ESP guitars
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: ESP guitars
Rozdíl mezi MH-50 a 53 je jen ve hmatníku palisandr vs javor. A ve snímačích 2x HB vs 1HB a 2x CS Ani jeden není "lepší", někomu zvukově a pocitově pro prsty sedí víc ten hmatník a jinému ten druhý. Osobně bych se v této cenové relaci díval po bazarových kouscích, kde člověk za tu cenu najde něco lepšího.
Naposledy upravil(a) Teorge dne 8.04.2012 20:41, celkem upraveno 1 x.
Teorge: a konkrétně nějaké rady, jde mi o superstrat, FR tremolo se zámky, v cenové relaci max. 7000. Ď
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
50 je HH a 53 je HSS. Už jsem to psal vedle. Hmatníky se liší podle konkrétních modelů, u obou verzí jsou javorové i palisandrové verze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
JJ před chvíli jsem si to opravil
Jsem byl zvyklý, že MH série jsou HH a tak jsem si toho ani nevšim 
na moji ESP mirage mi chybi vzadu ten kryt u tremola
nevite jak to sehnat? pocitam ze bude pasovat i z esp-ltd a mozna aj ibanez apod
nevite jak to sehnat? pocitam ze bude pasovat i z esp-ltd a mozna aj ibanez apod
na to se vykasli, ne?
Ja ho sundal na stratu jednou kvuli meneni strun (ackoli tam ma diru na protahnuti), a jelikoz jsem byl liny jej dat zpet, dodneska ho tam nemam a cajk. Slysel jsem, ze nekteri lide s primesi netopyrich genu ho dokonce davaji dolu zamerne, udajne, ze kytara pote lepe hraje - rezonuje 
Pri trose zrucnosti si to muzes ty, nebo nekdo tobe znamy i vyrobit.
Pri trose zrucnosti si to muzes ty, nebo nekdo tobe znamy i vyrobit.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
podle umístění těch šroubku by mohl pasovat i kryt z LTD. Já jsem ho na většině kytar neměl a jediný problém může být, že si budeš zezadu drbkat do tremola.bjjz píše:na moji ESP mirage mi chybi vzadu ten kryt u tremola
A cože to máš za ESP, že jsi se dřív nepochválil ?
Já kryty pružin mám, protože se mi už stalo, že při pořádným povolení strun tremolem se mi dostalo triko mezi závity pružin a při vrácení tremola se tam pěkně zaseklo. Nejen, že kytara najednou neladila a netušil jsem proč, ale i při rychlý výměně kytary uprostřed hraní šla do stojanu i s trikem.
A ten pohled bych Vám nepřál
Mám ve všech krytech vyříznutý drážky na prostrčení šroubováku, kdybych někdy potřeboval seřizovat a tak kryt nemusím sundávat.
Stačí koupit kus plastu a vyříznout si ho. Pokud se na to necítíš, kytarář to udělá rychle a levně (alespoň ty, co dělaj pro mě).
A ten pohled bych Vám nepřál
Mám ve všech krytech vyříznutý drážky na prostrčení šroubováku, kdybych někdy potřeboval seřizovat a tak kryt nemusím sundávat.
Stačí koupit kus plastu a vyříznout si ho. Pokud se na to necítíš, kytarář to udělá rychle a levně (alespoň ty, co dělaj pro mě).
mam ju chvilu a za chvilu zas nebudebubucci píše: A cože to máš za ESP, že jsi se dřív nepochválil ?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Já se jednou mezi pružiny chytl chlupama... A tu bolest bych ti nepřal ;-Dkrasty píše:Já kryty pružin mám, protože se mi už stalo, že při pořádným povolení strun tremolem se mi dostalo triko mezi závity pružin a při vrácení tremola se tam pěkně zaseklo. Nejen, že kytara najednou neladila a netušil jsem proč, ale i při rychlý výměně kytary uprostřed hraní šla do stojanu i s trikem.
A ten pohled bych Vám nepřál![]()
Proto taky hraju v triku, jinak bych byl na bříšku lysec
A což teprve kdybych měl kytaru níž.....
A což teprve kdybych měl kytaru níž.....
