MIDI Keyboard

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Durin

MIDI Keyboard

Příspěvek od Durin »

Zdravím,
mám tu doma nějaké staré klávesy, které jsou ovšem bez dynamiky a hrajou zkrátka příšerně.
V počítači mám však nataháno hodně pluginů jak pro zvuk kláves, tak i piana a vůbec všeho na zeměkouli. Rozhodně to zní 1000x líp, než tamta hračka.
Chtěl bych si tedy pořídit MIDI Keyboard, který bych mohl nějak snadno připojit k počítači a hrát na to stejně, jako když hraji na tamty klávesy zvlášť. Díval jsem se například na tyhle http://kytary.cz/fox-keycontrol-49/HN112652/ a přijdou mi celkem fajn. Teď ale jak to nejlépe připojit? Koukal jsem ze zadu na komp a nemám tam žádný MIDI vstup a nějak si nejsem jist, jak bych to tedy připojil. Ten USB port bude fungovat bez zpoždění a v pohodě?

Předem díky za rady :)
Hush

Re: MIDI Keyboard

Příspěvek od Hush »

Ahoj,
chápu, že tě asi zlákala "příznivá" cena.
Já osobně bych zn FOX obešel hodně velkým obloukem! Nebudu Ti tady radit, že si máš jít koupit masterkeyboard za 10k - to asi nechceš slyšet, ale doporučuji, jít někam do obchodu a ten Fox si odzkoušet a pak zkusit něco jiného a porovnávat!
A taky se zamysli nad budoucností, co budeš dál chtít, protože na hraní je 49 klapek docela málo - doporučoval bych dívat se na nástroje +61! :wink:
Durin

Příspěvek od Durin »

Já právě nevím, jaký je v tom rozdíl. Beru, že je to prostě klávesnice a to, jak to bude hrát, záleží na pluginech v kompu a všem ostatním. Vyveď mě z omylu, jestli se mýlim :)
Moje současný starý klávesy mají taky 49 klapek a chtěl bych to spíše na skládání a takový to hraní v pokoji, když dostanu zrovna chuť. Já hlavně budu hrát na klavír, kterej budu mít za chvíli ve sklepě ve zkušebně a tohle chci jako takovou bokovku, aby když zrovna si budu chtít zahrát, jsem nemusel chodit do zkušebny. Proto taky nechci nic přes 3.000. Ohledně toho počtu kláves jsem volil 49, protože teď tu mám taky tu 49ku a vejde se mi sem akorát. 61+ by se sem už vůbec nevešlo a ještě k tomu to stojí víc. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zvuk bude stejný, ale to jak se ti na to bude hrát a jak dlouho ti to vydrží, to je jiná věc...

Jinak připojení přes USB není problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Durin píše:Já právě nevím, jaký je v tom rozdíl.
tak dojdi do nejblizsi hrackarny a zkus nejaky detsky pianko. tak ziskas vcelku relevantni predstavu.
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak jestli jde jen o pohodlí při hraní a výdrž, tak je to v pohodě :)
Díky všem za rady!
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Hele, ono záleží na více faktorech, třeba jestli to podporuje Velocity, Aftertouch a takhle... já osobně mám od M-Audia Oxygen 49, stojí asi o tisícovku víc a na skládání to je fakt dobrá věc... dá se s tím ovládat i mix :)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Hush

Příspěvek od Hush »

Durin píše:Já právě nevím, jaký je v tom rozdíl.
Obrovský! Ta klaviutura se nechová jako klaviatura, ale jako ploutve leklých ryb!
Na to se opravdu prakticky nedá nic zahrát - zvlášť, když, jak píšeš, budeš ve zkušebně hrát na slušné piano.
To ale poznáš sám, pokud ten Fox koupíš!
Já osobně bych radil se v této cenové relaci dívat po M-audiu - ostatně to už tady doporučovali jiní! :)
Durin

Příspěvek od Durin »

Dobře, kouknu se na M-Audio Oxygen. Dám na vás :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

klidne se na ten fox nekam zajdi podivat. je mozny, ze vsechny foxy nejsou stejny ***** (i kdyz bych na to teda nevsadil ... a spis veril tomu, co pise Hush).
stajpik

Příspěvek od stajpik »

Určitě bych vyzkoušel Oxygen, ale protože jsem Axiomák, tak bych vyzkoušel i M-Audio Axiom (49,61 jak je libo) :) Je to sice trošku dražší, ale parádně se na to hraje a nastavit si můžeš prakticky co tě napadne.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“