myslel, protoze co znamena "upravovat jim zvuk" taky neni zrovna jasny (v souvislosti s tim predchozim).
Já ten dotaz chápu - je těžký specifikovat něco, co člověk nikdy předtím neviděl. Čistě za sebe doporučuju Ableton - jedinej SW na světě, kterej nemusíte luštit lupou: nejhorší pro orientaci v programech jsou veškeré průhlednosti, stíny a přechody v ovládání. Slušná a levná alternativa je Reaper. Někdo určitě navrhne Cubase, ale ten je pro profíky a zbytečně složitý. Obloukem se vyhni Reasonu resp. všemu od firmy Propellerheads - pro začátečníky je to to nejhorší možné grafické rozhraní. FL studio je podle mýho 10 let za zenitem, to bych ignoroval úplně.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
mám spíš pocit, že tázající míří někam ala Music maker... resp. vezmi myší zvuk přetáhni a za 20 minut zrob CD ..
čili to chce upřesnit jakou má představu.
čili to chce upřesnit jakou má představu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, MM jsem se chystal zrovínka taky napsat jako asi zatím nejpříhodnější alternativu
P.
P.
Mně se naopak na FL Studiu líbí, že slušně kombinuje využívání smyček (Na tom byly staré verze postavené), MIDI a virtuálních nástrojů a klasického nahrávání audia. Na něco je to více než vhodné, na něco není no....nzp píše:Já ten dotaz chápu - je těžký specifikovat něco, co člověk nikdy předtím neviděl. Čistě za sebe doporučuju Ableton - jedinej SW na světě, kterej nemusíte luštit lupou: nejhorší pro orientaci v programech jsou veškeré průhlednosti, stíny a přechody v ovládání. Slušná a levná alternativa je Reaper. Někdo určitě navrhne Cubase, ale ten je pro profíky a zbytečně složitý. Obloukem se vyhni Reasonu resp. všemu od firmy Propellerheads - pro začátečníky je to to nejhorší možné grafické rozhraní. FL studio je podle mýho 10 let za zenitem, to bych ignoroval úplně.
Ad Ableton: Nevím, jestli je to u všech verzí, ale Ableton Live mi na prvních pár setkání moc intuitivní nepřišel
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Ableton jsem chvilku používal, a za sebe můžu říct, že FL je výrazně lepší. Ve všech ohledech
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
A co je to "ve všech ohledech"? Zkus to rozvést - zajímá mě názor člověka, co se dotknul obojího.DJ Murano píše:Ableton jsem chvilku používal, a za sebe můžu říct, že FL je výrazně lepší. Ve všech ohledech
Myslím ale, že je to o subjektivních potřebách a u mě zcela nejdůležitější to, jak ten soft vypadá na screenu - tj. přehlednost a logika uspořádání, které mi silně připomínaj mixážní pult spojený se sequencerem - (nejen) to rozhodlo, že jsem si Ableton koupil. Pokud tenhle typ ergonomie pro někoho není rozhodný, tak je to čistě jeho věc. Nechtěl jsem vytvářet dogma. A někdo od DAW určitě potřebuje víc, ale já mám pouze nízký nároky: chci to používat jenom buď jako nahrávací studio nebo ke kytaře jako efektovou smyčku či jako looper. A především nechci se zabývat stahováním VSTček (kromě simulací kyt. aparátů) nebo se zabývat studováním manuálů a tutoriálů, jak co nastavit apod. Takže mi bohatě stačí kontextová nápověda, kterou to v sobě má.
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
- DJ Murano
Ableton je podle mě strašně moc složitej. Ve FL mi to teda taky chvilku trvalo, ale když jsem to pochopil, najednou se všechno zdálo uplně jasný.
Jedno okno - Editace patternů, druhý okno - uspořádání patternů v songu, třetí okno - mixpult. Vynikající práce s VSTi a to, co se mi na FL líbí nejvíc, že se neroutujou stopy, ale samply. Klidně můžeš mít v jednom kanálu 6 samplů hrajících současně, což v Abletonu, Cubase, Reaperu, nebo něčem jinym podobnym nelze (nebudu počítat Group channel).
