Chtěl bych oslovit ideálně majitele Sanbergů (ale samozřejmě kohokoliv, kdo o tom něco ví) - jaký kdo máte nástroj, resp. z jakého dřeva máte tělo a hmatník a jaký má podle vás výběr dřeva vliv na zvuk. Četl jsem o tom už hodně, ale setkal jsem se zcela opačnými názory. Podle mě by měla mít basa s tělem z bahenního jasanu zvonivější, čistší zvuk, jakoby více do V (tj. více basů a výšek) a olše by měla být kulatější a měkčí. To samé javor vs. palisandr na hmatníku. Palisandr měkčí a teplejší, javor zvonivější. Ale to je jen, co si myslím. Prosím o vaše zkušenosti a postřehy.
A ještě něco - jaký bude rozdíl mezi jasanovým tělem s palisandrovým hmatníkem a olšovým tělem s javorem?
Uvažuju o Sandbergu California TM5, ale nevím jaké vzít dřevo a je dost těžké (neřkuli nemožné) sehnat obě varianty na zapůjčení a vyzkoušení.
Díky.
Sandberg volba dřeva
Pravidla fóra
Sandberg volba dřeva
Hlava: Markbass F500
Repro: Markbass STD 104 HF - 4
Kombo Ibanez SW 15
Nástroje: Squier Vintage Modified Jazz Bass V MN NA
Jolana D-bass
Kabel: Monster Cable Prolink Bass
Repro: Markbass STD 104 HF - 4
Kombo Ibanez SW 15
Nástroje: Squier Vintage Modified Jazz Bass V MN NA
Jolana D-bass
Kabel: Monster Cable Prolink Bass
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Sandberg volba dřeva
Pokud jde o hmatníky:
baskytary/palisandr-javor-t19858.html?h ... 0palisandr
baskytary/baskytarove-hmatniky-t24374.h ... 0palisandr
baskytary/palisandr-javor-t19858.html?h ... 0palisandr
baskytary/baskytarove-hmatniky-t24374.h ... 0palisandr
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- ...EDGE...
Re: Sandberg volba dřeva
S tim, co jsi napsal se muzu celkem stotoznit. Jasan mi vzdycky znel tak hrubeji a barevneji, olse trochu ploseji a i min vyrazne.