Pro začátek akustiku nebo elektriku?
Pravidla fóra
Re: Pro začátek akustiku nebo elektriku?
No já například vůbec nevím, co je lepší - víceméňě nepatřím ani do jedné skupiny (ale spíš asi jo
) - první rok jsem hrál na elektriku bez komba (nebo jakékoliv zesilovače) a "naučil" (tehda jsem moc necvičil
) jsem se hrát tak, aby to znělo nasucho dobře (žádné drnčení a podobně), hrál jsem trsátkem (což jde na akustiku s kovovýma strunama taky) a na nějaké zpětné vazby, zkreslení a podobně jsem mohl zapomenout - naučil jsem se jak normální akordy, tak i základy hra na elektriku (power chordy, nějaké sóla a tak), ale nejvíc to připomínalo hru na akustiku - ale po roku jsem si našetřil na kombo (po měsíčním otročením ve fabrice
) a začalo to být o něčem jiném 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že dotyčný by měl začít na to, co se mu víc líbí. Pro někoho akustika, pro jiného elektrika. Ale hlavně by neměl hrát příkladně na akustiku, když poslouchá tvrdou hudbu a hraní by ho nenaplňovalo.Protože když to člověka nebaví, tak je to k ničemu.
Já začal na elektriku, vždycky jsem ji chtěl a koupil jsem si ji, baví mě na ni hrát, líbí se mi to. No a po čase jsem zkrátka zatoužil po "open air" hraní a teď mám oboje.
Já začal na elektriku, vždycky jsem ji chtěl a koupil jsem si ji, baví mě na ni hrát, líbí se mi to. No a po čase jsem zkrátka zatoužil po "open air" hraní a teď mám oboje.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
To je právě to, o čem mluvím. Jde o to, že člověka, který chce za každou cenu hrát tvrdou hudbu a nemá potřebu hrát venku nebo u pivka, akustika nejspíš nebude bavit a pokud ze začátku nebude točit gain naplno ale zůstane u čistého zvuku dokud si nevycvičí základy práce s tónem, je pro něj elektrika daleko vhodnější. Ovšem pokud si chce občas zabrnkat venku, ohromit dámu svého srdce nějakou baladou na vrcholu kopce při západu slunce (pozor aby nebyla moc zima než se dostane pod kalhotky, není nic horšího než když oba mrznou a nemají z toho skoro nicDL píše:Já myslím, že dotyčný by měl začít na to, co se mu víc líbí. Pro někoho akustika, pro jiného elektrika. Ale hlavně by neměl hrát příkladně na akustiku, když poslouchá tvrdou hudbu a hraní by ho nenaplňovalo.Protože když to člověka nebaví, tak je to k ničemu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Já sem si včera koupil akustiku, protože už sem si myslel, že docela umim hrát a že by bylo dobrý mít alespoň jednu akustickou.No, přinesl jsem ji domu, naladil a zjistil, že asi vůbec hrát neumim
Takže hrát na elektrickou je asi vážně lehčí.Na té akustice mi to připadá, jak když se učím znova.
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
No já začínám na španělce a je to masakr.... A když už je tady takový hezký téma jaký jsou v hraní největší rozdíly mezi akustikou a elektrikou?:)
myslim, ze vetsi rozdil je v tom, co hrajes ... nez v tom, na co hrajes. drhnout akordy muzes na oboje.
To je pravda, ale umáčknout akustiku (nemluvě o španělce) a elektriku, je fakt nebe a dudy(hlavně při barre akordech).Ale nevim jakou tloušťku strun tam teď mám, ještě sem na tu akustiku nový nedával a co tam strkaj při výrobě netušim..Na el. mám desítky a pohoda.
AlešK píše:To je pravda, ale umáčknout akustiku (nemluvě o španělce) a elektriku, je fakt nebe a dudy(hlavně při barre akordech).Ale nevim jakou tloušťku strun tam teď mám, ještě sem na tu akustiku nový nedával a co tam strkaj při výrobě netušim..Na el. mám desítky a pohoda.
No o to mi hlavně jde, jestli je tam rozdíl v mačkání apod. Já totiž na svý španělce mám co dělat to zmáčnout, ale to se prý zlepšuje dobou... Jinak nevim jak jsou ty struny tlustý jen vim že sou to SAVAREZ SA 500CR....
To jsou nylonky ne?
Jinak proti tý akustice, je to jak když na elektrice sáhnu do bláta
(s trochou nadsázky)
Ale možná tam stojej za prd ty tovární struny.
Jinak proti tý akustice, je to jak když na elektrice sáhnu do bláta
Jsou no nový a je to teda síla ty předtim byly už trošku starší ale tyhle tlačej jak.... Zatim jsem elektriku nezkoušel, tahle španělka mi byla zapůjčena pro začátky:) 51mm na šířku je trošku znát:)AlešK píše:To jsou nylonky ne?