EDIT: Taky jsem nikde jinde nenarazil na možnost nahrávání audio signálu z VSTi, to právě ve FL jde taky, naroutuješ si nástroj do určitýho kanálu a z toho kanálu dáš recording. Prosté, jednoduché. V jiných softech jsou instrumenty už jako samostatné stopy a nahrávat jde jenom midi, když bys chtěl audio, tak bys to musel nejdřív nahrát do midi a pak exportovat do wave, což je strašně zdlouhavá práce
Jedno okno - Editace patternů, druhý okno - uspořádání patternů v songu, třetí okno - mixpult. Vynikající práce s VSTi a to, co se mi na FL líbí nejvíc, že se neroutujou stopy, ale samply. Klidně můžeš mít v jednom kanálu 6 samplů hrajících současně, což v Abletonu, Cubase, Reaperu, nebo něčem jinym podobnym nelze (nebudu počítat Group channel).
EDIT: Taky jsem nikde jinde nenarazil na možnost nahrávání audio signálu z VSTi, to právě ve FL jde taky, naroutuješ si nástroj do určitýho kanálu a z toho kanálu dáš recording. Prosté, jednoduché. V jiných softech jsou instrumenty už jako samostatné stopy a nahrávat jde jenom midi, když bys chtěl audio, tak bys to musel nejdřív nahrát do midi a pak exportovat do wave, což je strašně zdlouhavá práce
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Díky za odpovědi! Je mi to už jasný. Tak např. systém patternů - ten už dávno nepoužívám. Tak před 10 a více lety, když jsem makal v Impulse Trackeru. "Moderní" multitrack zápis jako je třeba v Cubase, mi v Abletonu vyhovuje víc. Ale když je na to někdo zvyklej....
Nerozumím ale tomu routování, který popisuješ. Nedokážu si momentálně představit využití toho, že by mi z jedný stopy jelo najednou několik samplů. Nesedí mi to s logikou míchání typu jedna stopa = jeden nástroj. Ale to asi proto, že jsem to nikdy nepotřeboval.
Nerozumím ale tomu routování, který popisuješ. Nedokážu si momentálně představit využití toho, že by mi z jedný stopy jelo najednou několik samplů. Nesedí mi to s logikou míchání typu jedna stopa = jeden nástroj. Ale to asi proto, že jsem to nikdy nepotřeboval.
Tohle, se přiznám, moc nechápu, proč bych měl z midi stopy dělat wav - přijde mi to jako nošení dříví do lesa. Hádám, že proto to asi moc softů v sobě nemá. Nevidim v tom jedinou výhodu kromě toho, když comp výkonově nestíhá. Třeba mi tu rozepíšeš víc důvodů.DJ Murano píše:Taky jsem nikde jinde nenarazil na možnost nahrávání audio signálu z VSTi, to právě ve FL jde taky, naroutuješ si nástroj do určitýho kanálu a z toho kanálu dáš recording. Prosté, jednoduché...
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
- DJ Murano
Je to přesně z toho důvodu, že komp nestíhá. Ono totiž, když člověk nemá uplně dobrej mikrofon, potřebuje na vokální stopu docela dost efektů + kompletně zefektovaný bicí a pak už na nějaký VSTička není prostor jak v RAMkách, tak v tom jednojádrovým procesoru 
To routování v sobě v podstatě Cubase má v podobě Group Channel tracku. To prostě když máš několik podobných vokálních stop, tak je naroutuješ do jednoho výstupu a pošleš jednu sadu efektů, místo toho abys efektoval každou tu vokální stopu zvlášť, šetří to procesor. Ve FL žádnej Group Channel nepotřebuješ, tam jsou takový všechny
To routování v sobě v podstatě Cubase má v podobě Group Channel tracku. To prostě když máš několik podobných vokálních stop, tak je naroutuješ do jednoho výstupu a pošleš jednu sadu efektů, místo toho abys efektoval každou tu vokální stopu zvlášť, šetří to procesor. Ve FL žádnej Group Channel nepotřebuješ, tam jsou takový všechny
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
NegativDJ Murano píše:...když člověk nemá uplně dobrej mikrofon, potřebuje na vokální stopu docela dost efektů...