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
No.. Od té doby nejsem zastáncem kytar u kolen
sorry za OT.. Já tam prostě tu krytku nikdy neměl a kromě tohoto incidentu jsem s tím problém neměl, ale chápu že v případě prodeje s tím problem být může..
Od vytržených chlupů na břiše bych se zase vrátil k původnímu tématu. Děkuji za pochopení
.
Obnovuji trochu téma s dotazem ohledně vašich zkušeností s ESP a jejich podznačkou E-II.
Měl jsem možnost hrát na ESP Standard M-II a to byla kytara opravdu úžasného zpracování i zvuku. Nicméně ceny jsou dost děsivé a v ČR je jednoduše neseženete. Možná si je půjde objednat v Muzikeru, nebo musíte do Německa.
> Vaše zkušenost a spokojenost v poměru cena / kvalita a názor na zvuk
(ESP USA okolo 100 000 Kč, ESP Original okolo 60 000 Kč, E-II okolo 50 000 Kč [2015], na ceník 2016 čekám)
Měl jsem možnost hrát na ESP Standard M-II a to byla kytara opravdu úžasného zpracování i zvuku. Nicméně ceny jsou dost děsivé a v ČR je jednoduše neseženete. Možná si je půjde objednat v Muzikeru, nebo musíte do Německa.
> Vaše zkušenost a spokojenost v poměru cena / kvalita a názor na zvuk
(ESP USA okolo 100 000 Kč, ESP Original okolo 60 000 Kč, E-II okolo 50 000 Kč [2015], na ceník 2016 čekám)
Standart serie se už vyrábí pouze s označením E-II na hlavě kytary. S emblémem ESP se vyrábějí pouze customy MIJ a USA, tzn. na zakázku. Prostě za nápis ESP budeš muset vysolit více peněz. Musel jsem si rychle koupit Horizona staršího data, jelikož mi na tom emblému ESP na hlavě kytary hodně záleželo 
Jinak ESP zpracování parádní, mám ještě LTD JH-600 Jeff Hanemann, ta byla pro mně parádní, také perfektně zpracovaná, ale to do doby dokud jsem si nekoupil toho horizona.
Jinak ESP zpracování parádní, mám ještě LTD JH-600 Jeff Hanemann, ta byla pro mně parádní, také perfektně zpracovaná, ale to do doby dokud jsem si nekoupil toho horizona.
To je přesně to, co řeším
Chci Horizona NT(nejlépe s olšovým tělem). V Německu mají ještě 2 o kterých vím (2012 Standard Serie). Jinak jsou teď fakt extrémně drahé a nevím, zda to za to stojí. Tu M-II jsem měl v ruce před pár lety, ale "bylo to ono". LTD nejsou vůbec špatné, ale v porovnání s kytarou, kterou vlastním bych do toho nešel. Proto taky uvazuju pouze o E-II a ESP.
Takže ty by jsi E-II, nebo ESP (až vyhraju ve Sportce) doporučil?
Takže ty by jsi E-II, nebo ESP (až vyhraju ve Sportce) doporučil?
Za mně jo, zpracování je fakt perfektní. Černý průhledný lak, oškovaný javor top. Já ji koupil jako starší, vyrobená 2009. Akorát musím přepražcovat. Má to pražce o šířce 2,8mm, nikdy jsem předtím takové pražce neviděl, předchozí majitel (nějaký holanďan) na ní hrál aktivně a několikkrát přebrušoval pražce, takže už jsou docela ploché. S přepražcováním mě vyjde i s koupí celkem na 30 tis. Floyd originál dodnes perfektní.
E-II měli v Ostravě v Muzikeru, taky jsem si ji prohlížel, ale nakonec jsem se rozhodl pro starší ESP.
E-II měli v Ostravě v Muzikeru, taky jsem si ji prohlížel, ale nakonec jsem se rozhodl pro starší ESP.
Já jsem psal na inzerát nějakého Němce, který prodával krásně zachovalou verzi, kterou jsem sháněl, avšak bez odpovědi. Kde jsi hledal, můžu-li se zeptat? Ceny za současné ESP jsou prostě mimo