Jinak proti tý akustice, je to jak když na elektrice sáhnu do bláta(s trochou nadsázky)
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Elektrika ti přijde lepší páč na nich, co se akordů týče, můžeš jen power akordit - na čemž je dnes mnoho kapel založených. Umí jen power akordy a čus bambus...
Takže pro dzrnkálky je možná lehčí ta elektrika - přeřveš chybu efektem a máš nekvalitní sklepní punk..
Jinak těžko srovnávat na každou kytaru je jiná technika hry . Já začínal na westwrn a španěl a po pořízení elektriky jsem také zjistil, že naní neumím. Ne bo uměl, ale neznělo to tak, jak jsem si představoval...Prostě je to o technice... Pro mě je lepší na začátek španělka nebo akustika jakákoli..
Takže pro dzrnkálky je možná lehčí ta elektrika - přeřveš chybu efektem a máš nekvalitní sklepní punk..
Jinak těžko srovnávat na každou kytaru je jiná technika hry . Já začínal na westwrn a španěl a po pořízení elektriky jsem také zjistil, že naní neumím. Ne bo uměl, ale neznělo to tak, jak jsem si představoval...Prostě je to o technice... Pro mě je lepší na začátek španělka nebo akustika jakákoli..
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
Hmm akustiku si taky dokážu představit... Jen ta španělka... No pro mě je důležitý naučit se na tu španělku a pak přejdu na elektriku pokud mě to bude bavit... Zatim mě to jako baví ale nerad bych to zakřiknul to už jsem si myslel o spoustě věcí:)viwalda píše:Elektrika ti přijde lepší páč na nich, co se akordů týče, můžeš jen power akordit - na čemž je dnes mnoho kapel založených. Umí jen power akordy a čus bambus...
Takže pro dzrnkálky je možná lehčí ta elektrika - přeřveš chybu efektem a máš nekvalitní sklepní punk..![]()
- viwalda
Jasně, ale fakt jde o uvědomění si své chtěnosti techniky a,jak chceš na kytaru časem vlastně válet. Jestli vůbec. Kdybys ses věnoval španělce tak, jak by zasloužila(což bych bral taky), tak není co řešit a klasická hra na klasickou kytaru je sakra umění a zabere část života. A pokud chceš jen tak samoučně brnkat je to čistě jen na tobě, co dřív. Z elektriky na akustiku to bude stejný šok, jak naopak...Prostě se učit, cvičit, rozvíjet a přicházet tomu na pražce.... "a jak ty pražce drznkaj duj daj duja dlaj dállala.."............
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
Já bych to chtěl dávat na oboje, teda hlavně na elektriku, i když nejsem moc zastáncem toho zkreslenýho zvuku, ale to přijde. Pak bych chtěl umět na akustiku, zahrát si pár coverů je pro mě vždycky úplná lahoda / i když to neumim/.Klasická kytara je sice dobrá, ale pro mě až moc síla a navíc buď mám nějakou levnější či co ale ty basový struny zněj fakt hrozně:/ Tady jde hlavně o to naučit se na tu klasickou hrát, když mi to pude tak bych měl dostat elektriku, takže učit učit a učit:)
-
harry cloff
Já začínal na elektriku a vůbec to nešlo,protože mám hodně tlusté prsty a nemohl jsem je tam poskládat na úzký hmatník oproti akustice,která má širší krk a naučila mně rovnat prsty.
Začínal jsem na elektriku, protože akustika mě dříve netáhla a akorát by se mi to znechutilo, tedka nemám nějakej větší problém chytat to samé na akustice, s výjimkou barre. Ale postupem času jsem zjistil, že bych rád měl obě kytary. Ale nedoporučuji španělku, pokud člověk nechce hrát v nějakém orchestru.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
A co kdyz chce clovek hrat doma klasiku? Nebo flamenco? 
Hodně budem někde...
- viwalda
tak, tak a ještě k tomu je španělka měkounká a mě se na ní tedy učilo dobře, ale je fakt , že mám dlouhé prsty..SUK píše:A co kdyz chce clovek hrat doma klasiku? Nebo flamenco?
Hrát na španělku a na elektriku - to je úplně jinej pocit v prstech, ale když už chce člověk začít na elektrice, tak většinu času hrát nejprve na čistý zvuk a učit se to co na španělu. Takže akordy, noty - protože je to brána k hudební teorii a postupně se učit barrečka, pak se naučit powery a až pak osolit gain třeba...Protože když člověk něco okouká z netu a neví vlastně ani co hraje, tak pak je to bída.
a zacit powerchordama na spanelce ... je teda spatne?