P.
- DJ Murano
Nu dobrá, tak tedy obecně pro vokální stopy je efektů nejvíc (alespoň pro nás, kteří nemáme na HW komponenty) -> EQ - Expander - Kompresor - EQ - Reverb (případně ještě nějakej delay + flanger jako to mají HammerFall) 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Cccccc (=nenašel jsem vhodný výraz pro mlaskání jazykem) - k čemu ten druhý EQ? Jako já už dokázal celkem strávit občasnou potřebu víc kompresorů za sebou, ale prostě mi někdy přijde, že čeho je moc..... no budiž
P.
P.
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Já se teda musím přiznat, FL studio je docela dobrý program... Záleží ale, co od něj čekáš... Fl studio je na první pohled strašně matoucí, ale po pár dnech hraní se dá zvládnout... ableton jsem moc nepochopil...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Děkuju za vysvětlení - respektuju a chápu. Jen konstatuju, že tohle dělám posíláním do sendů...DJ Murano píše: To routování v sobě v podstatě Cubase má v podobě Group Channel tracku. To prostě když máš několik podobných vokálních stop, tak je naroutuješ do jednoho výstupu a pošleš jednu sadu efektů, místo toho abys efektoval každou tu vokální stopu zvlášť, šetří to procesor. Ve FL žádnej Group Channel nepotřebuješ, tam jsou takový všechny
Ps: to nahrávání MIDI jako audia tam nakonec jde, jak jsem záhy zjistil. Je to přímo v projektu, nemusí se do preferencí - stačí si vybrat, do jaký Audio stopy se ten MIDI signál pošle jako audio zvuk...
Naposledy upravil(a) nzp dne 2.04.2012 14:31, celkem upraveno 1 x.
Přesně. O tom to totiž je, k čemu to chce kdo využívat a taky o tom, jak dlouho je ten soft v povědomí a FL je podstatně víc zavedený DAW. FL nepovažuju ani za složitý (kdysi jsem v tom dělal), ale neyvhovuje mi kvůli těm výše zmíněným patternům (nemůžu nahrávat motivy přes celý song) a chybí mi tam spousta věcí, který má v sobě Ableton standardně bez nutnosti shánět VST typu Battery nebo automat typu EZ Drummer atd. Ale zatím se většinou taky setkávám s lidma, co Ableton nepochopili. I když osobně to nechápu, je to prostě takDJmanasek píše:... Záleží ale, co od něj čekáš...... ableton jsem moc nepochopil...
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsem správně pochopil to nahrávání motivů přes celý song, tak to v Fl studiu jde. Nahraješ si to jako zvlášní sequenci, jak MIDI nahrávání tak klasický recordingnzp píše:Přesně. O tom to totiž je, k čemu to chce kdo využívat a taky o tom, jak dlouho je ten soft v povědomí a FL je podstatně víc zavedený DAW. FL nepovažuju ani za složitý (kdysi jsem v tom dělal), ale neyvhovuje mi kvůli těm výše zmíněným patternům (nemůžu nahrávat motivy přes celý song) a chybí mi tam spousta věcí, který má v sobě Ableton standardně bez nutnosti shánět VST typu Battery nebo automat typu EZ Drummer atd. Ale zatím se většinou taky setkávám s lidma, co Ableton nepochopili. I když osobně to nechápu, je to prostě takDJmanasek píše:... Záleží ale, co od něj čekáš...... ableton jsem moc nepochopil...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV

ahoj není tu něaká zkušená duše co umí s abletonem ? dám příklad nahraju si něco ve zkušebně a chci si to na usb klíčence donest domu a tam na tom pracovat...zaboha nemohu příjít na to abych všechny ty files které tam jsou jednoduše vzal a hodil na tu flashku...podle mě to musí jít opravdu jednoduše jen na to prostě nemohu příjít 
- Jens Ludwig
- Odborník
uložit projekt... pak musíš přenést celou složku projektu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....