Známí bubeníci a metronom LIVE!
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Známí bubeníci a metronom LIVE!
Moderátoři tu jsou, thready čtou, a když je třeba, tak zasahujou. Zde důvod není.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Udan
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/pillowfight
- Kontaktovat uživatele:
Myslete si co chcete, za svým názorem si stojím. Kapelu jsem hodnotil a vždycky budu podle toho, jaký mají vokální projev, a pak teprve budu řešit ostatní nástroje. Když kapela funguje jako celek, není co řešit - vychutnám si koncert. Z mých zkušeností to je ale většinou zpěv a zpěvové linky, které prozdradí nejvíc.
A pokud bychom uvažovali o tom, že si dávám do podpisu sebestřednou blbost, tak si přečtěte své sebestředné reakce. Omlouvám se všem, jejichž ega jsem pozlobil. Ale ať chcete nebo ne, jsou to zpěváci a zpěvačky, co prodávají kapelu...
Jsem rád, že jste cítili potřebu mé máloexotické já usměrňovat, a je to od vás hezké, že chcete poučit prosťáčka. Třeba jednou najdu fórum, kde budou opravdu muzikanti schopní debaty, a ne ti, kteří místo odpovědi začnou napadat někoho, jen proto, že se nebojí říct svůj názor.
A pokud bychom uvažovali o tom, že si dávám do podpisu sebestřednou blbost, tak si přečtěte své sebestředné reakce. Omlouvám se všem, jejichž ega jsem pozlobil. Ale ať chcete nebo ne, jsou to zpěváci a zpěvačky, co prodávají kapelu...
Jsem rád, že jste cítili potřebu mé máloexotické já usměrňovat, a je to od vás hezké, že chcete poučit prosťáčka. Třeba jednou najdu fórum, kde budou opravdu muzikanti schopní debaty, a ne ti, kteří místo odpovědi začnou napadat někoho, jen proto, že se nebojí říct svůj názor.
Nejdřív si kup pořádnou kytaru, pak pořádnej aparát, a pak, když zbyde čas, vyřeš ruce...
Kapela začíná a končí u zpěvu. Když zpěvák neumí zpívat, je úplně jedno, co ostatní předváděj. Celá kapela začíná a končí u zpěvu.
Kapela začíná a končí u zpěvu. Když zpěvák neumí zpívat, je úplně jedno, co ostatní předváděj. Celá kapela začíná a končí u zpěvu.
jistě ...pokud jim hned ze startu nedáš najevo kde je jako zpěvák mášTřeba jednou najdu fórum, kde budou opravdu muzikanti schopní debaty
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Já jsem doma spíše v melodickém metalu, nebo tvrdším rocku, ovšem nepohrdnu ani pop-rockem. Stejně jako ty nedocením to huhlavé zpívání v některých metalových stylech a stejně jako ty považuji text za nedílnou součást písně. Do třetice jsem téhož názoru jak ty, že že muzika má vyvolávat emoce, vyjadřovat pocity a tím dávat nějaké poselství!Udan píše:....Dělám nudný pop-rock, tudíž můj pohled je poznamenaný tím, co dělám. Přiznávám, neumím poslouchat death metal, grind apod., hlavně proto, že si nemyslím, že v muzice jde o to, kdo rychleji, tvrději. Ani jedno se nerovná lépe. Žiju ještě v domnění, že muzika má předávat informace, city, pocity, názory - a srozumitelně. Když ale slyším gzzzzzahaaaaaaaaaahrrrrrrrrr, tak si z toho moc nevyberu. Zajímalo by mě, proč se vůbec obtěžují s texty a kdo ty texty vlastně slyší/poslouchá.
