zoom g7,1
Pravidla fóra
Re: zoom g7,1
zkus preinstalovat ovladace
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, poslední verze SW se vyplatí
. Jak pro G7.1ut tak pro G7ED to najdeš tady - http://www.zoom.co.jp/english/download/ ... /g71ut.php
Nicméně z manuálu (str. 37) jsem se nedočetl, že by měl G7ED s tím Zoomem komunikovat přes midi, můj Zoom G2.1Nu s podpůrným softem na PC komunikuje přes USB. Zkus se do toho manuálu kouknout, ale já jsem pochopil, že midi tam slouží jen pro komunikaci s jinými midi zařízeními (např. midi kontrolery, synťáky, jiný G7.1ut,...)
Nicméně z manuálu (str. 37) jsem se nedočetl, že by měl G7ED s tím Zoomem komunikovat přes midi, můj Zoom G2.1Nu s podpůrným softem na PC komunikuje přes USB. Zkus se do toho manuálu kouknout, ale já jsem pochopil, že midi tam slouží jen pro komunikaci s jinými midi zařízeními (např. midi kontrolery, synťáky, jiný G7.1ut,...)
No mi taky komunikuje přes USB jen zvuk ale jak komunikovat a editorem to nevím postup podle návodu bulk dump rx potom page a poté hlásí error.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, s editorem to půjde taky jen po USB a pokud ti hlásí error tak zkusit jedině to přeinstalování novější verzí editoru.
http://www.youtube.com/watch?v=C9Vr4AE9 ... re=related
A co to to by mělo fungovat ne?
A co to to by mělo fungovat ne?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tož vyzkůšaj 
už jsem zkoušel ale jak jsem psal error
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A přeinstalovals SW?
Jinak fakt už asi nevím...
Jinak fakt už asi nevím...
- Stimpiman
- Bandzone: https://bandzone.cz/nouzovyrezim
Zdar,
mrkni jestli máš správně zapojený midi in/out ... jestli je nemáš prohozený
taky se něco nastavuje v efektu ... kanály a tak, na to je dobrý sjet manuál
je dobrý zjistit jestli ti fachá midi kabel ... stalo se mi že po připojení mi PC nahlásilo neznámé USB zařízení a konec
Dej vědět, nějak to rozvěháme, taky jsem s tim válčil
Sti
mrkni jestli máš správně zapojený midi in/out ... jestli je nemáš prohozený
taky se něco nastavuje v efektu ... kanály a tak, na to je dobrý sjet manuál
je dobrý zjistit jestli ti fachá midi kabel ... stalo se mi že po připojení mi PC nahlásilo neznámé USB zařízení a konec
Dej vědět, nějak to rozvěháme, taky jsem s tim válčil
Sti
Jolana Diamant(NBE),Schecter Hellreiser C-1 FR Special, Fokus Strat KA, Jolana Diamant, Jolana Syrinx
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
Zdravím, nebudu zbytečně zakládat nový topic s tímto zoomem...
ode dneška mám totiž problém, že mi hraje asi jen minutu a pak ticho. Káblama to není (jacky při kontaktu s rukou brumí)
Vizuálně jsou i spoje uvnitř zoomu v pořádku, nic se nevyklá, Lampa není vypadlá a zdá se, že je funkční (svítí)... netuším, jak je to s lampama, když odejde jeslti pořád svítí nebo ne
Prostě nevím, co s tím... mám v plánu kupovat celolamp. hlavu, ale už 30. a 31. je kšeft a do té doby to potřebuji funkční.
Díky za jakékoliv rady (pokud vůbec někdo tuší, co to může být a nebo s tím má zkušenosti)
ode dneška mám totiž problém, že mi hraje asi jen minutu a pak ticho. Káblama to není (jacky při kontaktu s rukou brumí)
Vizuálně jsou i spoje uvnitř zoomu v pořádku, nic se nevyklá, Lampa není vypadlá a zdá se, že je funkční (svítí)... netuším, jak je to s lampama, když odejde jeslti pořád svítí nebo ne
Prostě nevím, co s tím... mám v plánu kupovat celolamp. hlavu, ale už 30. a 31. je kšeft a do té doby to potřebuji funkční.
Díky za jakékoliv rady (pokud vůbec někdo tuší, co to může být a nebo s tím má zkušenosti)
Ahoj,
mám ZOOM G9.2TT a chci vyměnit lampy. Jedna (Accelerator) je ještě docela v pohodě, ale druhá (Energizer)je už špatná.
Chci tam dát SOVTEK 12AX7WC.... Má někdo zkušenost se zvukem - co z toho vypadne???
Měnili by jste je obě - když jedna jede????
Díky za komentáře.
mám ZOOM G9.2TT a chci vyměnit lampy. Jedna (Accelerator) je ještě docela v pohodě, ale druhá (Energizer)je už špatná.
