(ne)vhodný snímač na Jacksona

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
OndrejCvrk

(ne)vhodný snímač na Jacksona

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ahoj,

vím, že mi budete mít možná za blázna, ale povím vám to, co bych potřeboval. Jelikož to byla má první elektrická kytara, tak jsem tehdy krapet nevěděl, co bych chtěl hrát za hudební styl. Nyní jsem naprosto přesvědčen, že metal hrát nechci. Snímače jsou tam původní a žádná sláva to určitě není. Jsem moc ,,zahuhlané´´, temné, maj na mě moc veliký výstup, takže mi kreslí už i čistý kanál v kombinaci s mými krabičkami, které na strata SSS reagují naprosto v pohodě a hrají tak jak mají. Takže můj dotaz je:

1) Potřebuji vhodnou variantu snímače s vintage zvukem
2) Je mi v podstatě jedno, jestli ten snímač bude vypadat na kytara blbě nebo ne, sice se to možná na jacksona nehodí, ale to mi nevadí :)
3) Chtěl bych snímač, který má více vyšších frekvencí, něco jako single coily, co mám na stratu Fender classic 50s, nechci, aby to šlo moc do středů
4) Jednalo by se o oba snímače (kytara jackson JS30DK; 2x HB)

Jakoukoliv radu, jakýkoliv návrh uvítám :) Díky!
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: (ne)vhodný snímač na Jacksona

Příspěvek od SUK »

OndrejCvrk píše:,,zahuhlané´´
Genocida kotatek :shock:

Kazdopadne, asi bych tady zkousel. Proste vzit nejakyho singla a narvat ho tam...treba to bude hrat natolik blbe, ze se jeste vratis k hamburgerum...
Hodně budem někde...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Singly ve velkých dírách po HB, to bude paráda. Spíš bych se pídil po nějakých slušných 4-žilových HB, které umožní rozepínání na singly a různé kombinace sériového a paralelního zapojení, příp. i v protifázi. Spíš trochu silnějších, aby ty samotné cívky nebyly moc slabé. Budeš mít pak univerzální kytaru, která by měla do značné míry splňovat to, co požaduješ.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Bud to udelej jak pise Fort (nejake klasicke "PAF" Alnico humbuckery se 4 zilovym zapojenim a rozepinat na singly, z domaci produkce treba RM Bridge a RM Classic Neck) - vyhoda je, ze ti zustane k dispozici i hutnejsi HB zvuk, staci cvaknout prepinacem.

Nebo kup RMpickups ColorSound Bridge + Neck, to jsou HB ktere by mely znit skoro jako singly (ale praktickou zkusenost s nima nemam, narozdil od predchoziho reseni s rozepinanim civek).
Hraju výhradně na šrot.
OndrejCvrk

Klasické singly do té kytary dávat nechci, vypadalo by to hodně blbě. Co se týče rozepínání, tak se mi nechce nijak měnit zapojení elektroniky, nechci se s tím nějak štvát. Raději bych nějaký ten humbucker charakterově spíš k singlu. Na ten od R.M. pickups jsem koukal, hodila by se mi nějaká ukázka, ale nic jsem bohužel nenašel :/
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

OndrejCvrk píše:Co se týče rozepínání, tak se mi nechce nijak měnit zapojení elektroniky, nechci se s tím nějak štvát.
Prace na 10-15 minut a zvukove moznosti nastroje se vyrazne zvetsi (J.Page dobre vi proc to ma na svem LP).... :wink:
Hraju výhradně na šrot.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Koukej po keramickém HB s odporem pod 10k, spíš 5-8k. RM Colorsound je takto jiskřivý, hodně výšek, HiFi. Alnico II je víc vintage, kulatější, přitom jasný. Colorsound mám krk, AII oba, možná i na prodej.
Rozepínání je dobrá hračka, tím nepohrdej.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 4.04.2012 9:42, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

To rozepinani by mozna slo dodelat i na ty soucasne snimace = nejlevnejsi a nejjednodussi pokus jak ziskat jiny zvuk.
Hraju výhradně na šrot.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Abu píše:To rozepinani by mozna slo dodelat i na ty soucasne snimace = nejlevnejsi a nejjednodussi pokus jak ziskat jiny zvuk.
ne mozna, určitě. práce na 5 minut. a nechceš spíš tu svojí kytaru prodat nějakýmu začínajícímu metalákovi, kterejch je dost a koupit si jinou kytaru?
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

60'Rock_N'_Roll píše:ne mozna, určitě. práce na 5 minut.
Pokud jsou origo snimace jen dvouzilove provedeni, tak to nebude tak jednoduche (jde to, uz jsem to delal, ale vyvest stred vinuti z civek je uz trochu slozitejsi)
60'Rock_N'_Roll píše:a nechceš spíš tu svojí kytaru prodat nějakýmu začínajícímu metalákovi, kterejch je dost a koupit si jinou kytaru?
Taky jedno z moznych reseni. Ale pri dnesnich nizkych cenach ojetych nastroju...?
Hraju výhradně na šrot.
OndrejCvrk

Ten prodej asi ne, dostal jsem ji jako dárek a to se nedělá, abych ji prodal. Jinak ta práce by byla deset minut? V tom případně by se to výrazněji ulehčilo při kroucení zvuků. Jen bych ale asi potřeboval jiné snímače, tyhle mi nevyhovují už jako humbuckery, jsou strašně temné.

Kytaru si jinou kupovat nechci, abych měl kytaru se singly jsem si koupil nedávno Fender Stratocaster a jsem s ním naprosto spokojen. Jen je mi líto, že tahle kytara je tu nevyužita, chtěl bych na ni hrát, ale chci tam něco více stratofonního, jestli mi rozumíte :) Nějaké slabší humbuckery s vintage zvukem by byly asi nejlepší volbou. Pouvažuji o těch RMkách.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

60'Rock_N'_Roll píše:a nechceš spíš tu svojí kytaru prodat nějakýmu začínajícímu metalákovi, kterejch je dost a koupit si jinou kytaru?
To by podle mě bylo smysluplnější řešení.

Ale když nechceš prodávat, tak to budeš moc řešit leda tím rozepínáním, což je úprava hotová za chvilku. Stratofonní zvuk z toho ale nikdy nedostaneš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“