Pokusím se to tedy vysvětlit jinak: Přijdu na koncert a poslouchám kapelu: Wow! Bubeník je fakt dobrej, drží tempo, skvělý groovy. Basák s ním jede jak přilepenej, hele, slap, pěkný. Kytarista se předvádí, no ale budiž, nějak zvlášť mi to nevadí. Ale pak dojde na zpěv - a já si řeknu ok, umí si postavit linku, má dobrou barvu a navíc ladí - super, budu poslouchat dál. Nebo - si řeknu - aha, 3 noty, rozsah tercie, refrén nerozeznám od sloky - jdu domů, nebaví mě to. Tahle úvaha je za mým podpisem... Nic víc, nic míň.......
V tom ale moje shoda s tebou zdá se končí. Když v roli posluchačky poslouchám nějakou muziku, tak je mi dost šumák, jak moc dobrý je ten který muzikant (neber to doslova - bubeníka si poslechnu zvlášť, ale to je moje profesní deformace). Mě zajímá, jak to celé šlape, jaké to celé má charizma, prostě co to celé semnou "udělá". Pokud mě to nechává totálně v klidu a bez emocí, pak vypínám nebo odcházím... taková muzika, byť může být řemeslně odvedená na vysoké úrovni, jde mimo mě! A jestli můžu ještě něco dodat, pak to, že ze zkušenosti vidím častějikapely, kterým to šlape a zpěváky kterým muziku prostě věřím, byť to nejsou třeba esa ve svém oboru. prostě neznamená, že když kapela nemá ve svíém středu nějaké ty virtuozy, že nemá šanci být ve špičce! Skoro bych řekla i opak... tam kde je 1-2 extra třídových hráčů a ostatní o level níž, tak tam to často nefunguje vůbec. Speciálně zpěváci pak ani nemusí mít rozsah přez několik oktáv, jen aby obstáli. Myslím že třeba zrovna ty, jako "nudný popíkář" o tomhle musíš vědět hodně!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
A co je podle tebe teda diskuze když né tohle? Mě to až připadá tak, že když kdyby jsme se všichni schodli že máš pravdu, tak je to pro tebe diskuze, a když máme názor jinej,a nebojíme se ho říctUdan píše: Třeba jednou najdu fórum, kde budou opravdu muzikanti schopní debaty, a ne ti, kteří místo odpovědi začnou napadat někoho, jen proto, že se nebojí říct svůj názor.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
- Monikad
- Rádce
Přesně!!Nero píše:Moderátoři tu jsou, thready čtou, a když je třeba, tak zasahujou. Zde důvod není.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
Udan
- Kontaktovat uživatele:
Teď teprve máme debatu a já jsem s tím srozuměn, ale přečti si několik prvních příspěvků. Budu o tom s Vámi rád diskutovat, ale musíte uznat, že s mým původním dotazem to nemá společného vůbec nic. Řešíme můj podpis, nikoli můj dotaz.
Monikad: přečti si můj názor o pár postů výš - stejně jako ty souhlasím, že pokud muzika funguje jako celek, nebudu jí rozebírat na kusy - nemám na to analytický mozek. Tady se nerozcházíme, ale shodujeme
a samozřejmě, profesionální deformace máme všichni - bubeníci poslouchají bubeníky, kytaristi sledují kytaristy, basáci basáky, zpěváci zpěváky, ale zpěv je "xicht" muziky, a proto ho řeším o něco víc, než zbytek, ale neříkám, že zpěváci jsou víc než ostatní muzikanti (kdybych to řekl, kytaristi budou první, kdo prasknou vzteky), každý člen kapely má svou roli. Než abych řešil, kdo je víc, budu spíš s trochou smutku konstatovat, že třeba basáci jsou dost často nedoceněnou částí kapely, jež drží celý ten humbuk pohromadě.