Chci tam dát SOVTEK 12AX7WC.... Má někdo zkušenost se zvukem - co z toho vypadne???
Měnili by jste je obě - když jedna jede????
Díky za komentáře.

Takže lampa u ZOOM G9.2TT vyměněna. Praskání a šumění se snížilo.... 12AX7WC funguje v tomhle efektu výborně! 

Ahoj,
plánuju si kupovat tento efekt, ale nejsem si jistý, jestli mi půjde propojit s mým notasem, kde mám windows 7. Koukal jsem do manuálu (tady: http://www.zoom.co.jp/archive/English_M ... _G71ut.pdf ) a tam jsem našel na straně 48, že je kompatibilní jenom s Windows XP a Mac OS X. Pak jsem ještě hledal a zas na ofiko stránkách jsem našel tady: http://www.zoom.co.jp/downloads/g71ut/software/ nějaký ASIO DRIVER a je stažitelný pro W7 právě. Vůbec mi ale neni jasné, o co jde a jestli by právě tim šlo rozběhat ten efekt v notasu(btw.možná píšu úplnou blbost, ale opravdu nevim, co se míní tím ASIO DRIVER a v tomhle se vůbec bohužel nevyznám
) .
V podstatě mi jde o to, abych mohl přes USB z efektu do notasu hrát přes bedny a hlavně NAHRÁVAT do něj. Jde to a případně poradili by jste mi jak?
(doufám, že jsem to nenapsal moc zmatečně
)
plánuju si kupovat tento efekt, ale nejsem si jistý, jestli mi půjde propojit s mým notasem, kde mám windows 7. Koukal jsem do manuálu (tady: http://www.zoom.co.jp/archive/English_M ... _G71ut.pdf ) a tam jsem našel na straně 48, že je kompatibilní jenom s Windows XP a Mac OS X. Pak jsem ještě hledal a zas na ofiko stránkách jsem našel tady: http://www.zoom.co.jp/downloads/g71ut/software/ nějaký ASIO DRIVER a je stažitelný pro W7 právě. Vůbec mi ale neni jasné, o co jde a jestli by právě tim šlo rozběhat ten efekt v notasu(btw.možná píšu úplnou blbost, ale opravdu nevim, co se míní tím ASIO DRIVER a v tomhle se vůbec bohužel nevyznám
V podstatě mi jde o to, abych mohl přes USB z efektu do notasu hrát přes bedny a hlavně NAHRÁVAT do něj. Jde to a případně poradili by jste mi jak?
(doufám, že jsem to nenapsal moc zmatečně
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bude to šlapat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To rád slyšim a nemohl bys mi prosím nebo kdokoliv tady z fora napsat, jak by se to mohlo realizovat? Zítra si totiž jedu zkusit tento efekt k jednomu chlápkovi, tak bych rád všechno vyzkoušel a to mimo jiné, že bych vzal sebou notas a rovnou už tam zkusil nahrávatNero píše:Bude to šlapat.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak v prvé řadě potřebuješ USB kabel A-B na propojení (stejný jak třeba od tiskárny).
Na PC pak mít nainstalované ty ASIO drivery pro Win7 a nějaký SW na nahrávaní (Zoom doporučuje Steinberg Cubase LE4/LE5). Po připojení multiefektu k PC by se ti pak v nahrávacím SW mělo umožnit vybrat jej jako zvukové zařízení pro nahrávání.
To je jen takový neodborný popis, jak si to vybavuju podle svého ZOOM G2.1Nu. Nic složitého to není, měl bys to zvládnout.
Na PC pak mít nainstalované ty ASIO drivery pro Win7 a nějaký SW na nahrávaní (Zoom doporučuje Steinberg Cubase LE4/LE5). Po připojení multiefektu k PC by se ti pak v nahrávacím SW mělo umožnit vybrat jej jako zvukové zařízení pro nahrávání.
To je jen takový neodborný popis, jak si to vybavuju podle svého ZOOM G2.1Nu. Nic složitého to není, měl bys to zvládnout.
-
jezibaba22
Dík moc za popsání, už je mi to snad jasné. Btw.ohledně toho softwaru, šly by použít jenom free audacity a dyžtak nevíte někdo, jak v audacitách pak následně vyberu připojený multiefekt jako zvukové zařízení pro nahrávání? - abych si právě na tom nevylámal zuby XDHendrek píše:Tak v prvé řadě potřebuješ USB kabel A-B na propojení (stejný jak třeba od tiskárny).
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, vybereš to v nějakém menu (neznám Audacity), kde se vybírá vstupní zvukovka. ZOOM bude v tu chvíli fungovat jako zvukovka, nevím jak to líp popsat 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Preferences => Device nebo tak něco... (Nastavení => Zařízení)Hendrek píše:No, vybereš to v nějakém menu (neznám Audacity), kde se vybírá vstupní zvukovka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008