ako zapojit 2x 8ohm na 2x 4 ohm bez poškodenia ???
Pravidla fóra
ako zapojit 2x 8ohm na 2x 4 ohm bez poškodenia ???
zdravym dostal som do ruk repro bedne tesla 2x 20 wat 8ohm a hccel by som to zapojit na zosik 2.1 25wat 4ohm neaky obrazok zapojenia alebo radu ako to poriesit P.S.:nieje lahke ich zapojit zasebou nakolko na kabli nieje oznacene +/-
Re: ako zapojit 2x 8ohm na 2x 4 ohm bez poškodenia ???
jak to myslis? normalne to pripoj ... a je to, ne? resp. ... co znamena to 2.1 25W?
Paris píše:jak to myslis? normalne to pripoj ... a je to, ne? resp. ... co znamena to 2.1 25W?
zosilovač 2.1 2x25wat 1x 30wat subvofer a normalne to nieje mozno nakolko som tak uz dva zosilovače odpalil
Jedna bedna do jednoho výstupu, druhá bedna do druhého výstupu, sub bude nepoužitý.
Zvukař z Podkrkonoší
vyskušane vysledok ? ---> odpaleny vystup na zosilovači ešte dake rady ? 
porad stejne. normalne by s pripojenim nemel byt problem.
Jo, bedny vyhoď, protože jsou zkratované. To je jediné možné vysvětlení, pokud jsi to zapojil správně. Ty ohmy nehrajou žádnou roli, 2x4 znamená minimální impedanci, takže to klidně zvládne 2x4, 2x8, 2x16...knmmiki píše:vyskušane vysledok ? ---> odpaleny vystup na zosilovači ešte dake rady ?
Zvukař z Podkrkonoší
skratove urcite niesu
no ocividne to nezvladol ten zosik 4ohmy nakolko ich mam teraz zapojene na stary cdprehravač ktori ma maximalny wakon 3Waty na 8ohmou prikladam video ako dvokaz zeto naozaj dokaze fungovat prehravač je prerobeny z MC mechaniky na 3,5 jack a repro svorky su vyvedene dozadnej casti.http://youtu.be/WhaR8koVmj8
no ocividne to nezvladol ten zosik 4ohmy nakolko ich mam teraz zapojene na stary cdprehravač ktori ma maximalny wakon 3Waty na 8ohmou prikladam video ako dvokaz zeto naozaj dokaze fungovat prehravač je prerobeny z MC mechaniky na 3,5 jack a repro svorky su vyvedene dozadnej casti.http://youtu.be/WhaR8koVmj8
Ten zesilovač by to zvládnout měl, 4 Ohmy jsou minimální imedance, zvládnul by to nebo jakékoliv vyšší číslo! Problém bude jinde.
Zvukař z Podkrkonoší
ale kde ? bedne su vporiadku zosik bol tiez zapeklity probleeem
Jesli nemaš uzel na dratech 
To vypadá na špatnou konstelaci hvězd. Vážně mě nic jiného nenapadá, krom chyby obsluhy (špatné zapojení, vytavení zesilovače na doraz, přehození čísel (nejsou ty bedny 4 Ohmové?))
Zvukař z Podkrkonoší
jo, to me napadlo taky (hned na zacatku, jak mluvil o tom zapojovani za sebou)kalfar píše:přehození čísel
boh daj keby maly 4ohmi ale nemaju maju 8ohmou a zosilovač mal 4ohmi typujem ze zhorelo TDAčko zas
Že ti pokaždý shoří ten samý zesilovač, který jsi si udělal/upravil doma?? Tak to bude špatnej zesilovač, ne bedny nebo zapojení.
Zvukař z Podkrkonoší
zosilovač je originalny z genyus zostavvy odvyroby. nerobil som ani neupravoval nič.
Snažil jsem se najít nějaký, který by vyhovoval tvým udávaným výkonům, ale žádný jsem nenašel. A jak jsi přišel na jeho minimální impedanci? To přeci nikde nepíšou!
Jak to probíhá? Kdy ten zesilovač shoří? Zapojíš to, zapneš, začneš zesilovat a bum?
Jak to probíhá? Kdy ten zesilovač shoří? Zapojíš to, zapneš, začneš zesilovat a bum?
Zvukař z Podkrkonoší
zapojim zapnem hral par sekund TDA zohrialo chladič behom chvilky ostal bzučat. dalsi zosilovač zapol pustil hudbu hral parminut ani nei na 20% vykonu TDA explodovalo na 7časti. teraz je tam repas. TDAčka za trosku slabsie original neni mozne zohnat vymenil som chladič za obrovsku dvojkilovu chladiacu kocku z meniča napetia hral spoko hodinu potom odysiel lavy vystup a chladič sa zacal zahruevat. to bude vyda odvyroby ale rad by som nato zohnal daky zosik len ako si pisal jeto problem troška