Nechci po lidech virtuozitu - jak bych taky mohl, když sám jsem průměrný muzikant. Jen chci, aby si lidé dávali práci se zpěvem, protože se mi často stalo - a v reakci na to vznikl můj podpis - že ačkoliv zbytek kapely válel, nedokázal jsem se ztotožnit s muzikou, protože, jak Monikad říká, jsem jim nevěřil zpěv. Důvodů může být několik - špatná intonace, nesrozumitelný text (český i anglický - ne vždy i z desky rozumím zpěvu, ale když z celé písničky jsem schopný rozeznat akorát baby a die, tak je někde chyba), nebo zpěvová linka, která je ve sloce i v refrénu natolik stereotypní, že vlastně nezjistíte, že už je refrén, pokud se nekouknete na kytaristu, jak šlape na booster - ale tady se to kryje s psaním písniček. Zpěvák nemusí být Bono, Johnny Craig, Chad Kroeger, P!nk nebo Beyoncé, třeba Amy McDonald, kterou mám rád, věřím komplet první desku a maximálně to žeru, stejně tak Dido - a ani jedna z nich není nijak hvězdný vokalista.
Monikad: přečti si můj názor o pár postů výš - stejně jako ty souhlasím, že pokud muzika funguje jako celek, nebudu jí rozebírat na kusy - nemám na to analytický mozek. Tady se nerozcházíme, ale shodujeme
Nechci po lidech virtuozitu - jak bych taky mohl, když sám jsem průměrný muzikant. Jen chci, aby si lidé dávali práci se zpěvem, protože se mi často stalo - a v reakci na to vznikl můj podpis - že ačkoliv zbytek kapely válel, nedokázal jsem se ztotožnit s muzikou, protože, jak Monikad říká, jsem jim nevěřil zpěv. Důvodů může být několik - špatná intonace, nesrozumitelný text (český i anglický - ne vždy i z desky rozumím zpěvu, ale když z celé písničky jsem schopný rozeznat akorát baby a die, tak je někde chyba), nebo zpěvová linka, která je ve sloce i v refrénu natolik stereotypní, že vlastně nezjistíte, že už je refrén, pokud se nekouknete na kytaristu, jak šlape na booster - ale tady se to kryje s psaním písniček. Zpěvák nemusí být Bono, Johnny Craig, Chad Kroeger, P!nk nebo Beyoncé, třeba Amy McDonald, kterou mám rád, věřím komplet první desku a maximálně to žeru, stejně tak Dido - a ani jedna z nich není nijak hvězdný vokalista.
Nejdřív si kup pořádnou kytaru, pak pořádnej aparát, a pak, když zbyde čas, vyřeš ruce...
Páni, člověk se naloží pár dní do lihu, chvíli tady není a zatím se tu strhne taková mela.
No a co se týče metronomu, nevím kteří známí bubeníci používají při live metronom, páč co se rozšířily in-eary tak už to nepoznáš. A vlastně jsem po tom ani nikdy nepátral. Osobně metronom při live nepoužívám. Měl jsem ho ve studiu při natáčení desky, ale venku nikdy. Je to ale VELMI subjektivní věc, někomu to vyhovuje tak a někomu jinak. Moc bych to neřešil.
No a co se týče metronomu, nevím kteří známí bubeníci používají při live metronom, páč co se rozšířily in-eary tak už to nepoznáš. A vlastně jsem po tom ani nikdy nepátral. Osobně metronom při live nepoužívám. Měl jsem ho ve studiu při natáčení desky, ale venku nikdy. Je to ale VELMI subjektivní věc, někomu to vyhovuje tak a někomu jinak. Moc bych to neřešil.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Jirka Zelí s hraje s metronomem v etc... dvě písničky:
http://www.youtube.com/watch?v=flSzy8VV-jU
http://www.youtube.com/watch?v=SsIGtSTk6ts ...u týdle je nasamplovaná garmoška
- Monikad
- Rádce
Myslíš že tam Zelenka má fakt klik?? nemá to jen in-ear??

Myslím, že tam má klik, coby samplovou stopu. Protože když s nima nezpívá Nejezchleba je jeho hlas nasamplovanej. V tý druhý je zase nasamplovaná harmonika. Takle bych to pochopil...Monikad píše:
Zkusím mu napsat, taky by mě to zajímalo.
