Melodické nástroje

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
tom.batoh

Melodické nástroje

Příspěvek od tom.batoh »

Zdravím,
na zušku, kterou navštěvuji, se plánuje koupit vibrafon. A tak se chci zeptat. Co by měl takový správný koncertní vibrafon mít. Bavil jsem se o tom s mým učitelem, který není bubeník, ale pobavil se o tom s bubeníky. A přišel s něčím , že správný vibrafon musí mít nějaký motorek. A to se částka vyšplhala na nějakých 200k. To mi připadá opravdu přemrštěné. I když taková věc není sranda a cena se pod 100k dostává těžce. :? Vás bych se chtěl zeptat. Co by tedy měl všechno obsahovat? Jaký nástroj byste navrhli? Samozřejmě ať to není sh*t. :D Klidně se můžete zmínit a marimbách a v leč čem mě poučit, protože o tomto tématu moc zkušeností a přehled. A poslední dotaz. Co kdybych si chtěl nějaký ten melodický nástroj pořídit domů. Pochopitelně nemám desítky až stovky tisíc na útratu. Ale mělo by to splnit svůj účel. Nevím, jestli se něco takového najde. :D Díky
pehve

Re: Melodické nástroje

Příspěvek od pehve »

trochu nechápu dotaz, myslíš že vibrafon je drahý kvuli tomu motorku ? Vibrafon je vyrobený z ušlechtilého kovu, má laděné kameny(nezřídka zlacené) a trubkové rezonátory přesně upravené na ton. Špičková nástrojařina. Ten motorek "pouze" otáčí klapkami zavírající rezonátory a tvoří to vibrato.
Cena je naprosto ok.
Na nějaký to domácí hraní mužeš zkusit xylofon.
Nebo klavír, cymbál...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“