ladicku?jakou?

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
rehlo3

ladicku?jakou?

Příspěvek od rehlo3 »

nazdar,chtel bych si koupit ladicku na akusticky kytary a pak bych chtel hrat na baskytary,nevedeli by ste mi poradit jaka je nejlepsi?Anebo staci prumerna,jenom abi byla presna a nerozpadla se,diki moc.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To je vcelku jedno u ladiček já mám například Korg CA30 nebo tak nějak a naprostá spokojenost...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Tak zkus napsat cenovou relaci, kterou si ochotnej do toho vložit, protože se dají doporučit i hoooodně drahý ladičky :)
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No viděl jsem už pár hodně drahých ladiček, které jsou špatné. A pár levných, které jsou dobré. Já používám tu nejlevnější od Ibanez (GU 30) a až na zlikvidovanej mikrofon (moje chyba) je fakt dobrá a zkušenosti mám jen ty nejlepší.
Bobr

Příspěvek od Bobr »

No já používám BOSS TU-12H - je docela dobrá, ale na akustiku úplně stačí nějaká klipová ladička. Bylo mě to doporučený od kamaráda a je to poměrně přesný, pohodlný a docela levný řešení.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud chceš nějakou levnější tak na akustiku a basu ti stačí toto:

http://eshop.kytary.cz/ibanez-ladicka-p ... 48:0:0:1:0

Ale raději už tuhle. Je jenom o málo dražší a je chromatická (rozpozná všechny tony. Ne jenom EHGDAEB). A má i metronom což se dost hodí.

A pak čím dražší tím lepší(tím přesnější), ale ne vždy!. Pro 99% muzikantů myslím stačí dobrá levnější ladička....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

no do 800,uz sem se rozhodl,diki moc
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Ty ses blesk....
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

ja vim, že už je to dlouho, ale hodilo se to k tematu. Tak sem to sem dal. Jestli ti to moc vadí, tak já to klidně smažu.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:ja vim, že už je to dlouho, ale hodilo se to k tematu. Tak sem to sem dal. Jestli ti to moc vadí, tak já to klidně smažu.
Ne nemaž to nikomu to nevadí...a pokdu jo tak má smulu. Já třeba ten článek přetím nečet :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

KIWI píše:
Pepe píše:ja vim, že už je to dlouho, ale hodilo se to k tematu. Tak sem to sem dal. Jestli ti to moc vadí, tak já to klidně smažu.
Ne nemaž to nikomu to nevadí...a pokdu jo tak má smulu. Já třeba ten článek přetím nečet :-)
Hh to nebylo nic proti tobě ja jen že si to podal jak novinář :))
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

:D ok, tak mír :D ale nevidim na mým příspěvku nic novinářskýho.
Jinak k tématu: Umí ta Ibanez GU30 ladička ladit basu na Eb, Ab, Db, Gb? Prostě o pul (případně i o víc) tonu dolu? Doufám, že to neni hloupá otázka... :shock:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nevím jestli je to chromatická. Chromatický ladičku umí naladit jakejkoli ton...

Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Pepe píše::D ok, tak mír :D ale nevidim na mým příspěvku nic novinářskýho.
Jinak k tématu: Umí ta Ibanez GU30 ladička ladit basu na Eb, Ab, Db, Gb? Prostě o pul (případně i o víc) tonu dolu? Doufám, že to neni hloupá otázka... :shock:
Jo umí... Ale není chromatická... Ale můžeš si tam přidávat křížky a béčka..
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mám tuhle
http://www.jedlickamusic.cz/p562-korg-ca-30-chromaticka
a nemůžu si abstolutně stěžovat :-)

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Myslim, že v těhlech cenovejch relacích budou na stejnejch úrovních. Já to vidim na tu Ibanez. Nevim přesně co znamená chromatická ladička. Nemohli byste mi to prosim někdo objasnit?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Chromatická ladička umí rozpoznat všechny tony stupnice. Ale ta nechromatická rozpozná pouze tony které jsou na kytaře....(e h g d a e)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

aivn86 píše:Chromatická ladička umí rozpoznat všechny tony stupnice. Ale ta nechromatická rozpozná pouze tony které jsou na kytaře....(e h g d a e)
Cože je na prd když si chceš podladit...

Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Akorát, že na téhle Ibanezce, si můžeš nastavit posun o půl tónu (max. myslím o 4)
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“