-
Udan
- Kontaktovat uživatele:
Ve chvíli, kdy je v muzice nějakej sampl nebo synth s arpeggiatorem, tak asi jiná pomoc není. Bubeníků schopnejch udržet se naprosto přesně celej song asi moc není. Nebo by to muselo být obráceně, a buben by se řídil podle samplu.
-
Udan
- Kontaktovat uživatele:
Nejezchleba je fakt výbornej =)mskvr píše:Jirka Zelí s hraje s metronomem v etc... dvě písničky:
- Monikad
- Rádce
Já tam ale Olina vidím zpívat živě!!mskvr píše:Myslím, že tam má klik, coby samplovou stopu. Protože když s nima nezpívá Nejezchleba je jeho hlas nasamplovanej. V tý druhý je zase nasamplovaná harmonika. Takle bych to pochopil...Monikad píše:
Zkusím mu napsat, taky by mě to zajímalo.
Jo, ale když tam není, je jeho druhej hlas na samplu. Jinak, na dvd Vladimír Mišík - Archa, je vidět, že má zelí na efekťáku položenej metronom. V písničkách, který nejsou na ytb, je vidět, že ho zapíná, bere sluchátko. Resp v písničce"když se kouří konopí". Nedivím se, že ho v ní používá, mě připadá docela náročnej i ten groove, natož ty mezihry.... Takže ať to bude tak i tak, prostě to buší S...Monikad píše: Já tam ale Olina vidím zpívat živě!!
třeba tu je vidět, žeho má na tom efekťáku:
http://www.youtube.com/watch?v=TP4zjXLMUQQ ........ 2:35
Každopádně to nic nemění na tom, že je to můj nejoblíbenějš bubeník
- Monikad
- Rádce
Aha.... no Jirku Zelenku jsem sledovala hlavně před let, teď moc ne. každopádně s tím metronomem.... no klik živě, pokud tedy nejsou ty samply, asi používá během skladby málokdo, nicméně na podiu jej dnes má snad každý sebou
Já třeba ho vozím a používám taky právě kvůli rozťuknutí skladby ve správném tempu. prostě si rychle po skladbě navolím tempo té další, pustím si pár kliknutí a dál už vypínám mašinku
Touhle jsem už někdy před lety od těch známějších bubeníků, na lajf hraních, okoukala 
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně toho Metronomu, my v kapele (udělám si reklamu
) Butterfly Kiss metronom používáme, právě z toho důvodu, že často používáme samply. A bubeník si na to už celkem zvykl.
Jinak, musím souhlasit, kapela stojí na všech členech, nejen na zpěvákovi, a ti basáci, no není to moc doceněná profese... A to můžeš hrát třeba jako Wooten...
Jinak, musím souhlasit, kapela stojí na všech členech, nejen na zpěvákovi, a ti basáci, no není to moc doceněná profese... A to můžeš hrát třeba jako Wooten...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Čauvec, hele, co říkáte na tento workshop s Rickem Lathamem? workshop.kytary.cz/rick-latham? Šli byste do toho?
-
Nindras
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že to s tímto topicem to nemá moc společného... řeší se tu metronom při live hraní, a kteří známější bubeníci ho dyžtak používají...Emanuelka píše:Čauvec, hele, co říkáte na tento workshop s Rickem Lathamem? workshop.kytary.cz/rick-latham? Šli byste do toho?
Ale já už o té akci nějakou dobu vím a šel bych, kdybych nebyl oba dny dlouho do večera ve škole
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
A do kterého to mám dát? Jsem to šupla do prvého, co mě napadlo... já se o tom právě dozvěděla včera úplně náhodně a tak mě zajímá, jestli se tam taky někdo chystáNindras píše:Myslím, že to s tímto topicem to nemá moc společného... řeší se tu metronom při live hraní, a kteří známější bubeníci ho dyžtak používají...
Ale já už o té akci nějakou dobu vím a šel bych, kdybych nebyl oba dny dlouho do večera ve škole